• chatnoir

    Vad händer om man blir arbetslös efter BB?

    Mitt vikariat tar slut sista mars, och vi kommer tidigast få åka till Kina i mitten av april (vi har ju inte fått RB än...) Har talat med vår organisation BV och de sa att det inte är någon fara (har även en månads semester att ta ut) eftersom jag fortfarande kommer ha full föräldrapenning utifrån att jag har jobbat heltid fram till nu.

  • chatnoir

    Ingrid Marie skrev 2009-02-12 19:13:37 följande:


    En försiktig fråga; kan ni inte bara hålla tyst om ev uppsägning? För ert barns skull. Måste man förnya utredningen finns det inget att göra annat än att prata med soc., men om BB och RB är så nära, varför ska man då riskera hela processen? Nu med den globala finanskrisen är det väl än mer viktigt att barnen får komma hem. Kris här och kris där barnen befinner sig är ju två helt olika saker. Där blir det ju verkligen kris på riktigt med svält, indragen sjukvård och hela altet. Vad blir det här? Möjligtvis indragen guldkant på tillvaron. I mina ögon är det bra mycket mer omoraliskt att berätta för soc än att hålla tyst.
    Vi fick faktiskt rådet från vår organisation att helt enkelt inte säga något till soc om att mitt vikariat har tagit slut, om det nu skulle bli så illa att vi inte får RB innan sista mars. Det blir ju bara ett litet, litet glapp, och vår lilla pojke väntar ju på oss! Det vore ju helt orimligt om vi inte fick åka och hämta honom för att jag blir utan jobb en månad innan vi ska åka till Kina.

    För övrigt tycker jag att det är omänskligt grymt att man ska riskera att inte få sitt barn pga krisen. Jag förstår reglerna, men vilka hemska konsekvenser det får. Lider med er alla som behöver leva med den oron!
  • chatnoir

    basketmia skrev 2009-02-13 09:48:27 följande:


    Jag tänker faktiskt tala om för min chef när vi får BB vad en uppsägning skulle kunna innebära för oss. Vi är en medelstor firma och jag tror att de skulle ha möjlighet att hålla kvar mig i ett par månader så att jag skulle få åka och hämta mitt barn.
    Låter som en bra idé! Jag tror att jag eventuellt också skulle kunna få till en sådan lösning, om det skulle bli nödvändigt...
Svar på tråden Vad händer om man blir arbetslös efter BB?