• Happuy

    Matvägran på "riktigt" del 8

    Det här är stället för oss föräldrar vars barn matvägrar på riktigt. Här äts det inga köttbullar med potatis utan för att få i barnet någon mat överhuvudtaget sker det antingen via sond i näsan, peg eller knapp på magen. Några barn klarar än så länge att dricka sondnäringen själva via munnen.
    Vi för alla här inne en hård kamp mot sjukvården och några av oss har kommit längre medans några precis har börjat sin kamp för sitt barn.
    Något som inte diskuteras här är ifall barnet matvägrar någon dag eller så utan våra barn matvägrar dygnet runt året om och lever tack vare hjälp av sondnäringar som sondas in på olika sätt.
  • Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8
  • michiara

    Carro: förlåt läste inte det sista att det var Folke Bernadotte i Uppsala *blind* nej det har aldrig varit aktuellt att vi skulle ha åkt dit. Men det kanske kan vara en ide att kolla upp..

  • Skumboll

    Hoppla, här skrivs det minsann! Jag kommer inte ens ihåg hälften av vad jag skulle skriva nu men...

    Carro: Skönt att det äntligen är över!!

    Michaira: Kul att höra från dig, var så längesedan man såg dig här! Trist att höra att det inte är helt hundra dock. Klart det inte är kul att höra en sådan kommentar av fröken, men jag tror ju att han bara menar väl. Han har ju en poäng i att kroppen inte orkar när den inte får tillräckligt med näring. Det är ju såklart inte lätt att förklara för ett barn att man måste ta det lugnt för att spara på energidepåerna...

    r78ks: Åh, vad jobbigt att noah är sjuk igen. Det är ni verkligen inte värda, tänk om han skulle kunna hålla sig frisk i några månader så att han skulle kunna återhämta sig lite...

    Snurr: Äter hon om hon leker med annat under tiden ser jag inte riktigt problemet. Det är klart att hon protesterar nu när ni gör en stor förändring i matsituationen. Jag kan ju tycka att hon fortfarande är liten och att man kan ta itu med ett sådant problem senare om hon nu är lite krångligare med mat. (psykologerna skulle förmodligen kasta tomater på mig för att jag säger sånthär, men nöden har faktiskt ingen lag!).

    Kan gladeligen meddela att vi nu köpt radhus. Vi ska flytta, tjohoooo! Ja, nu gäller det ju att få lägenheten sålt också...

  • michiara
    Skumboll skrev 2009-03-16 07:44:26 följande:
    Och stava kan jag inte heller. Michiara; du får ursäkta min att jag aldrig stavar ditt namn rätt....
    hahaha jaa det e lugnt kärt barn har många namn säger dom
  • Skumboll
    michiara skrev 2009-03-16 08:05:14 följande:
    hahaha jaa det e lugnt kärt barn har många namn säger dom
    Tur att du inte tog illa upp!
  • Preppy

    Ja här var det liv i luckan. Kul! Och tråkigt förståss........
    Har precis färdigställt en liten lathund för dagis ang Abbes mat. Fick lämna honom idag för första gången på länge. Känns inge vidare för han kräktes upp större delen av frukosten....ska det aldrig ta sluuuuuuut. Han kräktes på dagis i fredags också men nu har jag laddat med extra kläder. Han blir så ledsen när han spyr....

    Skumboll: GRATTIS åhh vad roligt. Hoppas att det går bra med försäljningen! Så skönt att börja på ny kula. Nytt hus och ingen sond! Slippa gamla minnen. Jag vill också!

    michiara: Jag tycker att ni MÅSTE få bättre hjälp än ni fått. Läs Happuys blogg om Folke Bernadotte. Jag blev i alla fall sugen på att åka dit, som tur är har vår logoped varit där och jobbat och har nära kontakt med deras logoped. (Jo jag kan tydligen också ha tur).

    carro: Skönt att du mår bättre. Så roligt att Sam kan prata om mat nu. Berätta att han är duktig. Kul att det funkar med bacon och kotlett! Jag är liiiite avundsjuk{#lang_emotions_wink}.

    Snurrr: Hoppas att det bara är vanligt tjorv. Min kille har aldrig gillat mat. Bara druckit (för lite) ur nappflaska och kräks om han försöker äta vanlig mat.
    Era problem kan ju bero på allt möjligt, tänder, tjurighet och en hel hög mer(hoppas jag). Håll koll på allmäntillstånd och vikt och fortsätt att träna!

    Jag är faktiskt jätteglad idag. Abbes läkare ringde i går! Ja på en söndag....han hade fått svar på kromosomproverna och allt var OK!!!!!!!!!!!! Enda tråkiga som är kvar nu är att vi måste lämna ett nytt urinprov för den metabola utredningen (Hoppas att de inte såg något utan att de klantat sig) och genetikern har tydligen ett syndrom kvar att utesluta. Snart är utredningstiden över!!!!!!!!!!!! Vill att Abbe ska vara frisk och bara ovanligt knasig! Det skulle vara den bästa presenten och vi är nära nu!

    Själv mår jag dock pyton (gnäll, jag vet) har så mycket värk att jag tror jag ska dö.....kan inte ta mer tabletter för då spyr jag.......urk. Mamma har beställt en massagefotölj till mig! Gulliga mamma!!! Den kommer om 6 veckor. Tror det kommer att göra underverk med min stackars kropp!

  • brünnhilde
    Snurrr skrev 2009-03-15 22:47:26 följande:
    Får jag fråga er.. Hur bröjade ni märka att era barn matvägra? Har de aldrig velat äta eller kom det senare? Min dotter är 10 månader. Ammar litegranna. Vi har fått lura i henne mat med lekar. Stoppat in mat när hon koncentrerar sig på annat. Nn har vi slutat med det för att ho ninte ska få olustkänslor kring mat. Hon har inte fått i sig mycket de här dagarna. Men abslout inte nån matvägran som er. Mest nyfiken hur det började för er? Tror och hoppas verkligen inte att jag behöver ta samma tunga väg som er. Kämpa på!!
    Jag har precis samma problem som du, och tror inte att det är något allvarligt (än). Min son är helt enkelt inte intresserad, och har aldrig varit det... Däremot verkar han ju må bra...

    Undrar om vi skulle starta en annan tråd för vår kategori? Känns som om man kanske inte helt platsar här .
  • michiara

    Piiiip: Jaa jag ska ta och läsa hennes blogg så man får lite kött på benen.

    Alltså Andréas läkare har ju erkänt att det inte finns så mkt hjälp att få i denna stad och han tyckte ju artikeln i tidningen var kanon och att vi var superduktiga som satte in den men mer än så har han inte sagt. Vi har äntligen fått tillbaka den duktiga dietisten som varit mammaledig och slipper den elaka tanten som jag bara använde till att skriva ut näringsdrycker. Men det är ju liksom inget bra att Andréa vaknar på morgonen med yrsel och huvudvärk och knappt tar sig upp som det varit nu ett tag.

    I morgon ska vi ha stora nätverksträffen på barnhabiliteringen med skola, sjuksköterska, gamla läkaren, nya läkaren, dietisten. Hoppas vi kommer fram till något iaf..

    Barnens pappa är inte heller till så mkt hjälp. Vi har ju varit särbo i flera flera år. Nu under vintern har det tagit slut mellan oss och relationen är inte superbra. Han tycker ju att det bara är att åka in så de får tvångsmata henne. Ja men sen då? grundproblemet finns ju kvar. Ja då får hon åka in igen då säger han :S japp såå kan vi ju göra *ironisk*

  • michiara

    Piiiip: glömde ju.. vad underbart att läkaren ringde om det måste ju kännas kanon!!

Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8