• Sleepingbeuty

    Vi som är ensamstående del 10

    Gör en ny tråd och kopierar vad som stod i förra.

    Det här är tionde tråden för oss som är ensamstående och som försöker få barn genom insemination, IVF eller äggdonation. Där vi kan prata och stötta varandra.

    Några länkar för den som vill veta mer:

    FEMMIS (Föreningen för Ensamstående Mammor Med Insemination/IVF): www.femmis.se

    KLINIKER
    Dansk Fertilitetsklinik: www.danfert.dk
    Trianglen: www.trianglen.dk/
    Nordica: www.nordica.org
    Gaia graviditetsklinik: www.graviditetsklinik.dk
    Gentofte Fertilitetsklinik: www.gentofte-fertilitetsklinik.dk/
    Storkkliniken: www.storkklinik.dk
    Vitanova: www.vitanova.dk
    Diers klinik: www.diersklinik.dk
    AVA-klinikerna: www.avaclinic.com/index.php

    PRAKTISKA LÄNKAR:
    Danska kartor: www.krak.dk
    För att hitta och beställa tågresor i Danmark: www.rejseplanen.dk

    Tråd nr 9:www.familjeliv.se/Forum-7-301/m38005643.html

  • Svar på tråden Vi som är ensamstående del 10
  • Sleepingbeuty

    Tog mig friheten att skapa en fortsättning på tråden.

  • Inis

    Trevligt att vi får en fortsättning på tråden. Här känns det som man kan ta upp allt som har med singelliv och barnlängtan att göra på ett annat sätt än i andra trådar.

    Hymafr: hur mår du? Eftersom du också har varit på AVA-Peter så känner jag en viss samhörighet även om du nu valt att vända dig till en annan klinik (visumtvånget är verkligen irriterande). Själv ligger jag precis i startgroparna för mitt andra försök som också blir i St Petersburg

  • hymafr

    Hejsan!

    Vad bra med en fortsättning på tråden.

    Inis - det var ett tag sedan. Själv håller jag på att återhämta mig från något som inte ens läkarna vet vad det är - en gissning är en sträckning djupt inne i bröstkorgen (som inte gör ont) som har gjort att jag fått andnöd och därmed också varit enormt trött.
    Ska på lungröntgen imorgon - får hoppas att allt ser bra ut på den.
    Pga av ovanstående så har jag fått avvakta med mitt nästa försök.
    Skulle gissa att det blir någon gång i sommar istället. Denna gång i Riga.

    Känns faktiskt som om St Petersburg verkligen är ett avslutat kapitel. Jag fick liksom aldrig någon riktigt bra känsla när jag var där - kanske det spelar in? Jag kan inte sätta pekfingret på vad det är, men det var något där som störde/stressade mig otroligt mycket.
    Åker du dit själv, eller har du med dig någon?
    Jag hade med min dotter och det blir kanske inte alltid så bra. Jag kände att jag ville ha med henne eftersom det var så lång tid jag skulle vara borta, plus att man inte direkt bara kan åka hem om det skulle hända något. Samtidigt var det kanske lite väl stressande att ha ansvaret för ett barn också. Även om hon var 14 år, så är hon ju fortfarande ett barn.

    Kan dock sakna Dr Olga - känner verkligen att hon engagerar sig så mycket i sina patienter och att hon kan svara på alla ens frågor. Har svårt att tänka mig att jag kan få en lika bra doktor i Riga. Men, vem vet...?

    Ska du bo nära kliniken, eller måste du åka Metro eller taxi?
    Vi hittade ett jättetrevligt shoppingcenter bara några/något kvarter från kliniken. Ligger på andra sidan Nevsky Prospect och är en stor byggnad där affärerna ligger inomhus liksom på utsidan av hela huset. Man går runt hela huset (inomhus) och affärerna ändras från tex skoaffär till leksaksaffär till väskaffär, etc...Fattar fortfarande inte hur de kan ha råd med så mycket personal. De måste ha vansinnigt dåligt betalt.

  • Mimmi64

    Hej!

    Ni tjejer som varit på AVA-Peter för embryoadoption, har ni använt frysta embryon? Jag är nämligen inställd på att först och främst försöka med färska donerade embryon, även om de är svindyra! Blev tvungen att skjuta upp mitt försök ett tag då jag upptäckte här efter årsskiftet att de höjt priset för färska donerade embryon med 580 ?, till 3990 ?! Det var en prishöjning i kraftigaste laget, tycker jag... Riktigt så hög kan väl inte inflationen vara ens i Ryssland? Fast nu var det det gamla priset igen, när jag kollade nyss! Förvirrande... Hoppas att det är det gamla priset som gäller; då kanske jag kan komma igång så småningom! Hur har ni annars gjort med betalningen där? Vill inte gärna ta med mig så mycket pengar i kontanter och så hög gräns har jag inte på kreditkortet (är ingen krösus, direkt...)! Kan man betala in det på något bankkonto?

  • hymafr

    Hej Mimmie!

    I St Petersburg kräver de att de fått in alla pengarna senast ca två veckor innan ET.
    Du betalar till deras bankkonto genom tex ditt eget Plusgiro.
    Annars kan du be ditt bankkontor om hjälp.
    Obs! att du måste batala alla deras bankavgifter också, dvs det brukar vara både en avgift till den svenska banken + en avgift till den mottagande banken. Det kryssar man i på betalningsuppdraget.

    Jag har själv gjort ET med färska embryon.
    Jag gissar att de kanske höjde priset pga valutakursförändringar, men att de sen fått sänka pga att de fått färre kunder/patienter.
    Tycker också att det är förfärligt dyrt - men vad gör man...?

  • Lorii

    Hej hej :)
    Kul att ni tog upp tråden igen!
    Jag har iaf bestämt mig för att spara pengar det här året.. och tänka... och sedan åka till Danmark och inseminera mig i början på nästa år om jag beslutat mig för att det är rätt.

    Eg är det ju dumt.. att gå och tänka så länge på om det är rätt, för sedan när man väl bestämt sig så är det ju lång väntan då också. men...

  • Sleepingbeuty

    hej Lorii. Får jag fråga hur gammal du är?
    Jag tycker absolut att du ska börja snart.Tiden går.
    Tänk på att du kan göra billigare inseminationer på Nordica, Triangeln-typ-kliniker, än på Storkkliniken som är såå mkt dyrare.
    Skriv till dom och förbered dig så du vet vilka prover du ska ta och skaffa dig en bra gyn, sånt kan ta tid att hitta under året.Ta reda på vilka mediciner du ska ha ev.
    En del använder ju Pergotime och Ovitrell, ägglossningsspruta.
    Förbered dig medans du sparar.Ett gott råd!


    Lorii skrev 2009-02-12 23:29:17 följande:
    Hej hej :)Kul att ni tog upp tråden igen!Jag har iaf bestämt mig för att spara pengar det här året.. och tänka... och sedan åka till Danmark och inseminera mig i början på nästa år om jag beslutat mig för att det är rätt. Eg är det ju dumt.. att gå och tänka så länge på om det är rätt, för sedan när man väl bestämt sig så är det ju lång väntan då också. men...
  • Lorii

    Jag fyller 26 i år.
    Det som jag tycker skulle vara lite besvärligt med att skaffa barn själv är att jag arbetar som lärare, och har omkring 100 elever på högstadiet. Det känns som att det skulle bli jobbigt med alla frågor om jag blev gravid ensam.

    Hur gör ni andra som planerar barn själva? Hur hanterar ni omgivningen?

  • Sleepingbeuty

    Jag väljer att inte svara på närgångna frågor.Och tar dom för givet att jag har en pojkvän, så får dom väl göra det.

    Om någon undrar, så säger jag bara " ja under kan ske" och ler brett .sen avviker jag snabbt.


    Lorii skrev 2009-02-13 15:21:43 följande:
    Jag fyller 26 i år. Det som jag tycker skulle vara lite besvärligt med att skaffa barn själv är att jag arbetar som lärare, och har omkring 100 elever på högstadiet. Det känns som att det skulle bli jobbigt med alla frågor om jag blev gravid ensam. Hur gör ni andra som planerar barn själva? Hur hanterar ni omgivningen?
Svar på tråden Vi som är ensamstående del 10