• Anonym (67:a)

    Hur kunna bara vara vän, med en man man är kär i?

    Ja det kan nog vara tufft tror jag.
    Jag har haft ett antal killkompisar under åren, från tonåren och uppåt som blivit förälskade i mig och det har slutat för eller senare med att jag avbrytit bekantskapen. Många ggr har det varit jobbigt för mig då dom varit kär i mig men jag har däremot haft svårt att sätta mig in i deras situation men jag tror jag förstår bättre idag.
    Visst har jag haft nån sån killkompis i 10 år tom. men det har nog varit välidgt jobbigt för dom jämfört med hur det varit för mig som bara velat vara kompis.
    Någonstans inbillar jag mig att en förälskad tjej har svårare att tackla en sån här situation.

    Idag är jag lite förälskad i en man vilket jag inte vill vara då är mitt i en separation. Han hävdar att han vill ha mig men att situationen är fel och det är hedervärt då jag inte är helt fri mitt förflutna än. Jag separerar inte pga denna man vill jag tillägga.
    Men känslor är svåra att tygla och jag har svårt att hålla en bra nivå om vi ska ha kontakt vilket han verkar klara galant så frågan är om han är seriös eller inte eller bara ovanligt förnuftig.

    Ses vi så är det värre för han däremot för då vill han ta på mig och får svårt att hindra sina känslor. För mig är det svårt att bara ha kontakt, att inte få allt. Då är det lättare att avbryta all kontakt tills jag är ett "lovligt byte" så jag förstår dig att det är tufft men vad jag ska råda dig vet jag tyvärr inte.
    Antingen eller är nog lättast på sikt.

    Jag hoppas ni får varandra snart!

  • Anonym (67:a)

    Anonym (Vet) skrev 2008-12-09 03:05:22 följande:


    Min erfarenhet är att det inte _går_ att vara vän med någon av det motsatta könet. Just för att det där händer förr eller senare: den ena blir förälskad. Och även om man inte är direkt förälskad, så blir man lätt svartsjuk om han skaffar sig en tjej. Även om man aldrig hade trott att det skulle bli så. För att inte tala om hur tjejerna/flickvännerna/fruarna brukar reagera - de kan oftast inte tåla att han har en nära relation med en annan kvinna (utom hans mamma eller syster), utan gör allt vad de kan för att förstöra.Sedan måste jag säga att jag aldrig har sovit över i samma lägenhet, hotellrum eller liknande med en kille som jag varit bara vän med. Det går en skarp gräns där mellan kärlek och vänskap anser jag - vänner av motsatt kön visar man sig inte heller lättklädd för, eller visar upp något privat som tandborstning. Det är viktigt att komma ihåg att man _är_ man och kvinna, så man inte går över någon gräns. Nej som sagt - vänskap med personer av det motsatta könet funkar inte..!Jag kan faktiskt inte råda dig, för det är bara du själv som vet om glädjen att ändå få vara nära honom uppväger sorgen och frustrationen. Du kanske kan vänta ett tag med att bestämma dig, och under tiden träffa andra människor också och försöka lära känna andra killar..?
    Vänskap med det motsatta könet kan visst funka! Det har dte gjort i många fall för mig och vi har tom gjort mer intima saker än borstat tänderna tillsammans Inge sex då men jag har gott kunnat gå i trosor och bh och dom i kalsonger inför natten. Delat säng har vi också och haft så kul och surrat halva natten men aldrig har någon förälskelse skett för det. Bara goda vänner vare sig man har pitt eller inte.

    Dom som blivit förälskad i mig har jag aldrig delat säng med eller visat mig i underkläder osv.
    Så man kan vara goda vänner som man och kvinna!
Svar på tråden Hur kunna bara vara vän, med en man man är kär i?