• SandvikenMamma

    Pussa INTE mitt barn!

    Imorgon börjar Fanny på dagis.
    Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta upp med personalen när jag skolar in henne. Jag vill t.ex. inte att dem pussar henne. Är det en sak jag kan ta upp tror ni? Eller, tror ni att det respekteras?

  • Svar på tråden Pussa INTE mitt barn!
  • J o E

    jaaaa!! Med sådär vidöppen mun för att de inte har fattat att man ska pluta me dläpparna än!!

  • J o E

    Ja, fast någon skrev ju också att
    "För mig är det helt självklart att ingen annan än mamma och pappa pussar sitt barn och då bara på kinden för att säga godnatt eller så."

    Sen skrev jag ju också att jag inte fattar varför inte personalen på dagis får pussa barnen. Tycker ni att DET skulle vara något sexuellt?

  • MrsHawkins

    J o E

    Vad jag tycker om saken ser du om du läser mitt inlägg jag skrev förut....alltså varför jag inte pussar mina förskolebarn o varför jag inte vill att mitt barns personal pussas.

  • yaz

    Oj vad jobbigt!
    Jag som älskar att pussas, pussar min dotter på munnen många gånger om dagen. Pussar alla min kompisars barn fast bara på kinderna dock, detsamma gör dem med min dotter. Skulle jag jobba på Dagis hade jag haft svårt att låta bli att pussa på barn som man tycker om!

    Vet inte, men Förskolor kanske har en policy att man inte pussar? Annars hade jag nog varit lite rädd att ens kramas med din dotter för att ni kanske hade blivit stötta om ni stt eller fått reda på det...

  • Ananak

    jag tycker det är bra att man visar att man bryr sig om barnen, att barnen känner sig välkommna och omtyckta så dom kan slappna av och må bra.

    Att pussa barnen på munnen tror jag inte många förskolepersonal gör men en o annan puss på pannan slinker nog in

    Vi har barn som ska gå hem och innan de går utanför dörren springer de in igen och ger oss en kram och en puss på kinden.... hade det varit jag som mamma som stått i hallen och mitt barn velat krama fröken hejdå med en puss innan vi går för dagen så hadejag tyckt det känns bra, mitt barn gillar sina fröknar och trivs, annars hade dom inte fått en puss.....

  • MrsHawkins

    J o E

    Det bara känns så.....
    Just pussar är mer "nära" än en kram tycker jag.

    O så skrev jag oxå att jag inte vill pussa barn som är snoriga tex....

  • Ananak

    jagmenar inte slinker in utan jag menar ju att det kan hända...

  • Cheri

    Jag har inte läst hela tråden.

    Men tror nog att du får tala om för fröknarna på dagis att du inte vill att dom pussar ditt barn..

    Min son e en riktig pussgurka och jag vet att han pussades med sina fröknar.

  • Thaleia

    Jag har jobbat som förskollärare i några år nu och hittills har jag aldrig varit med om att en förälder "förbjudit" oss att pussa deras barn.

    Jag pussar aldrig barnen på munnen men visst händer det att man pussar de på kinden eller huvudet. Det är egentligen inget som man tänker på som personal utan det kommer naturligt tex när man gosar eller när man tröstar barnet.

    Jag tycker att det hade varit jättesvårt att ha ett barn som man absolut inte fick pussa, relationen hade blivit lite stel eftersom man hela tiden måste gå omkring och inte glömma att "det här barnet får jag inte pussa på, inte ens som tröst".

Svar på tråden Pussa INTE mitt barn!