Inlägg från: Uppsalapojkarna |Visa alla inlägg
  • Uppsalapojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    två små
    då låter det snarare som att du blivit förstoppad och då känner av det. Men oavsett är det väldigt viktigt att du kniper mycket. Be att få remiss till biofeedback och kanske även en nervmätning för att se om du kan tömma tarmen ordentligt.

  • Uppsalapojkarna

    håller tummarna att det inte är nån fara med tråden och att det mest bara är mensen som blivit knasig i och med operationen

  • Uppsalapojkarna

    minnie
    Usch. hoppas att du återhämtar dig snabbt nu. Tur att du åkte in och att de hittade vad som var fel

  • Uppsalapojkarna

    minnie
    Håller tummarna att det slutar blöda helt nu och att det läker på bra.

  • Uppsalapojkarna

    Eva.Uustal@lio.se

    Nu har jag varit på min första biofeedback och det gick bra.
    Fick en analplugg i analen som mätte muskelstyrka mm när jag knep och krystade,

    Den visade då hur starka musklerna var så att man kunde se om man gjorde rätt mm och att man kunde slappna av ordentligt.

    Jag fick nästan fullpott, men hade svårt att hålla kvar det i 5sec och tappade en del styrka när jag andades. Skulle träna 30ggr per dag i 2 veckor och då komma tillbaka på ett till besök. Lät inte som att jag behövde fler än så även fast läkaren sa minst 3. Har ju fullkoll på bäckenbotten och vad jag gör.
    Har fått en telefontid till kirurgen den 22 maj.

    Ska dock vänta mig till danderyds sjukhus också och se vad de säger. Visst var det väl någon som varit där? Tipsar ni om vem som är bäst?

  • Uppsalapojkarna

    vad skönt att du fick prata med henne. Dessvärre så fokuserar de ju enbart på tarmarna här, vilket är helt galet.
    Ska ringa i övermorgon och boka tid hos danderyds sjukhus

  • Uppsalapojkarna

    hibiscus
    Problemet är ju att de är så förbaskat omständiga innan de ens kan sätta upp mig på nån operationslista. Sen har de enbart fokuserat på det bakre framfallet, men allt måste fixas samtidigt annars kommer det ändå krävas flera operationer och att det snabbt blir sämre.

    Min livmoder sjunker ju ner hela tiden. Hela bäckenbotten sjunker ordentligt när jag krystar. Den går under jorden som tarmterapeuten säger. Sen har det främre framfallet blivit värre, men jag hoppas att det bara beror på att hela livmodern sjunkit och då åker ju den väggen också ner. Sen så har det bakre framfallet vidgats så att det är hela vägen ut nu, dvs det är precis i öppningen till slidan. Tidigare såg man en stor bula och nu är den liksom hela vägen ut. Så väntar de med operationen några månader till år till, så har det kommit ut. Livmodertappen går så lågt som ca 3-4cm från utgången när jag krystat.  Det låter för hemskt att ens skiva det Rynkar på näsan

  • Uppsalapojkarna

    hibiscus
    ringde nyss, men telefonkön är fylld. Hoppas att de släpper fler tider lite senare. har ju telefontid till 15

  • Uppsalapojkarna

    Åh suck.
    fick tag i danderyds sjukhus där de sa att väntetiden var ca 1-2 månader på att få träffa en läkare.
    Sen behövde jag ordna med en remiss och betalningsförbindelse från mitt landsting och självklart stängde de kl12. Fan vad allt ska vara svårt och ta tid.

    Har ju väldigt svårt att tro att läkaren jag ska prata med den 22a kommer att göra som jag vill och sätta upp mig på operationslistan. och sen är det väntetid mm.

  • Uppsalapojkarna

    be att få remiss till biofeedback. Där registrerar en dosa muskelstyrkan vid knip.  Verkar superbra Glad

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder