• sazzia

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Under förlossningen som var väldigt lång dragen o fick ett STORT barn 5035g så sprack mitt klipp vilket ledde till Sfinkterruptur grad 4 o även en hel massa annat.

    Jag har inte för en idag insett vad det faktiskt innebär (3mån)senare för att jag själv letat info på nätet.
    Jag fick aldrig nån information om vad som kan hända efter åt o att enligt studien jag läste drabbas många kvinnor av analinkontinens som främst visar sig som gaser mycket smärta vid samlag.

    Mitt Sfinkterruptur o alla andra stygn har ännu inte läkt, pga infektion. Dom fick plocka bort 10stygn vilket lämnade ett öppet sår. Jag har nu tre månder senare fortfarande ont, fast såret är rätt litet. Jag känner av alla ärr o läkaren som gjorde op:en har slarvat. O läkaren jag går till nu anser att jag kan visst leva med det..

    Jag har inte bara skämts som en hund att prata om saken men nu tänkte jag att jag ska ta mod till mig o skriva en tråd i hop om att finna andra som vart med om samma.
    Dom som aldrig fick den där fanastiska förlossningen o tiden efter. Min förlossning kanstades inte bara av en massa stygn min son fastnade med axlarn, fick andnings hjälp o hjärt massage när han väl var ute. Jag fick inte se han för en 4 timmar senare o ingen informerade oss om vad som hände o jag trodde min son dog dom första 30min efter förlossningen

    Sen förlorade jag 2½liter blod, rullades in på operationen som syddes slarvigt o inte ren gjordes ordentligt som ledde till infektion dagen efter. O som gräddde på toppen fick jag veta att en normal förlossning vid ev flera barn inte ens är att tänka på för min del, jag har vart chokad, ledsen,frustrerad o arg för att dom nonchalerat mig när jag uttryckte att jag ville ha tillväxt ul för att det såg ut som att jag väntade tvillingar, allt hade kunnat avhjälpas tidigare om dom bara lyssnat på mig redan på MVC

    Nu kliar ärren så man blir tokigt, jag har ont o är ömm även där det hunnit läka ihop, jag har fått rejälla problem med gaser o om jag blir nödig att göra numer 2 måste jag på en gång gå till toan för att jag inte klara av att hålla mig o det anser läkaren att jag kan leva ett ´normalt liv med, knipövningarna har inte hjälp mig ett jota (100st/dag)
    Så ni som råkat ut för det ni är inte ensamma o det är inget att skämmas för!!

    Skriv gärna en rad eller två o berätta om hur du fick det o det gick efter åt? Tycker du att du fick den infon du behövde? Eller fick du fråga o leta dig fram till svaren som jag?

  • Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera
  • skånetös78

    Jag har en fråga till er andra tjejer här inne! Småblöder ni lite då och då från slidan? (tror att det kommer därifrån) på mig kommer det som en blodig flytning i stort sett varje dag. Det handlar bara om ett par droppar färskt blod under en hel dag och jag har inte ont eller känner annat obehag. Jag blir nog snart kallad för återkontroll på kk och ska ta upp detta då, men tänkte höra här om någon har varit med om liknande?


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • Mor1977
    Svar på #239
    Sofia75: Tack! Jo jag undrar om man får något lugnande i samband med snittet, eller om det bara är ryggbedövningen? Jag tänker en del på smärtan efteråt och om den är så stor att det är svårt att ta hand om/ta till sig barnet?
  • Sofia75

    LolloRi:

    Jag fick min son på söndag kvällen vid nio, då fick jag ju ryggbedövningen samt smärtstillande efteråt. På måndagsmorgonen fick jag en spruta med smärtstillande, för att kunna komma upp o duscha, det var allt av starka mediciner, sen åt jag vanlig panodil till tisdag morgon, sen tog jag inget mer. Visst var vissa situationer svåra, sängen var absolut värst, det kan du förbereda dig på. Det är näst intill omöjligt att vända sig om o ta sig ur, men du får info från sjukgymnast på bb. Så att amma liggande var svårt, men ändå lättare än att ta sig upp o amma. Jag kunde inte ta mig ur sängen o byta på Elias då han hade bajsat så då fick jag ringa på personalen om inte sambon var där. Men det var bara någon dag, sen gick det bra. Jag var ute i fika rummet o åt mat o fikade med de andra tjejerna på bb, det var jag aldrig efter min sr, då lämnade jag inte rummet, klarade inte det, det gjorde för ont.

    Så jag hade inga problem att knyta an till min pojke, det hade jag svårare med efter första förlossningen då jag la mycket fokus på mig o mina skador istället, det fick jag bearbeta mycket hos psykolog efteråt, har fortfarande dåligt samvete över det

    Jobbigare var när vi kom hem o stora pojken ville bli buren o så, det gick ju inte, då kunde jag känna mig frustrerad över såret, men det var så kort tid!!!

    Det kommer gå bra!

    Fråga på mer om du känner.....

    //S

  • jop

    Måste bara få gnälla lite...

    Först SR och nu verkar det som jag fått framfall. Men KUUUUUUUL, ah! Blir tokig. Och varför har ingen sett det tidigare? Har ju legat med benen uppe i vädret inför en antal olika läkare.

  • Marie Curie

    jop skrev 2009-02-02 11:38:14 följande:


    Måste bara få gnälla lite... Först SR och nu verkar det som jag fått framfall. Men KUUUUUUUL, ah! Blir tokig. Och varför har ingen sett det tidigare? Har ju legat med benen uppe i vädret inför en antal olika läkare.
    Åh vad jobbigt! Har du märkt det själv eller har du varit hos läkare/bm som konstaterat det? Det är kraftigt ökad risk för framfall speciellt bakre framfall vid sr. Så det är nog vanligare än man tror att man drabbas av båda. Är själv jätteorolig att drabbas av det.
  • sazzia

    Hej hej! Vad innebär framfall? Kan man ha de utan att märka de själv? Annars hur märker man de? O vad göra man åt de?

  • Mor1977
    Svar på #243
    Sofia75: Tack så mycket för svaret! Jag kan tro att man behöver en del hjälp den första tiden. Min man ska vara hemma två veckor samt jobba hemifrån en eller två veckor efteråt om det behövs. Mamma kommer också ta ledigt så jag hoppas det ska gå bra.

    Jag är nog egentligen mest orolig över stora killen, som inte är så stor. Han är en riktig "famnkille" så förhonom blir det nog en liten omställning även om det säkert kommer gå bra. Saker brukar ju lösa sig när de måste :)vi har till exempel varit rejält sjuka i flera omgångar de senaste veckorna i alla olika former av influensor och det har gått bra även om det är jobbigt. Men då det går över glömmer man snabbt hur jobbigt det var.

    Jag ska fundera över om det är något annat jag undrar.
  • Sofia75

    LolloRi:

    Ja, man glömmer snabbt det jobbiga som tur är!! Det är jobbigt när man har en liten till hemma när man är snittad, det är det... Man vill liksom att det ska vara precis som innan. Men man kan gosa som vanligt, det lovar jag, bara man inte bär. Vi har oxå en famnkille som kräver mycket närhet, o det gick faktiskt bra. Efter två veckor var jag "ensam" igen, då sambon gick tillbaks till jobbet, o då gick allt bra, både med stora o lilla killen Man läker så snabbt, o som du säger den tiden har jag redan glömt!!

  • jop
    Marie Curie skrev 2009-02-02 11:42:01 följande:
    Åh vad jobbigt! Har du märkt det själv eller har du varit hos läkare/bm som konstaterat det? Det är kraftigt ökad risk för framfall speciellt bakre framfall vid sr. Så det är nog vanligare än man tror att man drabbas av båda. Är själv jätteorolig att drabbas av det.Det är inte helt säkert, men uroterapeuten jag går till tror att framfall är anledning till problemet med mitt kissande (problem att tömma blåsan helt vilket leder till läckage). Ska kontakta läkare om det inte blir bättre inom tre veckor (vilket jag inte tror att det kommer bli med tanke på att det varit såhär i fem månader nu!).

    Som jag förstod det så är det framfall av slidans framvägg jag ev. drabbats av eftersom urinröret är påverkat.
Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera