Inlägg från: beccagranen |Visa alla inlägg
  • beccagranen

    När är det ok eller inte ok att ge sin tonåring alkohol?

    Jag tycker det är ett knepigt dilemma.. Mina föräldrar var tvärt nej på alkoholfronten. Som tjej blev man bjuden av killar på fester, och man visste inte alls vad man fick. De vänner vars föräldrar köpte ut cider dyl skötte sig och höll sig till det dom hade med sig. När jag var 17 år och var på fest och killarna hade fixat bål, någon spexa den med GHB och jag drack av det. Det gjorde inte mina vänner som hade eget. 

    För ett par veckor sedan var vi hos grannarna och åt middag. Deras 16 åriga dotter får inte dricka och föräldrarna skulle aldrig köpa ut. Dom är med inställningen att man inte får dricka över huvud taget om man inte är vuxen. Dottern berätta att festen hon var på några helger tidigare hade några killar köpt en dunk på hembränt. Två killar blev alkoholförgiftade och fick åka till sjukhuset. Hon hade också druckit och blev berusad, men vågade inte komma hem. Tur nog var hon smart nog att åka med en tjejkompis hem, och hennes mamma ringde och meddela att hon hämtat upp tjejerna och hon skulle sova över. 
    Där fick sig föräldrarna en väckarklocka, man kan inte leva i förnekelse. Tonåringar gör dumheter ibland, men dom ska alltid våga ringa hem. 

    Så jag tror faktiskt att jag skulle kunnat köpa ut folköl dyl när barnen går på gymnasiet. Förutsatt att dom sköter sig, och blir hämtade hem. 

Svar på tråden När är det ok eller inte ok att ge sin tonåring alkohol?