Inlägg från: elmah |Visa alla inlägg
  • elmah

    Varför bär man slöja??

    ''måste tjejen själv gå fram till sina föräldrar och visa att hon fått könshår??? eller kommer nån och inspekterar henne? låter mycket konstigt om jag får säga så..''

    fipa, jag tycker faktiskt att du har formulerat dig helt fel. vissa av oss muslimer kan ta åt sig pga din dåliga uttalande
    vem har sagt att det går så tillväga?

  • elmah

    fipa å alla andra med mer eller mindre ''fördomar'', nu är det så här att jag varken använder slöja eller ber om dagen (kan tyvärr inte det, skäms) ber dock varje natt jag ska lägga mig. eller om någon på nåt sätt kan se att jag e muslim. vet inte om någon kan känna igen att jag e muslim pga min måne å stjärna halsband men annars ser jag ut som vilken tjej som helts.... men skulle någon skratta, förlämpa min religion, snacka skit eller bara allmänt säga något som e fel i mina ögon så skulle han/hon minsann få hålla käft på ett eller annat sätt.

    jag är en stolt muslim å skyddar min religion på alla sätt. dock så bär jag inte slöja, kommer inte från stället där unga har det men som sagt det syns inte utanpå men inuti e jag troende till själen

    sen till alla, som tycker att slöjan e som en förtryckt eller obehaglit på nått sätt, ja so what? vi muslimer tycker inte det, så om jag ska börja rabbla upp grejer som jag tycker e ''obehagliga'' eller ''opassande'' i någons annans religion så hade det inte fått plats här.

    har inte läst hela tråden.. men jag återkommer

  • elmah

    radixlecti, du ''tror'' eller rättare sagt VILL att man vill 'stänga dörren' för att slippa diskutera, FEL.. det är för att någon ställer ignoranta frågor och förstår ej vad en kunnig tjej förklarar och svarar. då är det liksom ingen idé att fortsätta diskussioner för att någon/några gör narr av hela grejen.

    jag bär inte slöja, vissa andra både muslimer och icke muslimer anser mig som en icke troende. men jag bär inte slöja för att jag e uppvuxen där man inte gör det, såsom de som bär slöja är uppvuxna där man gör det. det är lite skillnad där, men alla är muslimer på ett eller annat sätt.

    så radix, vad vill du komma fram till då?

  • elmah

    fipa å alla andra med mer eller MINDRE fördomar... som jag skrev här uppe. jag skrev inlägget när jag var fortf på sida 2-3 där jag läste ditt tråd först, men hursomhelst..

    kritisera eller inte men vissa vill frivilligt bära slöja eller följa reglerna. man är inte FANTAIKER då.. det finns en liten skillnad mellan fanatiker och troende

  • elmah

    lite ot nu

    jag förstår bara inte varför ifrågsätta så mycket varför muslimer bär slöja.

    varför klär sig kristna i svart när någon dör?
    varför skjuter ni raketer på påsk?
    varför tror ni att maria var oskuld när hon födde jesus?
    varför firar ni midsommar? (ursäkta men är inte det en symbol med en snopp rakt ner i marken för att jorden ska få bättre skörd?) läste det nånstans, ursäkta om jag har fel.
    varför klär ni julgranen?
    varför trampar juderna på nån flaska när de gifter sig?
    varför e det skillnad mellan katoliker å kristna?

    jo, det är så många frågor men sådan är traditionen, sånt har folket gjort i årtal. så varför ifrågsätta en slöja så mycket? och skapa värsta diskussionerna kring detta är det rätt är det fel, det är dåligt mot kvinnan etc

    någon har förklarat fint och bra varför man bär slöja. så, varför ställer ni så många nästan likadana frågor?

    ska jag stara massa trådar om massa frågor jag är nyfiken? och sedan börja tjafsa för att jag tycker det är fel?

    nej, eftersom sådana är traditionerna och man väljer själv vad man vill göra och inte.

    nu är det så här att jag är muslim, men jag brukar ha hög klackade skor och tajta kläder med urringat. har fått höra att jag är ingen ''riktig muslim'' men vad gör det?
    det viktigaste är vad man tror på och inte hur man klär sig. man gör precis vad man vill

  • elmah

    ommseif: jag tycker att folk ska haka upp sig på det lilla. det läser rätt men inbillar sig att du har sagt det bara för att de vill att det ska vara så (alltså att du menade det)
    har läst själv och tycker inte du har skrivit nåt f e l
    det var någon som skrev, kanske var det du, ''att det beror på vilken sida man står på''

  • elmah

    oj, jag tycker INTE att folk ska haka upp sig ska det stå.. stavar ju som en kråka jag.. hehe

    precis, om man ska jämföra VÅR tradition men en påskkärring eller en gammal tant i emil i lönneberga är kanske lite för mycket.

    undrar hur de skulle reagera om man tyckte att det är helt skumt att dansa runt en påle och VARFÖR gör det det? hmmm...
    eller hur kan man klä sig i en häxa på påsk och sedan vid ett annat tillfälle skjuta raketer och tända eld för att skrämma bort häxorna!? är inte det ganska lite mysko?

    guud, jag kan hålla på så här i evigheter. har varken tid eller ork till det, till skillnad mot vissa andra som ska upprepa och kommentera likadana frågor i flera dagar. orka..

  • elmah

    radix: ehm, diskuterar jag med dig? jag typ skriver för allmänheten

    för det andra, handlar detta om varför bära slöja. vissa frågor har spårat ut totalt
    saonja eller vem det nu var som skrev det, skrev i ett tråd där man kan se det som lite ironiskt jämförande med gammla tanter etc
    personligen vet jag inte varför den anmäldes, men någon kände sig träffad..
    hursomhelst så tycker jag inte att det är något fel på ''lättklädd'' klädsel. men du vet ju, alla tycker olika å alla har olika åsikter.

    om någon skrev i ett tråd som kanske heter ''varför klär man sig lättkklädd'' och någon 'utomstående' som ej har sådan klädsel kommenterade att det är lite slampigt bla bla så kan denne som har lättklädd klädsel anmälla inlägget eftersom den hör ej till

    frågan e ju: varför bära slöja? inte ush, jag fattar inte hur man kan klä sig så osv...
    förstår du hur jag menar?

    :)

    därmot älskar jag att klä mig ''lättklädd'' jag är kanske dålig förebild för det muslimska folket? men det kvittar, jag trivs med det och tror på Allah

Svar på tråden Varför bär man slöja??