• SandvikenMamma

    Pussa INTE mitt barn!

    Imorgon börjar Fanny på dagis.
    Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta upp med personalen när jag skolar in henne. Jag vill t.ex. inte att dem pussar henne. Är det en sak jag kan ta upp tror ni? Eller, tror ni att det respekteras?

  • Svar på tråden Pussa INTE mitt barn!
  • mooogn

    Självklart kan du ta upp det! Jag skulle aldrig själv komma på tanken att pussa någon annans barn och framförallt inte mina barn på dagis. Dock vet jag att det finns personal som kan ge en puss på huvudet och så. Om ett barn skulle vilja pussa en personal så går det bra hos oss, men barnet får inte pussa en på munnen.

  • Thaleia

    SandvikenMamma:
    Jag förstår att du inte vill att de ska pussa på munnen men menar du även att du inte vill att de pussar henne tex på handen, huvudet ellerkinden?

    För isåfall får du nog säga till! Det är ytterst sällan jag har sett personal pussa barnen på munnen men tex kinden elelr huvudet är rätt vanligt.

  • Pyff

    TS: hur vill du att personalen ska reagera om din dotter själv tar initiativ till att pussas? Jag menar tror du inte hon kan uppfatta det som jobbigt om hon blir bortskuffad så att säga.................hon kanske får för sig att pussas inte är något bra. Jag menar, jag tror ju knappast dagispersonal tar och pussar barn kors och tvärs utan det är väl barnen själva som initierar det................... Min svärmor jobbar på dagis och visst tar hon emot pussar från barnen, men bara på kinden - aldrig på munnen. Det kan jag tycka är okej.

  • Ananak

    jag jobbar på förskola och jag myser mkt med våra barn, kramas ocg pratar men pussar gör jag nog inte så mkt, har dock haft några barn som kommer och pussar mig på kinden eller i pannan eller på händerna och sen springer iväg igen och komer tebax och upprepar... har haft några barn somkommit och pussat mig på kinden och sagt att dom älskar mig .. vad ska jag göra? Trycka bort dom? och säga neehej du.... nej jag tar emot dom med öppen famn och berättar att jag tycker om dom oxå.

    har vid några tillfällen busat med barnen och "pussat" dom i nacken och på halsen...

    är det fel oxå?

  • Josefins mamma

    prinzess: jag gör som du här pussas det för fulla muggar hela dagarna på min lilla tös på snart 7 mån! gööör mysigt som man säger i gbg

  • J o E

    Fattar ingenting!! Varför får man inte pussas???!! Pussar är ju supermysiga och gosiga och fina. Menar ni att ni inte pussar era barn på munnen??? Varför? Ni är ju inte kloka om ni tycker att det skulle vara sexuellt på något sätt och någon annan anledning kan jag inte se...

    Elsa kommer ofta och pussas (hon är 1 år) och jag pussar henne massvis med gånger varje dag, överallt på kroppen

    Hon kommer säkert att pussa på sina dagisfröknar också när hon börjar på dagis och jag skulle absolut inte tycka att det var konstigt om någon på dagis pussade på henne.

    Fatta ingenting....

  • Marie N

    Ananak...Det du beskriver låter väldigt fint o mysigt!

  • Josefins mamma

    ananak: jag tycker det låter helt ok! jag skulle inte ha nått imot att ha min dotter på det dagiset du jobbar på!´

  • Josefins mamma

    j o e: ja visst e det jättemysigt med små pussar på munnen?

  • MrsHawkins

    J o E

    Frågan var om personalen på förskolan pussar ens barn.

    De allra flesta föräldrar pussar nog sina egna barn......

Svar på tråden Pussa INTE mitt barn!