• Dody

    Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D

    Anoke skrev 2009-01-21 22:36:25 följande:


    Nu kanske jag iof märker ord men hur skulle det hjälpa att jag "rannsakar mig själv" för att få Elsa att äta bättre??
    Antar att du menar mitt tidigare inlägg...tror nog att du märker ord

    KBT går ju ut på att hitta felet i den felande länken, för allt ska ju gå att träna bort enligt den metoden. Och det var ju inte du som var KBT:are så du behöver väl inte rannsaka dig själv...om du inte har ngt problem. Ofta kan felet bara vara att man kör olika metoder som föräldrar och det kan ibland vara svårt o se, det var det jag menade med den felande länken. Iaf ett exempel. Tråkigt att du tog det så...inte meningen alls.

    Natten var ok här. Hon var bara vaken i 2,5 h, men sen fick vi sova till 9. Tror hon är på bätrringsvägen för hon hoppar i soffan. Jag har dock fortfarande ont i huvudet men här är nog den felande länken att jag inte druckit kaffe eller te. Ska nog ta en kopp.
  • Dody

    Suss: jag köper det men ennligt KBT så ska alla göra exakt lika, säga samma fraser och agera lika. Den biten köper jag inte. Men det kan vara det som är felet säger jag bara.. elelr så kan det vara tusen andra anledningar. Om man orkar leta...men ha rman inga jätteproblem ser jag inte ngn aledning.

    Vi använder KBT på jobbet för grova störningar som att en 15 åring gömmer sig under soffan, eller springer omkring med knivar. Men själva tankestättet för KBT att man kan träna bort beteenden köper jag. Men sen att man gör lika är lite fånigt. Vi är ju alla olika individer.

    Att diskutera mat, sömn och barns utveckling ahr alltid väckt känlor. Det kan man också anlysera enligt KBT men jag tror jag stannar där. Brukar spinna iväg så långt om man tar allt så bokstavligt.

    Min huvudvärk är grym. Kanske ngt med infleuensa symptom? HAr ärit och druckit kaffe nu.

    Fick ett så roligt sms nyss. Blev bjuden på middag hos ngn. Men jag vet inte vem men jag tackade ja, hahaha så vi får se vart jag ska på lördag.

  • Dody

    Dandi: Appropå busiga ungar... jag vabbar ju idag. Jag kan lista vad hon gjor tpå tre timmar och jag tycker hon är fullt normal....

    Ritat på NOels vägg
    Ätit ljus
    Diskat
    kastat russin på min svarta lurviga matta
    dammsugit
    byggt lego
    surfat på nätet
    ätit
    bajsat tre ggr
    badat
    hängt tvätt

    hon sitter med andra ord aldrig still mer än 2 min. Barn ska vara aktiva och med tycker jag. Men visst undrar man ibland hur man ska oka, men det gör man men nu har jag ju bara en hemma den andra är på dagis. Men femåringar är så lugna och sköna så du får sitta sen....

  • Dody

    Anoke: bra att du tar det bättre idag. Ang halvfabrikat så ger ju jag det med så det komemr inte ifrån mig..men jag kan ialla fall tycka att det är lite läskigt när man inte vet vad maten innehåller idag. Just nu ger jag halvfabrikat blodpudding som är en hlar hit här då det ska gå fort. Vi ska iväg på gympa. Och jag tycker ingen gör fel som gör på ett sätt eller annat, man väljer ju sälv och alla unga rså olika. Jag har en av varje typ.

    Min migrän sitter i ännu sitte ri sin bråket med exet igår. Blä! Kan vara min orsak till att jag var offensiv kanske igår. MEn det är jobbigt nu när de flyttar ihop, sonen vill dit men inte kan då hon går före. Lite kort. Men det hela löste sig och han fick sova kvar där. Nu i natt ska dottern sova där då han ska vabba med henne imorron. Så skönt när man kan lösa problemen, men oftast behövs en konfrontation för att mans ka tänka till. Så funkar jag i alla fall. Jag är inte direkt konflikträdd iaf, om man ser det från den ljusa sidan...,-)

  • Dody

    Anoke: jag hade gett betonghjärtan som jag ändå gör...kostar ju typ nada o göra. Men om du ska handla ngt så vet i sjutton, jag är så dålig på sånt där. Men ett spel till avdelningen eller en bok med en bild på henne inne i boken som ett minne.

    Jag har ont i HUVUDET så jag tror jag spyr snart. Har haft ont i 1,5 dygn nu. har adlrig haft migrän men detta tar priset. Tog nyss dubbla Panodil Zapp men jag vet inte. Tänk om influensan? vad hade ni gjort? Min son ligger nu här os over brevid mig i soffan. HAn var så himla jobbig o natta idag, tvär o lessen o hysterisk så jag gav med mig. Sista natten innan byte igen så vill inte ha en konflikt. Gick ju bra somande på 2 min. Men han sa ngt om att han tyckte det var jobbigt hos pappa igår för hans åg en massa nyá saker (=hennes som kommit dit under helgen) och han kämpar tappert med att tussa ihop oss igen. Stackars pojke. Ville att mamma gav pappa en kram o puss då han varit hit på lunch i veckan.

    Ang min middag så var de ten kvinnlig kolelga från mitt förra jobb som hörde av sig. HOn är ensamstående med twins i 15 års åldern. Kul när folk spontaninbjuder så där. Har märkt att jaghar fått fler o fler sånna erbjudanden och det lyfter en verkligen i humöret. Ska bli kul o träffa Anki och Trogga med om nån vecka.

    Nu ska ni se på TV4 Fakta Jag skäms över min kropp....

  • Dody

    Kriget har börjat! Mot råttan i bilen....i morse såg jag spår av den igen...och nu jävlar ska den bort innan ngn kabel går av. Räcker med en förstörd bilbarnstol och ett avgnagt bälte. Så nu måste jag laga bältet och köpa ny stol till elise för hela stoppningen ligger utspridd i bilen. Har agnat sex råttfällor med korv samt hällt råttgift i en skål i bagaget. Hps det räcker? Fler tips mottages tacksamt.

    Kul o se dig L&L

  • Dody

    Tant Elin: läste det om choklad faktiskt men jag hade ingen hemma...

    Fåret: har du fött upp honom på grönkål i kväll eller?

  • Dody

    JA jag kan tala om hur min batnning gått i veckan...ehmmm, upp 3 hg. Värar mäta. Skyller på mens, vabb och lite ångest.

  • Dody

    Tant Elin skrev 2009-01-23 20:08:51 följande:


    jag har precis vräkt i mig en stor skål popcorn *host*
    Popcorn är ju smalmat Jag har fikat under veckan med barnen...
Svar på tråden Septembertråden 2006 - bubblar vidare :-D