Inlägg från: Längtande mamma |Visa alla inlägg
  • Längtande mamma

    Kan ni hjälpa mig att tänka?

    Om man är inloggad på AC kan man läsa nyheter från Nigeria. Strejken i domstolarna som varit är nu över men i en av de 4 distrikten som man förmedlar adoption från har man nyligen skrivit om lagen för att den skulle stämma bättre med någon annan lag. Tyvärr står det inget om internationell adoption i den nya versionen (glömt att skriva eller medvetet? står inget om det) så nu finns det ingen lag att åberopa när man ska slutföra adoptionen i domstolen. Organisationerna pressar på för att ändra igen eller göra ett tillägg, men ett tillägg kan ta över ett halvår, och en lagändring tar längre tid än så.

    Men i de 3 andra distrikten är det precis som innan. Vet inget om hur fördelningen ser ut mellan distrikten på hur många barn som kommer så jag vet inte om och hur väntetiderna blir för de som inte skickat papprena ännu, men finns papprena i det distriktet som har problem nu kan det dröja länge...

  • Längtande mamma

    TS: ledsen att jag "kapade" din tråd med info, men frågorna fanns där och du hade redan fått så många bra svar på din fråga från så många andra!

Svar på tråden Kan ni hjälpa mig att tänka?