Inlägg från: Pelargonen |Visa alla inlägg
  • Pelargonen

    Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel

    Irritationen över att "förlora" den där minuter det tar att stå stilla på vägen upp/ner är förmodligen skadligare än den försening du orsakas. Jissus, tagga ner lite.

  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:04:17 följande:
    Jag är väldigt blyg som person och ser gärna att personer fattar budskapet själva. Att bara tränga mig igenom dom känns väldigt jobbigt då man är tvungen att knuffa på dom lite lätt och får säkerligen sura miner tillbaka. Som sagt, jag är en väldigt blyg person. Men det är snarare dom som är problemet, inte jag.
    Nja, om du är så blyg att du inte fixar att säga "ursäkta" så att du får komma förbi utan iställt knuffar dig fram så ja, då tycker jag helt klart att det är du som är problemet.
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:06:03 följande:
    Återigen, det är vanligt folkvett att inte ta upp hela gatan när det kommer folk ifrån båda hållen.
    Fast de vet ju inte att du kommer eftersom du kommer bakifrån. Ska de gå på led bara för att det kanske riskerar komma någon som ska passera? Gud så löjligt!

    Ta mod till dig och säg ett "ursäkta" när du vill gå förbi istället. Så slipper du knuffas, du slipper bli irriterad och du övervinner din blyghet.
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:09:42 följande:
    Så mycket folk som går på gatorna i Västerås city så JO de borde fatta att det kommer folk där typ varannan sekund!Och jag blir ändå irriterad eftersom att de saknar kompetensen normalt folkvett. Det spelar ingen roll om jag tar mig förbi dem eller inte. Det handlar om oskrivna regler som ska respekteras.När jag går med mitt tjejgäng på stan så går vi två och två bakom varann för vi har normalt folkvett.
    Och jag tycker det är folkvett att be om ursäkt när man vill komma förbi istället för att knuffa sig fram.
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:12:20 följande:
    Absolut, men om någon hade haft folkvettet att gå två och två ifrån början så hade jag inte behövt säga ursäkta
    Om de är tre då? Ska en gå bakom då menar du?
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:13:31 följande:
    Om de är tre så får alla plats på gatan. Så smala gator brukar bara vara några meter och det klarar dom att gå på raden.
    Shit, ni måste ha breda trottoarer i Västerås! Tre barnvagnar tar ju ganska stor plats.
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:17:16 följande:
    Ingen sa något om barnvagnar dock. Och singel-barnvagnar tar ju ändå inte upp så mycket mera plats än personen som skjuter den framför sig så.Japp, i city har vi rätt breda trottoarer. I vilket fall som helst, det är skitsamma hur många man är. Tar man upp hela gatan så får man tänka till och inse att det inte är schysst emot de övriga på stan.Det bara är så. Sen får ni klaga bäst ni vill
    Nope, så är det inte. De har samma rätt som dig att gå där, du kan be om ursäkt och på så sätt enkelt släppas förbi. Mig veterligen är det ingen som klagar, mer än du då som tycker alla på gatan ska ta hänsyn till dig för att du inte kan säga "ursäkta" och på så sätt ta dig förbi pga din blyghet.
  • Pelargonen

    ajkw skrev 2009-02-28 00:18:19 följande:


    Miss Scorpio skrev 2009-02-27 22:15:30 följande:
    Åååh vad jag känner med dig!!Höll på att fälla en tant med min resväska för att hon tvärstannar och tar ett steg bakåt där det är som minst plats och man har 1000 personer som kommer efter en då alla vill av färjan samtidigt. Och då var det ju JAG som var boven enligt henne. Är huvudet dumt får kroppen lida! Passa in på henne!
    Dessutom är det ju rent farligt, stopp i en rullande rulltrappa kan sluta illa. *vet*
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:21:25 följande:
    Jag kan säga ursäkta, men jag vill helst inte.Visst har de rätt att gå där. Det finns lagar. Men har du aldrig hört talas om osynliga regler? Jag tänker säga ordet en sista gång, folkvett.Sen så avslutar jag denna onödiga diskussion med dig. Den slösar bara min tid och leder ingen vart.
    Självklart har jag hört ordet "folkvett". Men folkvett är inte att gå på led på trottoaren för att visa hänsyn till andra som är så blyga att de helst inte vill säga ett pip för att ta sig förbi utan hellre knuffar sig fram.
  • Pelargonen

    mammakamma skrev 2009-02-28 00:20:13 följande:


    herre gud vad är detta, reta upp sig på såna saker? Jag håller med den som menar på att säga: ursäkta och gå förbi inte ska vara så svårt. Vad jobbigt livet måste bli om man går och stör sig på såna saker. Tycker du inte det själv?
    Instämmer. Det måste vara oerhört uttröttande att knuffa sig fram istället för att säga "ursäkta". Vet inte om det är ett storstadsproblem, hybris eller en blandning av båda?
  • Pelargonen
    ajkw skrev 2009-02-28 00:25:33 följande:
    Det kan ju folk tänka på innan de stannar upp precis vid slutet av en rulltrappa. Det är tack vare sånna som jag har fått rulltrappeskräck.Ja, det kan ju vara livsfarligt rent utav.
  • Pelargonen

    färgglad regnbåge skrev 2009-02-28 14:54:00 följande:


    Varför springer man i en trappa som rör sig? *Kliar mig förbryllat i huvudet*
    Därför att man bor i en stad där man har fått lära sig att tid är pengar och att väntan på nästa buss (som kommer inom 1-10 minuter) är en katastrof?
  • Pelargonen
    LaFontaine skrev 2009-02-28 15:33:44 följande:
    Eller för att missad anslutningsbuss i slutändan innebär en sen ankomst på sisådär en halvtimme och således ganska mycket missad tid (och pengar).Det kan kanske te sig underligt, men Stockholm är ganska stort och innefattar långt mer än tunnelbanenätet.Nej, det ter sig inte underligt egentligen. Jag har själv bott många år i "Fjollträsk", maken är därifrån, och jag har full förståelse för att man faller in i den stress som många lokaltrafikåkare innehar. Därmed inte sagt att det alltid måste innebära en halvtimme, även folk som bor i innerstan stressar för att slippa vänta 2 minuter på nästa T-bana. Det är inget okänt fenomen, även om det förstås är osunt.
  • Pelargonen
    Tant Green skrev 2009-02-28 15:39:28 följande:
    Vardagsmotion


    För övrigt är rulltrappan en underbar plats att stretcha hälsenorna och vaderna i. Man ställer sig längst bak på steget och släpper ner hälarna, underbart skönt.
Svar på tråden Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel