• vera82

    MÅSTE man ha en tjockbottnad kastrull när man gör knäck?

    Eller är det bye bye kastrull annars?
    Jag har nämligen ingen och vågar inte göra i micron.
    Har inget bra att göra i

  • Svar på tråden MÅSTE man ha en tjockbottnad kastrull när man gör knäck?
  • skånetös78

    Jag har altid gjort knäcken i en vanlig liten kastrull. Se till att röra ordentligt så går det fint!


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • La Lola

    Har du en gjutjärnsgryta så är såna jättebra att koka knäck i!


    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • LiCaNo

    Eller använd stekpannan... funkar super. Gjutgärn eller teflon, spelar ingen roll, men gärna med lite högre kanter.

  • vera82

    Jappjag har både en gjutjärnspanna och gjutjärnsgryta men är väldigt rädd om dom.Det kan inte bränna fast?

  • La Lola
    vera82 skrev 2008-12-22 16:46:06 följande:
    Jappjag har både en gjutjärnspanna och gjutjärnsgryta men är väldigt rädd om dom.Det kan inte bränna fast?
    Nix! Det är det som är så bra med de.
    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • vera82

    Finns det inte risk att knäcken får smak av mat då

  • La Lola
    vera82 skrev 2008-12-22 17:25:13 följande:
    Finns det inte risk att knäcken får smak av mat då
    Den är väl diskad?

    Smakar knäck som är kokad i vanliga katruller mat?
    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • vera82

    Nej men då är det oftast pasta eller ris som inte har så mkt smak.I grytor finns det mer smaker som kan fastna.

  • vera82

    Och den är inte diskad i diskmedel eftersom man inte ska diska stekpannor/grytor i det så endast hett vatten så jag vet inte om smakerna försvinner då.

  • La Lola

    Jag har då aldrig känt nån matsmak av knäck som är kokad i gjutjärnsgryta....


    *mamma till Alma 8½ år, BF i mars med nr 2 (efter 3 års försökande)*
  • Mimmicry

    Koka ur den med vatten först om du är orolig att det ska ta smak av grytan.

  • Hannajo

    B rukar använda en teflonkastrull. Det är väl dock viktigt att den är tillräckligt stor så att det kan koka ordentligt utan att koka över.


    Elvira dec -04, Oskar juni -08
Svar på tråden MÅSTE man ha en tjockbottnad kastrull när man gör knäck?