Bakmaskinstråden
Hej, här vill jag också vara med
1,5 dl vatten
2 msk olja
270g (4,5dl) vetemjöl
1 tsk salt
1,5 tsk jäst
Program Dough
Hej, här vill jag också vara med
Jag skulle vilja baka morotsbröd eller liknande men vet inte hur mycket man vågar experimentera. När man bakar vanligt känner man ju när degen är färdig... Någn som har ett recept?
Tack där hittade jag vad jag sökte http://web.telia.com/~u92018300/GolimpanL2.htm
Jag hade missat det eftersom det står bland de glutenfria recepten.
Hur ofta bakar ni? Jag får baka 1-2 ggr per dag, stora limpor, för tillfället...
Där finns ett bröd i rec.samlingen som heter Filmjölkslimpa. Det är ju samma typ.
Om man ska finriva potatis tll ett bröd, är det rå eller kokt potatis?
Höbolimpan låter väldigt god. men jag låter dig testa först
Atelli
Jag gör efter recepten än så länge. Så i Julitalimpan och en söt limpa jag gör går jästet först, när jag gör efter OBH nordicas så går den i sist
Jag gjorde potatisbröd igår. Finrev rå potatis och det blev ett väldigt gott, saftigt bröd.
Körde på det franska programmet (french), stor limpa. Alla ingredienser i på en gång.
260 g vetemjöl
90 g Fyra sädesslag
2 tsk torrjäst (söta degar)
1 tsk salt
2,6 msk olja
1,3 msk ljus sirap
1,3 dl filmjölk
1,1 dl vatten
40 g havregryn
40 g fint riven potatis
Denna har vi
http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elgigantenSE-Site/sv_SE/-/SEK/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=p2Gz6oZKCO5SR0EjA9JBwx1h0000BoGw2BOx?ProductID=SHvD4QFHqKsAAAEOgspCGhkL&CatalogCategoryID=
Jag kan inte jämföra med någon annan då det är min första maskin men jag är nöjd. Tyvärr väsnas den ganska mycket vilket gör att vi inte kan baka på natten eftersom vårt hus är så litet. Den piper högt två gånger under ett program och även själva knådningen väsnas.
Problemet med smuliga bröd tror jag beror på för lite fett. I t.ex. formfranskan (recept från OBH) så har jag ökat oljemängden för att det ska hålla ihop bättre.
Atelli
Då ska ag också prova högbolimpan