• Nileta

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hej! Jag undrar om det är framfall jag har. Jag födde för knappt 3 månader sedan (barn nr 3). När jag promenerar känner jag som ett tryck i underlivet, som om det buktar. Svårt att förklara. Kan även känna som luftbubblor i slidan. Kännt mer de sista veckorna. Till vardags känner jag inte så mkt utan det är just ffa vid promenader. På efterkontrollen så fick jag typ underkänt på knipmusklerna ("hem och knip") men hon sa inget om framfall. Och när jag var där hade jag i och för sig inte känt det som jag känner nu så jag frågade inte.. Uscha. Inte roligt. Vad gör man? Tänkte ringa gyn imorgon och fråga, antar att det är den vägen man går?

  • Nileta

    Goabarn77: hur länge är det sedan du födde? Mitt barn är snart 3 månader. Jag försöker också att knipa. Har du varit på nån annan koll än efterkontrollen? Inte jag. Men jag känner att jag måste kolla upp detta. För såhär har det inte känts förut. Älskar att promenera och även jogga (men jogga har jag ju ej gjort efter förlossningen men hade ju tänkt mig komma igång med det snart) känns ju skittrist om man inte kommer kunna göra det.

  • Nileta

    Hej! Jag har framfall bakre och framme slidväggar. Blev så efter sista förlossningen. Yngsta är nu 5 år. Inte haft jättemkt besvär, i början mer tyngdkänsla och nu känt av plötsliga urinträngningar. Svårt att ha tampong. Tror framfallsring trycker ut den. När jag var hos gyn satte de in en framfallsring. På uppföljningen 3 v senare (nu hos annan gynekolog) så tyckte han att jag skulle till st Göran för second opinion och ev operation. Bättre alternativ än ring tyckte han. Är bara drygt 40. Vad är era erfarenheter av operation. Så glad att äntligen kommit igång bra med regelbunden träning. Hur långt efter operation måste man avstå det? Hur länge blir man sjukskriven?

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder