• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    LillStine: Har också undrat precis samma sak- VAD är så himla bra med en vaginal förlossning när man mår så här efteråt och det anses helt normalt.

    Har fått svaret nu- det ÄR inte normalt. Punkt! Visst, underlivet kan förändras men man ska inte gå omkring och lida över fysiska besvär. DET är varken normalt eller acceptabelt. Bra att du tar upp det med din gyn igen. Det finns säkert någon specialist på närmare håll. Prova att googla förlossningsskador. Jag kan fråga min gyn på måndag också (när jag ska op) om hon vet någon kollega uppe i norr.

  • lillaknytet

    Hej!
    Ny här, fick min tredje lilla tjej här för en månad sen och igår när jag stod i duschen märker jag att jag har början till framfall fått tid hos min Mvc BM för ett återbesök på tisdag. Hur återgäldar man framfall? Kniper som den nu men händer inte så mkt :/

    Mvh A

  • Gladhannapanna

    Välkommen lillaknytet!
    Eftersom du födde så pass nyss kan det nog gå tillbaka en del med hjälp av knipande. Men om man fått ett "riktigt" framfall är det op som gäller.
    Jag är opererad både för främre och bakre framfall, du kan läsa tillbaka i tråden och få massa info!

  • Uppsalapojkarna

    åh suck för dumma jäkla läkare.

    tarmterapeuten jag träffade sa att denna bio feed back eller vad det hette, verkligen kan hjälpa många kvinnor med lättare framfall, så att man kan bli bra utan operation.
    Så ett tips är att ni kontaktar er kirurg eller magkirurgavdelning och ser om de har någon på sin avdelning.

    Frågade även om de man kan köpa själv som någon skrev om lite tidigare. De sjukvården använder är så klart bättre och ligger på 25W. De man kan köpa själv ligger på 10 eller 50W. 10W skulle hon aldrig använda sa hon.

    Sedan måste man ha en plugg även för tarmen för att det skulle göra ordentlig effekt. SÅ ni som inte får hjälp och inte orkar vänta och kanske inte har så supersvåra framfall som mig kan ju testa att köpa den apparaten.

    Hmm. flera månaders väntetid. Ring tillbaka och säg att du vill utnyttja vårdgarantin då.

    Här har jag just kommit hem efter att ha legat inne på sjukan sen i torsdags vid lunch. Var så dålig att jag inte ens klarade av att gå. Det var inte långt ifrån att min man fick bära in mig på infektinskliniken.

    Det började som en magsjuka med diaree och sedan kräkningar och jag fick inte behålla något. Höll även på att svimma hela tiden under natten så att jag inte tog mig mellan sängen och toan. Fick ligga på badrumsgolvet.

    Låg i sängen och var riktigt dålig och framåt lunch fick jag rejäl feber och kollapsade helt i köket framför sonen när jag skulle försöka hämta en cola.
    Så det var bara att åka in och hade då riktigt dålig syresättning, hög sänka, super lågt blodtryck mm.
    Blev inlagd och värdena blev tydligen bara sämre ett bra tag, för att sedan vända neråt. Först idag har jag känt mig lite piggare, men långt ifrån bra.

    Jo, just det bajsade dessutom blod. vet inte varför, men det var det som fick mig att åka in och att jag skrämde sonen så mycket när jag föll ihop på golvet.

  • lillStine

    UP så hemskt! Vet dom vad det var för infektion nu då? Hoppas du mår bättre.

    Hur fungerar vårdgarantin, någon som vet?

    Vad är det där biofeedback egentligen?

    Minnie7, tack det vore verkligen jätte snällt! Så det är äntligen operationsdags för dig nu? Lycka till, ser fram emot rapport sen!

  • Hibiscus

    Men kära nån då uppsalapojkarna...vad kom läkarna fram till att et var? Har läst att du nu kommit framåt lite nu-så bra!!

    Är ett tag sedan jag skrev nu o står inför operation på tisdag....MEN jag är orolig o tveksam- verkar som läkaren inte ska göra något åt rektocelet invändigt- utan hon ska bygga upp mellangården för att avhjälpa toabesöken med att det inte ska fastna kvar...?? men jag får det faktiskt inte att gå ihop och då har jag väl ff 4cm rectocele kvar ändå..??nej det känns inte riktigt bra det här..nästan så jag inte vill göra den just för att jag är orolig att det inte blir bra och att det ska kännas värre än nu...mycket snurrar i mitt huvud nu

    annapanna o ni andra som gjort op där bla mellangården har opererats kan ni inte berätta lite -läkningsprosess, svullen, ont vill veta allt- ingen läkare har någonsin nämt min mellangård förut så jag har alltid trott att den varit ok

  • Minnie7

    Ska också op mellangården och dess muskler så jag tar också emot info tacksamt!

    LillStine: Japp, på måndag är det dags! Äntligen!!! Jag ska absolut försöka komma ihåg att fråga. Styrkekram så länge!

    UP: Men usch . Vad du råkar ut för hemskheter . Vet de var det var? En elak magsjuka??

  • Gladhannapanna

    Hibiskus mfl: klicka på "visa endast" vid mitt namn så kan ni läsa om mina erfarenheter. Jag opererades i oktober 2010.

    Det jag minns på rak arm är att jag hade rejält ont hela första veckan, låg i princip hela tiden för det gjorde skitont att stå upp. Toabesök var inte heller så kul, men det blev ju väldigt mkt bättre sedan.
    Jag fick inte cykla eller rida på tre månader, inte lyfta på sex, åtta veckor. Var sjukskriven länge men kommer inte ihåg om det var fyra eller sex veckor.

    Läskigt med sådan sjuka!!!! Hoppas att du mår bättre nu och slipper fler sådana skräckupplevelser!!!!

  • lillaknytet

    Lillstine: jag stod i duschen och när jag skulle raka mig där nere så har jag fått som en "ballong" som är synlig men hänger inte ut.. Så jag antar att det är livmoder framfall men ska på återbesök hos Mvc några veckor tidigare ni på tisdag

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder