Inlägg från: Tobisgrisslan |Visa alla inlägg
  • Tobisgrisslan

    Byta jobb under adoptionsprocessen

    Jag har sökt ett jobb och blivit kallad på intervju. Det nya jobbet skulle innebära att mina arbetsdagar blev något kortare och mindre intensiva, dessutom skulle min pendlingsväg minska. Jag sökte jobbet eftersom jag tänkte att de här förändringarna skulle vara bra för oss som familj efter att vi fått barnbesked, vi kommit hem igen och jag börjar arbeta efter föräldraledigheten. JAg tror dessutom att jag skulle trivas bra med arbetsuppgifterna. Vad ska jag säga om vår kommande adoption till arbetsgivaren, jag vill inte vara oärlig men jag vill inte heller sumpa mina chanser? Om jag får jobbet bör vi meddela vår hemutredare och behöver vi skicka nya papper till utlandet?

  • Svar på tråden Byta jobb under adoptionsprocessen
  • Tobisgrisslan

    Tack för svaren! Jag hade också för mig att arbetsgivaren inte har rätt att fråga om till exempel familjesituation, men jag skulle nog känna mig dum om jag lät bli att berätta att vi hoppas få barnbesked någon gång till hösten. Det är så frustrerande ibland att inte veta när det är dags att åka! Får jag jobbet så kommer vi att meddela vår utredare.

  • Tobisgrisslan

    Camarogirl skrev 2009-02-10 17:10:24 följande:


    Jag må vara naiv, men jag inbillar mig att det är/borde vara en enorm merit att adoptera!Arbetsgivaren får en anställd som:är ordentligt utredd på alla håll o kanter, förmodligen inte har några större skelett i garderoben, är friskförklarad, har något så när koll på åtminstone sin privata ekonomi, är garanterat ostraffad, bör vara begåvad med vanligt folkvett då man klarat utredningen,är MYCKET stresstålig,och är begåvad med världens största tålamod!Bland annat!
    Eller hur?!!
Svar på tråden Byta jobb under adoptionsprocessen