• susse 77

    Bli rökfri med Champix!?!?

    Jag har nu ätit Champix i 4 dagar och är snart på väg att lägga ciggen helt...*hoppas jag*
    Är det någon annan här inne som ätit dom och kan komma med tips och ideèr eller vill dela med sig av sin erfarnehet så snälla skriv...
    Jag behöver all info jag kan få just nu...

    Är det fler som bestämt sig för att sluta röka så hoppa gärna in så peppar vi varandra....

  • Svar på tråden Bli rökfri med Champix!?!?
  • susse 77

    Puffar är det ingen som har erfarenhet som vill dela med sig....

  • susse 77

    Är det verkligen ingen som testat dessa tabletter. Jag är inne på min sista dag som rökare....

  • susse 77

    Men varför vägrade han skriva ut dom??

    Visst finns det biverkningar men det måste vara bättre för hälsa långsiktigt att må bra och inte röka??

    Hur länge har du rökt??

    Utan dessa tabletter skulle jag aldrig klara det ska jag erkänna. Har försökt en del gånger men ack så kort tid det varade...

  • susse 77

    Ja dom kostar en del men det går på högkostnads skyddet... först hämtar man ut för 2 veckor för att se så att man klarar av dom och trivs med dom sen hämtar man ut för 4 veckor tror jag... så man delar ju upp kostanaden o sen tjänar man in det på rökningen ju! Försök en gång till med läkaren och framför allt om du vill bli gravid...

  • susse 77

    Oh va kul att höra... Jaq har varit rökfri i en vecka iadg och det känns jätte bra! Mår lite illa på kvällen när jag tar dom men det får jag stå ut med...

    Är allt sug borta när man slutar?? eller det kommer då? Är lite orolig för den dagen då jag ska sluta med tabletterna....men jag VILL INTE röka så det ska gå BRA!!!!

    Kände du av några biverkningar??

    Tack för att du vill svara!!!

  • susse 77

    Jag tycker ni alla som KAN sluta utan hjälpmedel är jätte duktiga!!! Min sambo är en sån...han slutar ett år sen röker han lite osv... Men jag kan inte!! Jag har försökt många gånger och motivationen har jag haft länge...många orsaker till det!!

    Jag ger er all beröm i världen.

    Jag tycker inte det är fel att använda hjälpmedel, utan jag tycker det är fantastiskt bra att det finns framförallt till såna som mig!! Jag har idag varit rökfri i 8 dagar och jag har inget sug men kan må lite illa och få huvudvärk en timme efter jag tagit tabletten. Men det kan jag stå ut med dessa veckorna. Allt för att få leva ett rökfritt liv!!

    Vad det gäller studier av mediciner så måste det nogrant undersökas i ganska många år innan det släpps ut på markanden....o biverkningar har nästan alla mediciner. Jag tror att nikotinet har värre biverkningar i det långa loppet än vad medicinen har som man bara tar under en begränsad period.

    Jo jag har återbesök till läkaren och på VC finns sluta rök hjälp att få. Men jag känner inte så starkt för det så länge det går så här bra.... Jag vill bara höra andras åsikter och hur andra har haft det med dessa tabletter.

    Vad det gäller humöret tror jag att oavsett vad så påverkas det under en tid innan kroppen hunnit återställa sig och vänja sig... Det är ju ändå ens bästa kompis sen många år man har begravt....

    Blev långt men hade mycket att svara på....

    Tusen tack till alla er som tror på mig....

  • susse 77

    12 dagar utan cigg.... Känns skönt otroligt skönt!!

    Helgen har varit jobbig, men inte av sug utan av att få ta det lungt två minuter mellan varven....nu är allt full rulle framåt och trotsiga barn... men denna helgen har jag unnat mig att äta mycket gott just för irritationen. Men annars mår jag bra är inte deprimerad.
    Tar min tablett 5 på morgonen så slipper jag känna biverkningarna (får lätt huvudvärk, illamående den första timmen efetr jag tagit tabletten)
    Jag tar bara en tablett pratade med vårdcentralen i fredags och det gick bra att gå ner till en om jag kände att det räkte. Det fungerar mycket bra. Är väldigt förvånad över att JAG kunnat sluta i 12 dagar.

    Lycka till och sätt fart när det känns som bäst då får man bäst resultat!!

    Till AA dessa tabletterna tillför inte någon nikotin eller annat skit utan läkemedlet blockerar reseptorerna så att nikotinet inte har någon stans att ta vägen... det gör ingen nytta!!!

Svar på tråden Bli rökfri med Champix!?!?