Inlägg från: Uppsalapojkarna |Visa alla inlägg
  • Uppsalapojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Så besvärligt det skulle vara att få komma till danderyd då. Vårdgarantienheten var tvungna att skicka meddelande vidare till verksamhetschefen för kvinnokliniken. Sedan skulle hon avgöra om hon ansåg att jag hade rätt att få komma till Danderyd för ett andra utlåtande och  ev operation om inte ackis erbjuder likvärdigt eller har för lång väntetid. Hon på vårdgarantin sa att detta brukade ta tid.. Nä vad ovanligt.

    Men andra ord ligger makten fortfarande i deras händer, men de vet i alla fall att jag inte nöjer mig här.
    Ska se vad läkaren säger den 22a. Efter det bestämmer jag mig väl för om jag ska gå ut i media eller inte.

  • Uppsalapojkarna

    Mitt framfall blev sämre efter andra graviditeten, eller tom medan jag var gravid. Men min bäckenbotten verkar inte vara så bra, så mycket beror nog på det och inte bara på vävnaderna.

    Första sonen föddes ju för tidigt och min mor har haft enorma problem med att ha kvar bebisarna tiden ut.

    Men det var inte först maj förra året som det blev hemskt. Innan var jag mest missnöjd och besvärad av det, men nu är det ju helt ohållbart.

    Sen har jag inte gett upp hoppet om att min kroniska smärta kommer åtminstone delvis från problemen med bäckenbotten och framfallen.

    Har försökt göra en del knipövningar nu efter biofeedbacken som jag skulle göra, men har bara fått skitont då.
    Skulle träna 30 knip om dagen fördelat på 3ggr, men har bara gjort 10st och ändå fått skitont.
    Ska tillbaka den 14e för ett sista besök med biofeedbacken.

  • Uppsalapojkarna

    Inte nog med framfall. Har mått så dåligt under mina graviditeter att jag är livrädd för att bli gravid med allt vad det skulle innebära. Så fort jag får minsta lilla illamående så blir jag livrädd att jag blivit gravid även fast jag kanske nyss haft mens.

    Men förra månaden så gick mensen från ca 30dgr till bara 24! och nu är jag på dag 34 och inget i sikte. Är ordentligt irriterad också, men det kanske kan bero på att jag gått och väntat på den en vecka.
    Fan vad kroppen ska orsaka en massa problem och irritation hela tiden.  Tycker att det är konstigt att det helt plötsligt blir oregelbundet nu när det varit regelbundet de senaste åren.

  • Uppsalapojkarna

    Nä, tokiga kropp. Ingen mens och inte gravid.

    Fick nyss ett samtal från vårdgarantienheten om att jag nu fått godkänt att skicaks vidare till Danderyds Sjukhus för ett andra utlåtande, så jag är superglad Skrattande

  • Uppsalapojkarna

    ja, det gick helt sjukt snabbt. Hoppas att jag inte behöver vänta så länge på att få en tid hos ds sen när de tagit emot remissen

  • Uppsalapojkarna

    wiihhii här går det undan. Har fått tid till Danderyds sjukhus. Ska träffa Dr Jie Engvall den 4 juni Glad
    Skulle bli helt underbart glad om de även kan operera mig i slutet av juni början på juli, så kan jag få det undanstökat över semestern.

    Har ju praktik annars och man vill ju inte sopa chanserna till anställning.

  • Uppsalapojkarna

    Någon som vet hur pass avancerade de är på strandkliniken?
    Kan de ordna både framvägg, bakvägg, enterocele och även lyfta upp livmodern med nät?
    Om de kan det funderar jag ändå på att bekosta det själv. Kanske kan få en släkting med mycket pengar att betala detta åt mig.

    Vore ju toppen om man kunde få detta gjort slutet av juni början på juli, så att jag slipper vara hemma från min praktik, som jag satsar på att få vara kvar på.

  • Uppsalapojkarna

    Och då har man haft telesamtal med kirurgen. Självklart sa han precis det jag väntade mig. Han kan fixa till rectocelet och enterocelet, men inte det övriga. Resten inkl bäckenbotten kan ju bli bättre av att man åtgärdar bakväggen. Tydligen så kan hela bäckenbotten höjas av det lilla.

    De hade 2-3mån väntetid till operation, men tyckte att jag skulle invänta mitt besök på ds först ch att jag skulle boka in mig hos gyn för en till koll om jag tyckte att livmodern var så låg.

    Oavsett vill de absolut inte höja upp livmodern vid en första operation.

    Jag vill ha livmodern upplyft med nät och sedan hela bakväggen fixad. Tror att den främre väggen blir bra av att lyfta upp livmodern.

  • Uppsalapojkarna

    minnie
    jag mailade i helgen, men har inte fått nått svar.

    Jag har ju ordentligt framfall bak, men musklerna ska vara hela och på rätt plats. I alla fall vad det verkade som. Tror däremot inte att de har dubbelkollat det med vul.

    Usch, just nu vet jag inte alls vad jag ska göra. vänta till den 5e kanske. men man hade ju helst velat komma upp på operationslistan direkt.

  • Uppsalapojkarna

    Ringde och pratade med strandkliniken och de opererar bara via slidan och att lyfta upp allt med nät görs ju via buken

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder