• Amine

    Roliga saker som ditt barn har sagt...

    Vilken härlig tråd!Inlägg 58 påminner mej om när vi var i MAria kyrkan i Lubeck där kyrk klockorna ligger kvar i golvet sedan dom föll ner under ett bombanfall under 2:a världskriget. Morfar förklarar och berättar för alla barnbarnen (3-12år) alla lyssnar spännt, och när någon frågar när det hände förklarar morfar att det var väldigt väldigt länge sen, då säger Wille "jasså i torsdags"...

  • Amine

    Kom på en kul sak till.
    Wille var inte så gammal och inte så lätt att prata med men på väg hem från dagis pratade vi som vanligt om vad dom gjort osv. Och eftersom han alltid varit glad för mat frågade jag vad dom hade fått att äta, jag ser i ögonvrån hur han genast blir som ett åskmoln...
    Saos svarar han (på riktigt bred skånska)
    Men vad fick ni mer än sås frågar jag utan att få svar. När jag frågar ytterligare en gång säger han med viss tveksamhet "bulle"
    Konstigt tänkte jag. Nästa dag såg jag att dom hade haft soppa och Wille hade mycket riktigt varit väldigt besviken - tro 17 det när man bara får sås och inget mer!

  • Amine

    Påminner mej om en episod strax efter nyår, vi träffade en kompis på stan som vi inte sett på länge och hon hade en ordentlig gravid mage trots att det inte gått så lång tid. kompisen skojade med w (3 år)och sa 2jag åt upp hela julskinkan själv". När vi gick där ifrån och gått 5 meter, stannar W, vänder sej om och kollar så hon inte är inom hör håll tar min hand och säger med djup suck"mamma, fattar inte hon att hon har en BEBIS i sin mage?"

  • Amine

    På tal om "gamalt". Vi var i Lubeck och var och tittade på dom nerfallna kyrk klockorna. Morfar förklarade för alla barnbarnen (mellan 3 och 14 år) att hela stan blivit bombad under kriget och då trillade klockorna ner och sen hade dom fått ligga kvar. Eftersom 6 åringen blev lite fubndersam och ndrade om det kunde hända igen förklarade morfar att det var väldigt länge sedan. Då tar Wille (3år) E (6 år) i handen och säger: "ja det var... i torsdags!"

Svar på tråden Roliga saker som ditt barn har sagt...