• elin86

    Kan inte betala hyran!

    Vet det fan vad jag ska göra nu! Äger inte en krona och min hyra ska vara betald den 25 december. Finns ingen jag kan låna pengar av heller=/ Mår så jävla dåligt just nu,,,,,

    Vet ni om det finns nånstans möjlighet att låna pengar till hyra, mat osv?

  • Svar på tråden Kan inte betala hyran!
  • elin86

    Jag har inget jobb och fick besked av soc att dom inte kan hjälpa mig. Jag har heller ingen a kassa eller nån annan inkomst.

    Ligger redan en månad back med hyran=(

  • elin86

    Jag separerade från min pojkvän för lite mer än en månad sen och jag har haft ett skit jobb. Det var endast provisionsbaserat och jag fick som mest 3000 kr ut i månaden. Vissa månader fick jag int mer än 200 kr. Min ex pojkvän försörjde mig mest under den tiden. Men sen när vi bestämde oss för att flytta isrär ringde jag till soc med en gång och dom sa att dom bara kunde göra nåt om jag hade en egen bostad. Mitt ex ville ha ut mig med en gång och jag hitta en lägenhet i andra hand. Jag ringde till soc o sa att jag hittat en lägenhet. På vägen rådde dom mig också att säga upp mig från jobbet eftersom jag knappt fick några pengar där=/ Så jag sa upp mig.
    Det tog nästan 2 veckor innan ansökningspapprena kom och när dom kom så skickade jag in dom med en gång. Jag skicka in alfa kassa papprena och så i samma veva. Härom dagen var jag på soc och dom ansåg att det inte var tillräckligt. Antagligen hade inte ens alfa kassan fått mina papper *konstigt* och soc sa att jag också varit tvungen att söka bostads bidrag (Det hade dom inte sagt om nåt tidigare)
    Dom har också sagt att jag skulle låna pengar till hyran och mat medans jag inte hade några pengar.

    Japp så nu sitter jag här med skulder upp till örorna och egentligen är det deras fel!

  • elin86

    Jag ska ta med mig nån dit.

    Min pappa och mamma har det knapert också. Dom skulle aldrig ha råd att jag bor hos dom=/ Allt är så jävla skit.

  • elin86

    Tyvärr så kommer det ju ta ett tag att överklaga också och hyran måste betalas=/

  • elin86

    NadiaMi skrev 2008-12-16 16:23:05 följande:


    Tycker också att det låter lite konstigt att soc skulle ha gett rådet att TS skulle säga upp sig. Att leta ett bättre jobb med en mer pålitlig inkomst vore ju ett bättre tips, men att ändå jobba vidare under tiden. Jag hoppas att det finns någon slags missuppfattning med i bilden, för annars har TS råkat ut för en rejält förvirrad socialassistent som lär orsaka problem för fler än bara henne...
    Det var det dom gjorde iallafall. Arbetsförmedlingen rådde mig också att säga upp mig. Mådde väldigt dåloigt psykist att jobba där. Alla jag känner tycker astt hela historian är skruvad.......
  • elin86

    ja dom har skickat hem avslaget så jag hoppas jag får det imorgon.Men som sagt kommer det ju ta tid att överklaga.

    Som tur är känner jag en som sutiit i socialstyrelsen och han tycker ocksa allt är helt sjukt. Att dom har gått till väga fel. Han ska hjälpa mig att överklaga.

    Kanske inte ens säkert att jag får pengar från alfa kassan eftersom jag inte jobbade heltid heller innan direkt. Jobbade 29 h/veckan.

  • elin86

    Jo men på nåt vis måste det ju iallafall gå att ordna månadens hyra.

    Har ju faktiskt andra räkningar också, men eftersom det är mitt problem så känns dom inte lika viktiga just nu. Det är hyran jag är orolig för eftersom jag hyr andrahand=/
    Vet ju inte ens om hon har sagt att hon hyr ut den i andra hand. Ska försöka hitta en första hand istället så jag kan ta skiten och inte nån annan stackare.

    Förhoppningsvis får jag väl jobb snart också. Och så ska jag vara med i ungdoms gruppen på Af från o med Januari. Därifrån får man ju också lite pengar

  • elin86

    Ja får leta reda på nummret och ringa... nåt måste jag ju göra

  • elin86

    Jag har för mig att jag hört att den inte räknas med 80% av lönen eftersom jag då kanppt skulle få nåt alls. Har hört att man får ca 4000 kr i månaden att leva på. Vet dock inte om det är sant

  • elin86

    Jo det är det jag ska vara med i från och med Januari, men det är ju ett tag kvar

  • elin86

    Många av er är så snälla och hjälper.

    Har aldrig vart i denna situationen tidigare så jag vet inte riktigt hur man ska gå till väga.

    Soc. tant: Både Soc jouren och af gav mig rådet att säga upp mig. Ångrar att jag gjorde det nu för om jag inte hade sagt upp mig så hade jag *kanske* haft en tusenlapp och kunnat betala räkningarna med. Tycker också att det är väldigt konstigt att jag fick det rådet.

    Jag har skrivit över mig till den nya adressen från första dagen ag flyttade hit och det kan dom säkert kolla upp någonstans. Jag har ju faktiskt hennes signatur på en massa papper också. Så där fattar jag inte alls problemet.

    Hur hittar man överhuvudet till handläggaren då så man kan kontakta honom/henne?

    Vet inte om jag har skrivit detta i nåt annat inlägg, men soc ringde ju till Alfa kassan och kolla hur det gick för mig där. Tydligen hade inte mina papper kommit in och JAG har skickat in dom. Det är jag helt säker på. Iallafall var det ett problem för soc.
    Sen så tyckte dom ju också att det var fel att jag inte skickat in nåt bostadsbidragm men det visste jag inte ens att man var skyldig att göra. Hade inte hört ett enda ord om nåt bostadsbidrag från dom och eftersom jag aldrig gjort detta tidigare är det ännu svårare att veta hur man riktigt ska gå till väga. Tycker allt att dom kunde ha informerat mig om sånt också.

    Har satt upp mitt namn på dörren, skickat in alfa kassan IGEN och skickat in ansökan om bostadsbidragetn. Vad mer kan jag göra liksom?

    Jag hatar att vara vuxen för man får alltid ta sig igenim så mycket problem!

  • elin86

    jouren är via kommunen och det är via den jouren jag fått handläggare och allt då. Jag ringde under dag tid....Den är öppen mellan 13-15 varje vardag

  • elin86

    Mina föräldrar kan inte ta lån=/

    Jo funerar ju faktiskt på att utbilda mig lite men mina grundbetyg är tyvärr inte så bra.

    Det värsta är att jag hela mitt liv lidit av dåligt självförtroende och när jag kommer till riktigt svåra punkter i livet låser jag mig. Jag blir deprimerad och kan inte göra nått (fast jag vill). Hat dock lärt mig att kämpa nu och försökan ta mig ur dom situationerna när jag låser mig.

  • elin86

    Nä har inget slutbetyg. Jag började plugga upp 3 ämnen i våras. Fick Godkänt på två av dom. Den tredje var matte b och jag har jätte svårt för matte. Tyvärr måste man ju ha godkänt i matte c oftast för att komma nånstans i högskolan=/

    Min faster o hennes gubbe har erbjudit sig att låna mig pengar till två hyror. Får kanske tacka ja till det ändå=/ Har inget annat va just nu så.

  • elin86

    Det står: För lite sökta jobb (jag hade sökt 7 jobb, men det var för jag skulle få hjälp av AF att skriva ansökan. Min nuvarande är skit dålig och folk skrattar när dom ser den typ) Förklarade min situation till dom.

    Jag hade inte sökt Alfa kassa och Bostads bidrag ( Jag hade faktiskt skickat in ett brev till Alfa kassan, men på nåt sätt hade dom tydligen inte fått papprena. Visste inte ens att man var tvungen att söka bostads bidrag för det har dom aldrig nämnt ett ord om! Visste knappt vad bostadsbidrag gick ut på)

    Mitt namn stog inte på dörren och det var tydligen problem för myndigheterna.

    Sen det sista var att hon som har lägenheten egentligen är fortfarande folkbokförd här. Men det är ju så det funkar om man hyr i andra hand. Det stod att jag räknades som inneboende.
    (Det roliga är att hon förklara för mig att jag kunde ha flyttat in till nån kompis så länge och ändå fått hjälp. Men då är jag ju fan MER ineboende än var jag är nu)

    Nu har jag iallafall vart på AF och dom ska hjälpa mig med en ny CV. Jag har skickat in både Alfakassan och Bostads bidrag. Satt upp mitt namn. Det med lägenheten finns ju inte så mkt mer jag kan göra åt.

  • elin86

    Nä men som sagt finns det en anledning......... jag har en lista med 60 jobb som jag ska börrja bearbeta nu. Sen ska jag göra nya listor där jag ska söka jobb.

    Tyvärr kan jag ju inte ens ta mig till ställena för att söka jobb för jag har ju inga pengar till bussen..... hmm får se hur det går iaf för jag måste ju söka mer.... bara den jäkla cvn bliir klar med

  • elin86

    Ok för jag har kollat med henne som har lägenheten och hon sa att hyresvärden sagt att det var helt ok. Vet ingenting om såna här grejer eftersom jag aldrig med om det innan

Svar på tråden Kan inte betala hyran!