Svar på #1
Blå Myran
tittade efter sorbet för att se vad det innehöll...men hittade då recept på mousse!
200 g djupfrysta hallon
1 msk pressad citronsaft
1 gelatinblad
eventuellt lite socker
3 dl vispgrädde(finns ju laktosfri)
Till servering:
citronmeliss
Gör så här
1. Tina hallonen. Spar några hallon till garnering och lägg resterande hallon i en matberedare eller mixer och kör till puré. Sila bort kärnorna och lägg purén i en skål.
2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i hallonpurén. Vispa grädden lagom fast. Tillsätt citronsaft och rör ner den vispade grädden i hallonpurén. Smaka av med lite socker om det behövs.
3. Lägg upp moussen i iskalla tallrikar eller portionsglas. Låt dem stå i kylskåp i 2 timmar. Garnera med några hela hallon och citronmeliss.