Inlägg från: Anonym (prickig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (prickig)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Anonym (torris) skrev 2009-01-14 15:03:09 följande:


    bettangirl - hur sminkar du över det? Jag lyckades få huden på armbågarna fin till vårt bröllop. jag smörjde som f-n med daivobet, samt använde plattor, och solade jättemycket utomhus den sommaren. Men huden är ju bara fin i typ en dag sen kommer nya hudlager på en gång ... Nån fler som har nagelpsoriasis förresten?
    Nu blev jag nyfiken...vad är plattor för något?

    Jag har nagelpsoriasis och det är ett himla jobb. Naglarna lossnar från sina nagelbäddar och sitter därmed mycket lösare. Gör asont när man slår emot något. Missfärgade och fula har dom också blivit. Speciellt min ena tumnagel, där halva nageln är svart/brun/grön.

    Har nyss haft influensan och som vanligt när jag får hög feber så exploderar min psoriasis. Är det någon mer som känner av det?

    Jag har nyligen börjat sola i ett "vanligt" solarie, fast det är ett sånt som man står upp i. Det hjälpte mig jättemycket med psoriasisen(tills influensan kom). *tipsar*
  • Anonym (prickig)

    Jag har ett tips för alla er som har psoriasis i hårbottnen. Jag hade _massor_ innan, höll på att bli knäpp. Rev, kliade, fjällade alltid. Men nu är det nästan helt borta, så länge jag håller på med följande:

    Varannan/var trejde natt sover jag med en geggig blandning i hårbottnen. Jag blandar Sallicylsyreolja med Propyderm hudcreme och masserar in det i hårbottnen, täcker om allt med en plastpåse(sån man handlar frukt i) och går sen och lägger mig. På morgonen tar jag i mycket schampoo i håret innan jag blöter det, geggar runt ordentligt och sen tvättar jag håret som vanligt. Ibland tar jag i någon lösning, typ Elocon, efter duschen men inte alltid.

    Några gånger i månaden kan jag ana dom vita flagorna i hårbotten, men det är väldigt sällan. Numer har jag nästan bara svarta tröjor i min garderob, mest bara för att jag kan ha såna nu

  • Anonym (prickig)

    Anonym (torris) skrev 2009-01-15 13:46:13 följande:


    Gud vad härligt att kunna bära svarta tröjor!! Jag har bara vita och beiga av uppenbara skäl!Har du kokat ihop kuren själv, eller fått rådet av någon? Var får man tag på salicylsyran?
    Jag har kokat ihop kuren alldeles själv *stolt* En gång fick jag en kräm, Salicylsyra i Decubal kräm, från hudläkaren som jag skulle prova att ha i hårbottnen. Den funkade jättebra, men var dyr och lite för hård i konsistensen för att man lätt skulle få in den i hårbottnen. Så jag bad om att få Salicylsyreolja utskriven på recept och sen provade jag att blanda den med olika mjukgörande krämer. Det funkar säkert bra att blanda den med andra krämer än Propyderm, men för mig blir det en bra blandning. Mjukgörande, avfjällande och återfuktande i ett och samma paket. Man kan ha bara Salicylsyreolja i håret också, men jag tycker att det blir för kladdigt och rinnigt.

    Jag kollade igenom min garderob igår, och jag har ingen vit eller ens ljus tröja kvar i den. Jag hatade att hela tiden vara tvungen att ha tröjor där flagorna inte skulle synas på.
  • Anonym (prickig)

    Är det någon mer än jag som har fått problem med sina fingertoppar? Mina spricker allt som oftast å dessa sprickor gör ju bara så ont!
    Jag har psoriasis under naglarna som gör att de lossnar från nagelbädden, men det gör ju inte ont. Sprickorna däremot. Bläääää

  • Anonym (prickig)

    Anonym (fläckisen) skrev 2009-03-18 10:15:08 följande:


    Solade igår efter att inte ha varit där på drygt en vecka. Senare på dagen var jag ute med barnen och lekte och på kvällen brände det och sved i ansiktet. Var helt röd och har säkert bränt mig i ansiktet. Är nästan lika röd idag. Imorgon är det tänkt att jag ska sola igen men jag kanske då får skydda ansiktet eller vad tror ni?
    Jag brukar bränna mig när jag får ljusbehandling, speciellt i ansiktet och på öronen(!) :) Så jag brukar ha med en tunn handduk som jag lägger över ansiktet. Lite knixigt är det allt, för jag vill få ljus i hårbottnen.
    Så länge det bara är ansiktet du bränt dig i så rekommenderar jag att du solar ändå, fast med skydd för ansiktet. Resten av kroppen behöver ju få ljuset.
Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis