• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Fi

    GHP; de sa samma till mig, att livmodern var något sänkt men att det är normalt efter en förlossning. Än så länge är det inget besvär (bortsett från att jag inte kan använda tampong) men åker den ännu längre ner blir det problem.

  • Gladhannapanna
    Fi skrev 2013-03-05 11:42:26 följande:
    GHP; de sa samma till mig, att livmodern var något sänkt men att det är normalt efter en förlossning. Än så länge är det inget besvär (bortsett från att jag inte kan använda tampong) men åker den ännu längre ner blir det problem.
    Det är inget problem för mig heller så jag har inte funderat så mycket på det innan. Men nu blev det uppenbart. Jag undrar vad som är normalt innan man fött barn. 
  • Minnie7

    Fi- nej, de inre. De yttre går inte ihop alls. De inre hänger ner och om jag står upp och särar på dem så ser jag urinröret.

  • Minnie7

    Fi- bra att du bor i Skåne. Du bör du, enligt Martin, bara kunna boka en tid hos honom. Vet ju dock inte alls hur sympatisk han är eller så... Kanske inte bra alls??

  • Minnie7

    MsC- jag skulle ju hemskt gärna vilja bli trängre också iof, men det viktigast är ju att bli av med besvären! Förstår inte varför många BM och gynekologer fokuserar på utseendet. Men kollar ju och analyserar bara för att något känns fel och man söker svar. Annars hade man ju inte brytt sig

  • Minnie7

    GHP- ska fråga om min livmoder på gynbesöket på måndag. Kan ju se om hon kan svara på vad som är normalt innan barnafödande.

  • Minnie7

    Tror inte heller jag skulle kunna ha menskopp förresten. Är svårt med tampong stundtals då det ibland är tvärstopp bara ett par cm upp. Ibland funkar det jättebra. Är så stort därinne så den hamnar på tvären ibland.

  • Fi

    Minnie7; ok bra att veta! Ligger lite lågt ett tag nu. Inväntar min remiss till Bäckenbottencentrum först. Ibland känns det som att man i sin förtvivlan bara vill få svar och bokar tid för nya undersökningar hela tiden. Men istället för att få svar och hjälp blir man bara ännu mer förvirrad och förtvivlad då man får olika svar från olika läkare. Jag är bara så trött och less på att lägga mig i gynstolen och får sån ångest inför varje undersökning. Det blir så psykiskt påfrestande!

  • Minnie7

    Håller med Fi, bra beskrivning där! Därför måste man nog ligga lågt ibland och samla kraft. Nu har jag legat lågt ett tag och nu känner jag mig mogen för att anmäla min skada till patientförsäkringen (om min gyn i Linköping anser att de gjort fel dvs. Är det något som man inte kunde gjort annorlunda med är det ju en annan sak. Allt kan ju hända menar jag men har de gjort fel ska de minsann få veta om det).

  • Sunshine808

    Tänkte fråga här eftersom jag inte verkar hitta någon bra information på nätet.
    Jag fick barn för tre månader sedan och började rida för en månad sedan, allt kändes superbra. Tills jag fick lite problem med en hård mage för två veckor sedan. Efter det fick jag en känsla som att jag av misstag råkat sätta mig på en boll och jag kan se två flikar i öppningen.
    Frågan:
    Kan man rida om man har framfall?

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder