Forum Efter förlossningen - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

  Mån 5 jan 2009 16:53 Läst 1087584 gånger Totalt 6295 svar
  Visar endast inlägg av Mli79 - Visa alla inlägg
 • Mån 5 jan 2009 16:53 #4

  Här kommer lite inte allt för glada uppdateringar, känsliga läsare varnas för detaljer!

  Det har blivit ett problem med bajsandet nu igen. Allt var ju så bra när jag var nyop, men nu är ärret är helt utslätat och allt har läkt och svullnat av så måste jag återigen hålla emot manuellt när jag bajsar. Dock inte inne i slidan, men i mellangården typ. Det känns som om tarmen är alldeles för vid för vad utgången är om man säger så.. Om jag inte håller emot så buktar hela underlivet ut, allt mellan sittknölarna blir som en utbuktande fotboll. Gör skitont. Har nu inhandlat micolax för att underlätta de värsta gångerna.
  Det gör ont när jag har samlag, svider som attan i slemhinnorna. Går över efter ett tag men inte alltid. Och som vanligt får jag svampinfektion efter varje samlag, trodde att det skulle bli bättre när alla "extraveck "var borta.

  Har inte pratat med läkare om detta, ska göra det nästa vecka när jag ändå ska in för rutincellprov.

  Men... jag ser ju iallafall normal ut. Alltid nåt... Mannen har fortfarande inte märkt nån skillnad, men han hade ju inte heller nån aning om att jag hade framfall heller förrens jag berättade det.

 • Tis 6 jan 2009 09:46 #10

  Jag hoppas att mina problem försvinner med tiden och med lite knipövningar. Jag kommer inte att operera om mig, risken då är ju ännu mer ärrbildning som kommer att störa ännu mer. Och så har jag ingen lust med två månaders konvalecens till, min man har varit hemma tillräckligt från jobbet som det är och jag har 4 pållar hemma på gården som inte kan bara gå och skrota.

  Ska testa apotekets knipkulor och se om det blir nån skillnad.

 • Lör 10 jan 2009 09:36 #63

  Jag har också ridit en hel del i många år och det verkar inte hjälpa till nämnvärt nej.. Fast å andra sidan så vet man ju inte det, det kanske hade varit ännu värre utan ridningen! *hemska tanke*

 • Fre 23 jan 2009 14:42 #79

  Precis det där med kisseriet känner jag också! Man är fortfarande kissnödig när man har kissat klart. Jag kollade det på senaste vaginala ultaljudet jag gjorde )(pga min mensvärk) och då menade gyn på att det var inget kvar i blåsan, jag bara inbillade mig..

 • Tis 10 feb 2009 14:01 #114

  Minxy, 15-20 cm?? Det låter jättelångt! I "normalt" tillstånd är ju slidan ca 7cm.

  Nu kan jag iallafall uppdatera om att mitt onda efter operationen är borta. Jag kan ha sex normalt igen, det är bara vid orgasm det gör lite ont, känns att det är sytt. Men det är inget som hindrar Även det skulle bli bättre med tiden enligt gyn. Jag skulle räkna med iallafall ett år innan jag skulle bli helt återställd. Det hade ju varit intressant att veta i samband med op..
  Bajseriet är det sådär med, ibland måste jag hålla emot lite i mellangården men det är ju ändå mkt bättre än innan. Så nu knips det igen för glatta livet, härifrån kan det bara bli bättre!

  Hoppas att det löser sig för er alla som fortfarande har bekymmer, och var inte rädda för att ta upp frågan om OP med en gynekolog! Ibland går det inte att knipa bort och då är det ju bättre att få det fixat så fort som möjligt!

  Tycker att det är toppen att denna tråden finns! Gör nog en hel del nytta.

 • Sön 26 sep 2010 10:26 #183

  Nu är det ganska precis ett år sedan jag opererade mig, hade fframfall på bakre slidväggen mkt pga en muskel som hade släppt. (en muskel som går mellan slida och ändtarm tydligen). Idag har jag inga besvär alls, kommer knappt ihåg hur det var innan op.. Vill bara önska alla lycka till och stå på er! Min gyn tvekade om jag skulle OPas, hon tyckte att det skulle knipas bort. Sen under OP upptäckte dom det där med muskeln. Hur lätt hade det varit att knipa bort det då, när det inte fanns någon muskel att knipa med?


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll