Inlägg från: Uppsalapojkarna |Visa alla inlägg
  • Uppsalapojkarna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Här händer det inte mycket. Jag väntar in alla de sista undersökningarna i februari.

    Av nån konstig anledning så har nu vid ägglossning haft ilningar i livmodertappen och det brukar jag inte ha. Känns så konstigt när man plötsligt får nya grejer.

    Hibiscus
    Har du fått svaret från defekografin nu?

  • Uppsalapojkarna

    catinkan

    Börja vänja ditt barn redan nu med att han får göra mer saker själv, tex sätta sig i barnstol vid bordet själv mm. Min son fick hoppa upp i matstolen själv och då ställde jag bara en vanlig stol bredvid och så fick han klättra i matstolen från den. Höll bara i honom lite i början sen höll han i sig själv och fixade det galant.

    Han fick klättra upp i barnvagnen och om jag behövde trösta eller liknande så satte jag mig på golvet.

    Jag gjorde då en bröstförstoring, men det ska ju vara ännu viktigare att ta det lugnt efter framfallsoperation.

    Vabdagar kan man föra över till någon annan. Min syster fick det vid min sista operation

  • Uppsalapojkarna

    Hibiskus
    Nej, i morgon så här sitter man nu och är vrålhungrig. Var tvungen att bara dricka flytande föda ett dygn innan undersökningen. Har väldigt bra matförbränning så här sitter jag och är skithungrig och fryser som en toker.

    Ska bli skönt att få det gjort, men jag ser verkligen inte fram emot det.

  • Uppsalapojkarna

    Hibiscus
    Åh, fy fan vad äcklig och smutsig man kände sig efter undersökningen.
    Och bara att allt kontrastmedel måste ut sen efteråt Skrikandes Att dricka kontrastmedlet var det värsta jag gjort i hela mitt liv. det tog säkert minst 20min att få i sig de 2dl jag fick och jag fick upp det igen hur många gånger som helst Kräks

    Men något jag däremot tänkte på först efteråt var att jag inte fick nån kontrast i slidan. Borde jag inte ha fått det? Nu ser de väl enbart tarmarna och inte livmoder, främre väggen och hur tjock den bakre väggen är?

    Däremot så blev jag väldigt tagen av att se på bildskärmen hur dåligt det verkligen var. Där såg det verkligen ut som att det puttades ordentligt in mot slidan och sedan tryckte mot den främre väggen. Kan säga att det var skitsvårt att få ut kontrasten när man inte fick hjälpa till från slidan med ett finger. Blödde ordentligt gjorde jag också.

    Håller mina tummar att jag inte behöver göra detta en gång till. Själv undersökningen var ju inte så farligt, mer än att det gjorde ont, men kontrasten vill jag verkligen inte vara med om igen.

    De var väldigt mjuka och professionella på röntgen och jag satt i röntgenrummet på en toastol med sopsäck under, sedan stod de i rummet bredvid och sa vad jag skulle göra. Jag är så van av alla dessa undersökningar nu att jag inte tycker att det är ett dugg pinsamt eller obekvämt och nu fick jag ju dessutom ett förkläde på mig.

  • Uppsalapojkarna

    hibiscus
    Ja, jag hade ont i ändtarmen och hemorrojderna som jag fått av det här skiten.
    Tråkigt med läkaren. Du får försöka jaga efter info

    Jag har även jag fått veta att allt sett jättefint ut, efter att ha fött 2 barn. Bm som kollade efter andra barnet strax efter förlossningen hävde ur sig att det inte ens syntes att jag fått barn. Jo hej du!

    Sen har jag varit i kontakt med en gynekolog specifikt av besvären med framfallet, men han sa att nej, det är inget framfall eller ja det är ju lite utbuktat. Men han hade sett mycket värre och att man inte gjorde något åt det.

    Visst, förstår att de inte vill oroa än i onödan och det är många som har ett litet framfall, men som inte har några problem av det. En operation är ju ändå en operation och det finns inte några garantier för att det ska bli bättre efter operation.

  • Uppsalapojkarna

    karinO
    jag tror att det beror en hel del på mottagningens rutiner och man väljer ju inte sövning i första taget, med alla risker kring det. Oftast så räcker det med bara lugnande och lokalbedövning. Även vid bröstoperationer, tex om man ska byta implantat kan de göra så istället för att söva.

    Såg även på pinsamma kroppar på teven där de opererade rectocele utan sövning.

    Håller mina tummar att ni som ska opereras blir bra efteråt. Hoppas att även jag kan få min operation till slut. Nu har jag ju fått göra alla möjliga konstiga undersökningar för att gynläkaren inte trodde att det berodde på framfallet utan att även tarmarna inte fungerade som de skulle och påverkade rectocelet.

  • Uppsalapojkarna

    Ja, alltså de opererar ju inte om man inte själv kräver det och även då gäller det att man lider av det och har stora problem. Man kan ju ha ett framfall utan att ha några större problem av det.

    Urinblåsan blir ju tyngre när den är full, så det låter ju inte så konstigt.

    Det bör ju inte bli sämre av att du inte opererar det, så vänta och se om du inte vill operera dig eller vill ha ett till barn. Om du opererar dig nu och sedan får ett till barn så kommer du säkert att behöva en till operation sen. Det blir säkerligen extra skört även efter operation när man har fått så stora problem en gång.

    De försöker övertala alla att vänta med operation om man planerar att skaffa ett till barn om det inte är så att man verkligen har behov av en operation tidigare, men då ska det mycket till

  • Uppsalapojkarna

    hibiscus

    Fan vad skönt. Hoppas att du blir bra efter den operationen. Jag har inte ens orkar ringa och boka in mig på en tid för att diskutera alla undersökningsresultaten, men får väl ta tag i det.

  • Uppsalapojkarna

    Minnie7
    Gud vad skönt. Hoppas att det blir helt bra efter operationen.

  • Uppsalapojkarna

    Jag har haft 2 lätta förlossningar. Första en månad förtidigt med vattenavgång, Hade då svaga värkar 2 dygn när jag bara fick ligga i sängen, sen drog det igång så fort jag fick gå upp och gå. Sonen var ute 4 timmar efter att värkarna blivit regelbundna och började ta i kraft. Inga problem alls och en kvart med krystning. Han var 2360gr och 45cm

    Minsta sonen fick jag igångsättning med. han kom ut 50min efter att värkarna började öka i kraft och även där 15min krystning då jag bara inte fick krysta, för då skulle allt spricka sa de. Han ju inte ens få nån smärtlindring, då det enda jag hade hunnit med var lustgas och den vägrade jag.

    Vet inte om jag knäckte svanskotan eller bara fick en spricka, men kunde inte sitta ordentligt på ett par månader.
    Hade hemskt ont dagen efter förlossningen och då misstänkte de blindtarmen, men jag åkte hem och skulle tillbaka om det inte gett med sig till nästa dag vilket det gjorde. han var 47cm och 2970gr.

    Jag har ett väldigt bra knip, men tycker själv att det känns olika på de olika sidorna.Sen har jag även kronisk foglossning, men hoppas ju ändå att en del av smärtorna beror på framfallet, så att jag kanske kan bli av med det.

    Jag träffade en vanlig gynekolog efter sista barnet, men han sa bara att det inte räknas som framfall och att man inte gör något åt det.
    I maj vände jag mig till sjukhuset då jag blivit sämre och även fast jag gick till fel mottagning satte de upp mig på rätt väntelista för operation. I sep var jag på avdelningen och trodde att jag skulle bli opererad, men läkaren som då undersökte mig innan operationen tyckte inte det utan att jag skulle göra en hel drös av undersökningar först, för att försäkra sig om att det inte berodde på nått annat fel, typ att tarmen inte fungerar som den ska. Sen dess har jag träffat sjukgymnast på urogyn som undersökt mitt knip som hon sa var utmärkt. Jag har gjort nervmätning av slutmuskeln.
    Fyllnadsmätning av tarmen och sist defekografi. Men dessvärre syns bara tarmen på defekografin, då jag inte fick nån kontrast i slidan. Och det känns riktigt tråkigt.

    Har telefontid till magläkaren den 29e eller nått sånt och då får jag väl veta vad som händer med mig.
    Jag är dock övertygad om att även främre väggen behöver lyftas upp lite

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder