Inlägg från: Anonym (fläckisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fläckisen)

    Prattråd för oss med psoriasis

    Anonym (torris) skrev 2009-02-04 09:54:09 följande:


    Förresten:Var någon av er andra kunnat sätta skov i samband med tandproblem? Tex att ni behövt laga/rotfylla/dra ut någon tand?
    Ja när jag op ut min visdomstand hos tandkirurgen förra våren så blossade min psoriasis upp ännu värre
  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (torris) skrev 2009-02-11 09:10:54 följande:


    idag ska jag till hudläkaren... ska bli så skönt att få prata om mitt skov och vad som kan göras!!
    Hur gick det?
  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (torris) skrev 2009-02-13 20:05:48 följande:


    Anonym (fläckisen) skrev 2009-02-12 13:54:51 följande:
    Jättebra! Jag har fått börja på buckybehandling för min hårbottenpsoriasis och på ljusbehandling för hela kroppen. Dessutom fick jag elocon utskrivet, både som salva för fläckarna samt som lösning för hårbotten. Det känns superskönt att få behandling för det har förvärrats så mycket den senaste tiden. Tydligen så ska elocon inte alls gå ut i bröstmjölken, skönt för mig som ammar. Jag kunde också välja att få buckybehandling på mina större fläckar på kroppen, fra armbågarna, men problemet är att man KAN blir "solbränd" av det, och de fläckarna kan, om man har otur, bli permanenta, så jag vågare inte riktigt, därför får jag köra ljusbehandling på kroppen istället. Blir ju lite trixigt minst sagt att ta sig dit tre gånger i veckan, då jag både har en bebis och ett storasyskon som är 15-timmars på dagis, men vi får pussla lite så ska det nog gå! Jag ska kombinera elocon med ljus- och buckybehandlingen.En bra grej att veta: Jag frågade om morötter och morotsjuice etc och han sa att det inte finns NÅGOT bevisat samband om att psoriasis varken ska bli bättre eller sämre pga kosten. Och att det just nu görs en del studier kring omega-3 som ju har en generellt god inverkan på huden, men inget finns klart ännu.Övrigt: Det finns verksamma invärtes mediciner mot psoriasis. De tabletter som man kan ta har i princip inga biverkningar, men de sprutor och det läkemedel som man kan få intravenöst var 8e vecka har man ev ev kunnat koppla samman med vissa nervsjukdomar tex MS så de ska man kanske välja i sista hand. Trevlig helg på er alla fjällor
    Skönt att du får hjälp och behandling nu! Ja det är trixigt att få ihop det vilket jag också känner nu när man springer där flera ggr i veckan. Blir du brun av solbehandlingen? Jag ser ingen skillnad alls fastän de har höjt till max nu och jag har solat sammanlagt 8 ggr. Men mina fläckar på bröstet har blivit mycket bättre och ända har jag fuskat med att använda Daivobeten .
    Ha en skön helg allesammans!
  • Anonym (fläckisen)

    Jag har haft psoriasis sedan våren-06 efter min sista graviditet och det började med en torr fläck på smalbenent som inte ville försvinna. Har psoriasis guttat så det är utspritt men värst på smalbenen och lår, rygg och bröst och mage. Inget i ansiktet eller händer, fötter och armarna vilket jag är jätteglad för. När jag fick min diagnos så blev jag jättedeppig länge för jag såg framför mig vilket slit men nu så har jag accepterat det men skulle jag få större problem skulle det bli jättejobbigt. Min psoriasis blir nästan helt bra på sommaren då jag solar och har lätt för att bli brun.

  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (pricken) skrev 2009-02-15 20:07:14 följande:


    En fråga till "er som kan". Jag har fått två fläckar på, en på varje ankel. Tror att det är psoriasis. Har haft på armbågar och knän tidigare. Men jag undrar: är det vanligt att man får så "parallellt", dvs på samma ställe på båda kroppshalvorna?Konstig fråga men jag hoppas på svar
    Det är typiskt psoriasis faktiskt att det blir så!Jag har själv det.
  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (gravid) skrev 2009-02-16 00:12:23 följande:


    pricken, jag får oxå parallella fläckar. tycker det är lite lustigt!!torrbollen, jag fick psoriasis i hårbotten när jag var 5 år. när jag var 18 kom det på kroppen, och det var 10 år sedan nu.och tack för svaren ang. salvor under graviditet. jag ska definitivt boka ny tid för ljusbehandling för nu har jag inte varit där på nästan 2 år. har haft en period då jjag varit otroligt less på sjukdomen och har väl mest ignorerat den... har resulterat i att jag fått städa mycket oftare, men oftast orkar jag inte smörja smörja smörja...önskar jag kommit lika långt som fläckisen när det gäller acceptansen
    Jag har "tur" på så sätt att jag har ganska ytliga röda psoriasisfläckar och inte så tjock torr skorpa på dem. Men jag är fåfäng och vill inte att det ska synas att jag har psoriasis men benen visar man ju inte så ofta .
    När solbehandlingen är slut så ska jag köra på med solarie innan sommaren så känns det bättre att visa sig i bikini
    Idag skulle jag ha varit iväg och solat men jag har så mycket att plugga in till imorgon så jag hinner inte idag. Men det borde väl funka att få gå 2 ggr denna vecka eller går de ner i tid då som man har kommit upp i? Hoppas att ni förstår vad jag menade nu
  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (torrbollen) skrev 2009-02-21 10:46:33 följande:


    Håller med dig,Anonym(torris),när man är mitt uppe i ett skov tycker man att det kommer att finnas det för alltid. Sjäv kommer jag "sola" på lasarettet tills vi åker till Gran canaria( 27mars).Gud vad underbart.Är jätte fin nu efter 11gånger på lasarettet. Ha det bra i helgen,tjejer!!
    Vad härligt att få åka utomlands! Önskar att jag mådde bra och hade råd och tid så skulle min familj också göra det!
    Skönt att höra att du är fin nu efter bara 11ggr vilket inte är så mycket! Jag har gått nu och solat sammanlagt 12ggr och märker skillnad men jag är inte jättefin..vilken tid är du uppe i nu? Jag ligger på 2.11 och har för mig att man blir brun men det kanske man inte blir? För den här gången tycker jag inte att jag har blivit brun alls . Men det kanske blir sedan om man börjar att sola solarium direkt efter att behandligen är klar? Har du fått färg?
  • Anonym (fläckisen)

    Den här veckan har jag bara kommit iväg och solat en gång då inte tiden har räckt till. Har inget körkort och denna vecka så är det dessutom sportlov..
    Men nästa vecka måste jag köra 3ggr igen. Det tråkiga är att det kommer nya små röda fläckar hela tiden fast att jag smörjer mig och solar:(
    Men det kanske beror på att jag har mycket omkring mig nu och mår inte så bra med hälsan (gallblåsan).
    Är det någon som har smörjschemat med Daivobet? Kommer inte ihåg men nu har jag smörjt varje dag i två veckor och när är det man ska trappa ner och köra varannan dag osv??

  • Anonym (fläckisen)

    Anonym (Helena) skrev 2009-02-26 22:19:26 följande:


    Tror inte det fungerar så här Jag är även stammis på reumatologen pga psoriasis artriten. Men när jag sist bara ville förnya min medicin hade remissen gått ut och jag var tvungen att gå via min husläkare för att få en ny Jag ska ringa hudmottagningen och kolla upp det där med bucky
    Ja ring och fråga idag. Det brukar vara inom ett år som man inte behöver remiss. Håller tummarna att du inte behöver det!
  • Anonym (fläckisen)

    Är det mer ett undantag att slippa artrit när man har psoriasis och hur lång tid tar det innan man drabbas av det från och med att man har fått diagnosen psoriasis?

Svar på tråden Prattråd för oss med psoriasis