Inlägg från: julmusten |Visa alla inlägg
  • julmusten

    Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D

    Suss, ja, Ella ar val inte den gladaste tjejen pa jorden just nu heller. Eller jovisst ar hon glad, men lika glad som hon ar ena sekunden, lika arg kan hon bli nasta och nu nar hon kan verbalisera sina klagomal sa blir det ju varsta gnallet av precis allt. Minsta motstand fran mig eller hennes pappa och hon ligger i en pol pa golvet och later.

    Jag som trodde att det skulle bli battre nar de borjade prata jag!! Det ar sakert helt enligt vanlig utvecklingspsykologi att de ar som de ar just nu. De forsoker hitta sig sjalva och bli egna personer och allt vad det ar.

    Tank sa kul att vi far ga igenom allt en gang till!!

  • julmusten

    Jag hatar begreppet trots faktiskt. Det far det att lata som att barnen gor nagot intentional mot oss vuxna, och att allt de gor ar att med vilja forsoka forstora vara liv.

    Det ar ju vi som har valt att skaffa barn, och nog for att de vet vad de gor, men de vet ju inte _varfor_ de blir arga, kanner att de maste skrika nej och allt det dar. Det ar varat jobb som foraldrar att valla dem ratt i livet helt enkelt.

    Och nan javla fas gar val folk igenom mest hela tiden tycker jag. Ibland ar man bara lite gladare och ibland lite argare typ.

    "You're not the boss of me" sager man har forresten!! Den ar ju lite rolig tycker jag. Jo du det ar ju visst det!! Tills du ar 18 kan jag bestamma allt mojligt konstigt, forhoppningsvis aven en hel del bra grejer.

  • julmusten

    Faret, de blir bara varre nar de ar tre!! Trearingar ar nastan inte alls roliga pa nagot vis.

    Ah nu har Ella haft en jattelang konversation med mig som jag inte forstatt nagot av. Vi satte pa en film med djursanger och jag uppfattade "ish" i allt babblet sa jag tror hon pratar om den.

    Ellas kusin ar nog den som ar absolut roligast nar han pratar med Ella. Hon babblar pa med sina ljud, (halften svenska, halften engelska, mest engelska ord), och han gar bakom och sager, "Yes Ella", och "No Ella". De forstar varandra tydligen helt utan problem!! For nar vi gor sa blir hon bara arg pa oss.

  • julmusten

    Jag ar trott som en get jag. Och det basta ar ju att jag stannar uppe sent for sa fort Ella har somnat piggnar jag till. Elelr jag piggnar inte till, men jag och maken ater en massa javla socker och cola och sant sa da somnar vi ju inte i tid.

    Idag skulle jag och Ella akt till ett lekland, men jag ar for forkyld for att kora dit sjalv sa det blir annu en dag inomhus. Men, nar maken kommer hem sa tror jag vi aker till hans mamma lite.

    Ahhhh, nar borjar de leka sjalva?? Jag kan inte vara lektant, jag har aldrig varit bra pa det, inte ens som nanny.

  • julmusten

    Ah, jag hittade de skor som Ella haft nu i vinter pa superrea i en affar. $9.90 men jag vet ju inte alls hur stora hennes fotter kommer vara nasta vinter sa jag kunde inte kopa dem!!

    De har varit sa himla, himla bra alltsa, sa jag kommer ju kopa nagra nasta ar med, men jag kan inte kopa dem redan nu!!

    Sen sa tror jag bara att jag kommer anvanda mig av Converse till henne tills hon vill valja skor sjalv. Det finns en bra outlet som vi aker till nagra ganger om aret dar jag kan hitta ett par for under $20.00. Sa vi tar en farg till varen och en annan till hosten typ. Nu har hon svarta, i varas var de roda.

  • julmusten

    Dandi, om de ar gjorda i naturliga material sa skall de val andas antar jag??

    Och om det finns hal i dem med!!

  • julmusten

    060904 skrev 2009-02-16 20:28:11 följande:


    Men om skorna är bra och så jättebilliga nu, varför inte köpa två tre par i olika storlekar och sedan sälja de som inte passar nästa vinter. Det lär ju finnas gott om hugade spekulanter i början av vintern... (från den inbitna reashopparen som de senaste åren bott i hus med mycket förvaringsutrymme.)
    Vi har inte utrymmet och jag kommer inte forsoka salja dem om de inte passar heller!! Annars skulle jag bunkrat upp utan problem.
  • julmusten

    Jag ar har med, men jag har en grinig dotter och hosta som gor att jag haller pa att aka in till BB varje gang jag hostar sa datorn ar inte forsta prio just nu.

  • julmusten

    Ah Tant Elin, tank om det blir sa har med da?? Lillebrorsan ar valdigt lugn och tyst sa nu ger du mig hopp. A andra sidan sa blev ju Ella dodsslo dar pa slutet med och det var inte alls bra, sa jag ar ju sa klart apnojig med. Jag kande varesig Ella eller brorsan forran langt in i andra trimestern. Jag ser ju att de ror pa sig nar jag gor UL, men jag kanner det inte bara. Jag har val nagra extra lager med fett som gor det svart eller nat, vad vet jag???

    Idag ar livet lite battre har, hostan verkar ha lugnat ner sig lite och min man ar ledig sa jag skall forsoka att ta det sa lugnt som mojligt. Jag har kopt mina forsta Crocs med forresten!! De ar sa fula, sa fula, men jag tror de blir perfekta att ha med till sjukhuset. Det ar varianten med pals i som var 50% utreade, och de ar chockrosa for det var enda fargen de hade i vuxenstorlek. Ella har ett par beiga, (som faktiskt ar nastan fina), sa jag ville ha det, men icke sa nicke. Sa har gar vi nu runt i vara fluffcorcs och myser.

Svar på tråden Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D