Inlägg från: julmusten |Visa alla inlägg
  • julmusten

    Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D

    lia, det kan ju vara flunsan kanske?? Har hon ont nagonstans?

    Nino, ha-ha vilken syn det maste ha varit. Det later hispigt varre i vilket fall som helst.

  • julmusten

    Anki, fy sa jobbigt att vara sjuk nu nar ni skall till Rom och allt.

    Puh, Finn har haft en ammig dag idag. Sen sju i morse har han ammat hela tiden typ, men nu har han antligen somnat tror jag. Och det var ju bra for snart kommer min svarmor over med lite grejer till honom.

    Jag har kopt biljett hem till Sverige nu. Vi kommer hela familjen och jag och barnen stannar i nagra veckor extra, (sa vi ar dar en manad allt som allt). Gud sa skont det skall bli.

  • julmusten

    Sa gulligt lugnas!! Ella plockar upp saker fran alla mojliga konstiga stallen. Just nu sjunger hon mycket Dora, "I speak Spanish, and English too, I love them both how about you". Jag tycker hon kan saga att hon pratar svenska i stallet for spanska, men Ella ar inte lika lattovertalad hon.

    Min man tog just ut Ella och gick och kopte bagels med henne. Sa har sitter jag och Finn. Hur i hela fridens namn var det sa himla jobbigt med en??? Alltsa, jag forstar att vi gick fran att ha varit singla och ha kunnat sova jamt och allt det dar, men jag gjorde typ inte nagot pa sex veckor nar Ella kom. Finn hanger liksom bara med stackarn, och forutom att jag inte sover sa kanns det inte sa himla konstigt att vi ar en mer. A andra sidan sa ar han ju helt ny sa vem vet vad jag tycker om en manad.

    Nu ar det nog dags att ata lite for honom, han later lite.

    Tanten, det kommer nog bli jattebra skall du se. Man lar sig snabbt vad man kan ata och inte kan ata.

  • julmusten

    Jag vet att jag fragade tidigare, men nu sa verkar Finn ha hamnat i samma "anvanda mamma som napp" vana som Ella var i att jag verkligen vill forsoka att fa honom att ta napp. Sa nar ger man honom nappen egentligen? Jag vill ju inte att han skall ha nappen om han egentligen ar hungrig, och om han har somnat vid brostet kanns det ju totaltonodigt att trycka in en napp. Sa nar ger man den??

  • julmusten

    Ja, Finn tycker ju inte nappen ar det roligaste som finns, men jag brukar ploppa in den nar han sitter i barsjalen for da behover jag inte halla i den eftersom den automtiskt halls pa plats. Da funkar det ratt sa bra.

    Han tar den inte om han ligger ner sjalv, fast det gor han ju sa sallan anda, han ar en liten narhetsgris Finn. Ella sov ratt sa bra sa fort hon hade somnat och man kunde lagga ner henne, men det gar inte med Finn. Han vill vara nara en manniska jamt. Vem det ar verkar inte spela san stor roll, men nan som kan halla om honom skall det vara. Thank god for barsjalen kan jag bara saga.

  • julmusten

    Ella gillar allt som har med fiskar, (garna hajar), att gora och sa gillar hon kikare sa vi skulle nog kopt nagot i den stilen till henne for att hon varit duktig. Hon fick ett jattefint fiskpussel av en kompis nu nar hon blev storasyster och det har hon bara statt och tittat pa sen dess. Hon vill inte ens pussla det for det ar sa fint!!

    Sen fick vi en katalog med lite olika handdukar i dar de hade en over huvudet handduk som var en haj och den maste vi ju kopa till henne som hon skall fa en vacker da.

  • julmusten

    Ella ar inte heller blojfri. Hon borjade ju sa bra, men har totalt regressat since then. Hon haller sig fenomenalt bra om hon gar naken dock och hon kan ju beratta att hon har bajsat och sant sa hon ar redo, men vi later nog Finn fa bli en del av hennes liv lite langre forst.

    Sen sa tror jag att blojorna bara kommer ta slut en vacker dag.

    Jag jobbade faktiskt lite igar. Jag fick ta Finn med mig och nu sa forsoker vi fundera ut hur vi skulle kunna losa att jag jobbar en gang i veckan eller sa fram tills sommaren. Det skulle hjalpa att financiera var Sverigeresa lite, och det ar skont for Ella att fa egentid med pappa och for mig att inte konstant ha krig med henne, (vilket vi typ har nu hela tiden). Men vi far se. Jag ar verkligen helt slut idag.

  • julmusten

    Anki,vad harligt att ni har haft kul i Rom. Italien over lag ar ett underbart land, jag forstar att ni kanner er som nykara nu.

    Jag ar trooootttttttt... Jag har jobbat tva kvallar i rad och idag akte vi in till svenska kyrkan. Men nu sa ar det helg och maken ar faktiskt ledig for en gangs skull. Det ar inte ofta han ar ledig helger sa det skall bli lite kul. Fast egentligen ar det skittrakigt att vara ledig helger for det ar ju alla andra. Allt man gar till ar fullt med folk ju. Men vi skall ha folk har i morgon och pa sondag ar det svenska skolan sa vi aker nog inte till sa manga stallen anda.

    Nu skall vi se om jag kan fa vila lite innan kvallspasset borjar.

  • julmusten

    Var lakare kollar aldrig att Ella kan nat, eller ja, hon fragar ju och sa, men hon verkar aldrig sarskilt orolig over att Ella kanske inte gor nagot av det hon fragar.

    Varfor skall man kunna hoppa jamfota vid det har laget forresten? Nan som vet det? Diskuterade det sa sent som igar med en morsa och ingen verkar veta.

    Anki, Ella ar stark med. Hon kommer barandes pa de allra konstigaste saker. Ett paket med 10 burkar krossade tomater hittade hon har en dag t.ex. Och hon flyttar konstant pa varan "back" med vatten i, (det ar en forpackning, inte en back, men den har 12 enliterflaskor i sig), om vi inte har stoppat in flaskorna i kylen annu.

    Na, nu ar det nog dags att mata lillkillen. Han har forsokt att bajsa nastan hela natten stackarn. Han fick ivag en laddning runt midnatt, men sen sa har han med jamna mellanrum tryckt och tryckt och tryckt sen dess. Han ar ju inte forstoppad pa nagot vis, men det ar val bubbligt i magen som irriterar. Jag at en stor tallrik med flingor igar innan jag gick och la mig, vet inte om det var det som gjorde att han fick ont. Hoppas inte det, for jag vill inte sluta ata mjolkprodukter en gang till.

  • julmusten

    Maliinka, jaha, det var ju intressant. Far saga det till mamman som funderade. Hennes barn gor liksom ett litet skip-steg istallet for att hoppa med bada fotterna namligen. Det ser ascoolt ut, men det kanske man inte skall ga pa da!!

    Och det har med att jobba, det ar tre timmar i veckan och jag far ta med mig Finn sa da kanns det som att det ar OK. Mer an sa skulle jag nog inte orka, i alla fall inte utan barnomsorg.

Svar på tråden Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D