• Minnie7

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hoppar gärna in här också... 4 veckor sedan jag förlöstes. Var hos gynekologen förra veckan pga misstänkt framfall. Hon sa att jag var slidväggen var slappare än efter en normal förlossning men att det ev. kunde gå tillbaka. Jag är mer tveksam eftersom jag hade tendenser även före förlossningen. Även spruckit upp lite i mellangården så något tittar fram längst bak i slidan. Vad är det tro?? Inga besvär med att hålla avf. tack och lov.


    Mina besvär känns ju små jämfört med flera av er andras, men jag hoppas ändå att någon kanske har ett råd eller tips att komma med. Börjar bli smått deprimerad nu...

  • Minnie7

    Beklagar verkligen er som har det så jobbigt både innan och efter op. Lider med er. Då verkar mina bekymmer så otroligt små och man får ett helt annat perspektiv på allt. Tack för hoppet om att det kan bli bättre efter 1 år. Gynekologen jag var hos sa ju att jag var lite slappare än normalt efter en förlossning. Då blir man klart lite orolig.

    Hoppas ni alla blir bra, eller åtminstone bättre efter op. Verkar ju som om ni fått riktiga specialister nu och det är ju skönt. Borde bara finnas sådana... Tänker på er.

  • Minnie7
    mani79 skrev 2011-05-17 08:39:54 följande:
    Hej! Hoppar in en sväng. Jag har fått konstaterat framfall av slidväggarna och har problem pga av framfallet. Droppar när jag hostar, problem att tömma tarmen, ont efter sex(tyngdkänsla, svullen och öm), känner mig väldigt öppen, kunde inte ha tampong etc. Nu är jag gravid igen och är livrädd för att ett utdraget krystningsskede ska förvärra allt. Första förlossningen krystade jag i över en timme. Ni pratar om muskler som är av, hur har det konstaterats? Mitt knip är tydligen bra men det hjälper inte så jag undrar om det kan vara något med musklerna. Såg också prat om bindväv, vet att jag har dålig bindväv. Hur påverkar det?
    Låter som mig... Fast vi har ju inte haft sex ännu. Jag funderar också på hur i all världen jag ska kunna ha tampong sedan. Fick ett par knipkulor av en kompis, men hur ska jag kunna använda dem?!?! De skulle ju ramla ut av sig själva... Någon som vet om man kan använda dem ändå vid framfall??

    En annan fråga: Jag har svårt för att fisa... Hänger det ihop?!?! (jag vet, löjliga frågor...)
  • Minnie7

    Ni som inte har några direkta problem av erat framfall- hur gjorde ni för att acceptera ert "nya" underliv?? Jag blir så ledsen så fort jag känner "klumpen" även om jag inte har så stora problem... Än...

    Hur är det egentligen- när man fått framfallet pga försvagad slidvägg- blir det värre och värre med tiden eller stannar det som det är?? Jag är så orolig att det ska bli värre så jag vågar knappt lyfta någonting.

  • Minnie7

    Hur märker man om man har ett rectocele eller om det är normala förhållanden? Jag har svårt att tömma tarmen helt men dra så kände jag på toa nu när jag torkade mig något hårt bak i slidan. När jag kände med fingret var det avföring. Jag har redan varit på toa en gång idag.

  • Minnie7

    Blir så ledsen när alla man söker hjälp hos säger att allt ser normalt ut. Är själv panikrädd att det ska bli värre. Som det är nu buktar det främre framfallet fram och täcker slidmynningen, problem att jag känner mig lite kissnödig hela tiden. Misstänker även ett bakre då jag inte kan tömma tarmen helt och dessutom känner avföringen i slidmynningen när jag torkar mig då jag har kissat. Usch... Hoppas du får hjälp.

  • Minnie7

    Tack för att ni delar med er av era livsöden. Igår kände jag avföringen vid slidan när jag torkade mig efter att jag kissat. Reagerade för att det var så hårt vid bakre sliddelen. Och när jag kände efter så var det avföring som gick att putta upp (alltså via slidan). Idag har jag inte känt detta, tack och lov. Fick en fundering- sprack ju inne i slidan (i vävnaden bakåt) och de suturerna gick upp efter en vecka. Det hade inte hunnit läka och nu undrar jag förstås om det kan påverka eftersom väggen mellan slidan och tarmen är tunnare där.

    Har ju inte varit på efterkontrollen ännu, men vet redan nu att hon inte kommer kunna svara på en enda fråga jag har. Allt ser ju ( och känns) normalt när jag ligger ner.

    Ni som fött barn och fick framfallet i anslutning till detta: kände ni direkt att något buktade ut? Blev det successivt värre och hur lång tid tog det? Hade ni problem av det direkt eller kom det efter ett tag?

    Många funderingar, jag vet...

  • Minnie7

    På vilket sätt kände du dig aldrig läkt? Svårt att förklara en känsla, jag vet... Jag har inte så ont längre, men ett obehag som är svårt att förklara. Det liksom skaver ibland, trycker ibland och ibland känns "ägget" mellan benen trots att det bokstavligen inte hänger utanför så mkt (känns i slidmynningen). Dessutom suger slidan in luft när jag böjer mig och det blir också en obehagskänsla.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder