• Anonym (Vet)

    Hur kunna bara vara vän, med en man man är kär i?

    Min erfarenhet är att det inte _går_ att vara vän med någon av det motsatta könet. Just för att det där händer förr eller senare: den ena blir förälskad. Och även om man inte är direkt förälskad, så blir man lätt svartsjuk om han skaffar sig en tjej. Även om man aldrig hade trott att det skulle bli så. För att inte tala om hur tjejerna/flickvännerna/fruarna brukar reagera - de kan oftast inte tåla att han har en nära relation med en annan kvinna (utom hans mamma eller syster), utan gör allt vad de kan för att förstöra.

    Sedan måste jag säga att jag aldrig har sovit över i samma lägenhet, hotellrum eller liknande med en kille som jag varit bara vän med. Det går en skarp gräns där mellan kärlek och vänskap anser jag - vänner av motsatt kön visar man sig inte heller lättklädd för, eller visar upp något privat som tandborstning. Det är viktigt att komma ihåg att man _är_ man och kvinna, så man inte går över någon gräns.

    Nej som sagt - vänskap med personer av det motsatta könet funkar inte..!

    Jag kan faktiskt inte råda dig, för det är bara du själv som vet om glädjen att ändå få vara nära honom uppväger sorgen och frustrationen. Du kanske kan vänta ett tag med att bestämma dig, och under tiden träffa andra människor också och försöka lära känna andra killar..?

Svar på tråden Hur kunna bara vara vän, med en man man är kär i?