Inlägg från: mirrebusan |Visa alla inlägg
  • mirrebusan

    BF runt 1 juli 2009 - Del 2

    lägger in mej på tråden

    har testat bygelbh under mina andra graviditeter och under ammningen nått jag inte rekomenderar, de e bättre med en sportbh eller en ammnings bh utan bygel iaf om jag får tycka till

  • mirrebusan

    har inte kollat nått på barnvagn än, jag tycker emmaljunga e bäst. har en hemma men de blir så tätt mellan denna och min yngsta så ska införskaffa en syskonvagn lite längre fram.


    erla80 skrev 2009-01-14 11:51:00 följande:
    Hej allihop!Jag gör ett kort inlägg, fast jag sitter här på jobbet, fy skäms på mig Jag har också haft ont i magen i några dagar, har som en sträckande känsla lång ner i magen och ut mot sidorna. Jag blev lite orolig och ringde min BM sa att det förmodligen är just ligamenten. Eftersom jag har varit förkyld och även haft lite ont i ryggen misstänkte jag att det kunde vara UVI men det var det inte. Vad kul att det är fler än jag som har börjat handla så smått.. Det var någon här i tråden som tipsade om tradera och nu har både jag och maken blivit lite av traderaslavar. Vi är inne varje dag och tittar på bebiskläder Än så länge har vi bara vunnit en liten Labantröja men det är ju så kul att kika och buda! Det blir ett litet spänningsmoment också.En fråga till er? Har ni börjat kika på barnvagn? Det är ju en djungel.. Kombi/duo, tre hjul, fyra hjul, vändbar sits, byta riktning på styret(heter det så ) HJÄLP! Ni som har vagn sedan innan. Vad rekommenderar ni? Vi läste i någon tidning att man skulle beställa barnvagn minst fyra månader innan, då det ofta var minst tre månaders leveranstid på dem och då är det ju snart dags att beställa!
  • mirrebusan

    min sambo sa att han kände rörelserna i dag, vet inte om han inbillade sig, men precis innan han sa de så kände jag själv av hur den sprattlade. tycker dock att de e tidigt att han skulle kunna känna.

  • mirrebusan

    samma här, kände också vid v12-13 själv, första barnet så kunde man se utan på magen i v18 när hon sparkade, andra barnet kände jag inte änns själv för än i v 20. men han var väldigt stilla mest hela tiden, känns bättre när de e fullt liv så man vet att de finns nått där inne


    Shoegirl skrev 2009-01-16 18:36:02 följande:
    Förra barnet kände jag i v12 och sambon i v15 så det går. Den här gången har jag inte känt något tydligt *nervös*
  • mirrebusan

    njutar av att gå på a-kassa och vara hemma med barnen, även om de känns konstigt att inte jobba.


    knyttetsmamma skrev 2009-01-19 20:59:45 följande:
    Hallå där!Åh, jag vill oxå ha babyproffsens startpaket, men de har ingen butik här Idag har bebis varit riktigt aktiv! Så himla häftigt med de där puffarna, hade glömt hur de kändes!! På fredag är det äntligen dax att få vår titt på liten, jag LÄNGTAR!Vad hittar ni andra på när ni inte shoppar/letar vagnar?
  • mirrebusan

    alla "vanliga" vagnar är inte trög styrda, har haft 2 st emmaljunga båda helt underbara att svänga med, hade ett annat märke som första vagn och den var riktigt för jävlig, idea tror jag de var som märke.

    är 18kg en max vikt på den eller finns de nån bugaboo som klarar tyngre, har en 17månaders som väger 15,5kg och vi funderar på att köpa en sitt vagn till honom så den nya bebben får ta över hans gamla.


    Shoegirl skrev 2009-01-20 09:18:29 följande:
    Bugaboo kan du använda hela vagnsperioden. Upp till 18 kg tror jag den tar.Misstaget många föräldrar är att man fokuserar på den första perioden. Men liggdelen används väldigt kort tid. vi bytte vid 5 månader. Det går fort. Sedan så känns det ganska snart i axlar och skuldror att man kör en tung vagn. Särskilt om man inte har svängbara hjul då man måste häva vagnen hela tiden när man svänger. Men även vagnar med svängbara hjul måste pareras då de alltid vill dra åt det hållet vägen lutar. En tung vagn drar mer (tyngdkraften).Därför byter många bort sin stora barnvagn mot en lättare sittvagn efter första året - varför det finns många begagnade på marknaden och priset går ned.Med Bugaboon så behöver man inte det. Man använder den hela vagnperioden och det kommer inte lika många på begagnat marknaden = dyrare.Jag köpte min 05 och kan ändå få minst 5000 för den. Brion sålde jag efter ett halvår och fick 4500 - och det var mycket. Idag skulle jag kanske få en tusenlapp.Båda köpte jag nya för ca 7000 (då jag beställde Buggan från Tyskland och förhandlade om priset)
  • mirrebusan

    jag har haft sammandragningar, både i denna graviditeten och förra hade jag med tidiga. kommer dock inte i håg riktigt hur tidigt. men de ska inte vara farligt även om man inte e så långt gången.


    knyttetsmamma skrev 2009-01-20 21:22:36 följande:
    Verkligen!!!Är det någon av er som råkat ut för tidiga sammandragningar?
  • mirrebusan

    min emmaljunga är köpt i polen. man tjänar mycke pengar på att köpa där, så ta en semester och passa på att fynda barnvagnen på sammagång. vet att det var under halva priset mot i sverige i allafall på min emmaljunga.


    stardream skrev 2009-01-26 20:34:39 följande:
    MirakelPyret skrev 2009-01-26 14:56:32 följande:
    Mirakelpyret: Åhh, kan du polska? Tja, jag tänkte mest på om det var möjligt att besälla vagnen från polen, och om man kanske skulle kunna fått den billigare då? Jag vet inte villka utav de polska sidorna som man kan/om man kan beställa från heller. Kan ju bara titta på bilderna som det är nu.Men om du råkar "surfa på" någon bra sida som man kan beställa den ifrån, och om det blir billigare än 5800:- (som den kostar här i sverige)så får du gärna säga till. Jag hade blivit välldigt tacksam Erla80: kul med ultraljud, och skönt att allt var bra med den lille! Jag längtar efter rutinultraljudet! Det är så kul att se bebisen därinne Nu är vi föresten beräknade på exakt samma dag Sandrine: Jag väntar med spänt på resultatet från fv-provet som vi gjorde för 2 och en halv vecka sedan...Börjar verkligen bli nervöst nu! Men jag försöker ignorera min oro, för jag mår inte bra utav den och tänker att jag kan änndå inte påverka något som det är nu. Men det är svårt...
  • mirrebusan

    tackar, kanske skulle säga att de e en liten pojke med


    chiqita skrev 2009-02-10 17:20:19 följande:
    Grattis Mirrebusan!
Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2