Inlägg från: tekannan |Visa alla inlägg
  • tekannan

    Och Vilma visar inget intresse alls till pottan... Hon rent ut sagt vägrar! Vi körde lite lätt i somras och då gjorde hon på pottan, men sen hände ngt och det blev tvärstopp. Så nu vet vi inte hur/när/var vi ska gå vidare. Ger det ett tag till och sen får vi se om vi kan locka med pottan igen. Hon vet ju när det är dags att göra 2:an och säger alltid till både efter hon kissat och bajsat om att det är dags att byta blöjan. Så det är väl positivt iaf, att hon besväras av att gå runt med det... Men vi får se helt enkelt, det kommer väl.

  • tekannan

    men då undrar jag - hur vet man vilket sort man ska köpa på toasits? vi köpte en för längesen som var jättesöt, men den passade ju inte vår sits ens... så sen har jag inte orkat bry mig.

  • tekannan

    Och Vilma förstår inte alls vad vi pratar om när vi säger att där är en bebis i mammas mage. Hon tittar lite snett på oss och går sen och gör något helt annat. Vet inte hur man ska kunna förbereda henne...

  • tekannan

    Fast vi har redan några syskonböcker, men det verkar inte hjälpa ändå. Även om vi pratar om det även nä vi läser dessa böcker. Aja, hon lär ju inse det någon gång - och blir det när bebisen är född så blir det kanske en liten chock.

  • tekannan

    snusa
    ja, och sen om man ska kunna övningsköra med ngn privat så måste denna person också gå en utbildning för att få lov att övningsköra - och givetvis kostar det med pengar... jag kan själv inte förstå varför man som körkortsinnehavare måste gå en utbildning för att få övningsköra med ngn som ska lära sig, har man körkort så kan man väl trafikregler och hur bilen fungerar (?!). jätteskumt!

  • tekannan

    Lilybee
    Ja, visst har det uppkommit nya regler. Men är det inte varje förares skyldighet att uppdatera sig själv? Och dessutom anser jag att bara för att man övningskör med en privat förare så behöver inte denne fungera som lärare utan bara vara med för att få rutin på körningen, så att man slipper ta så enormt mkt lektioner på bilskolan. Men, men...

  • tekannan

    snusa
    får väl erkänna att jag inte är den förste på att ta reda på nyheter heller, men min man håller mig uppdaterad... trafiknörd som han är!

  • tekannan
    Heidi1 skrev 2009-03-14 08:45:00 följande:
    så nu har jag fått tid för teriprovet o uppkörning den 24 blir d teriprovet o 1 april uppkörning
    Lycka till!!
  • tekannan

    Välkomna alla nya!

    Pormoicheia
    Min dotter (2½) pratar massor, hela tiden. Hennes ordförråd är, enligt mig, väldigt stort. Hon pratar som längst 5-6-ordsmeningar, men oftast är det 3-4 ord. Det har hänt väldigt mkt de senaste månaderna på den fronten. Men språket är väl som allt annat, väldigt individuellt när och hur snabbt. Dottern min var väldigt sen med att gå tex. Var på BVC på 2½-årskontrollen häromdagen och då sa de att det enda de ville veta var att de kan sätta ihop 2-ordsmeningar, mer än så förväntas de inte kunna vid den åldern.

Svar på tråden Vi som blev mamma i september/oktober 2006