Inlägg från: Majja78 |Visa alla inlägg
  • Majja78

    30+ som arbetat mer än ett år på första barnet (del 13)

    Hej får man hoppa in här....??
    Ni verkar vara ett tajt gäng, och kunna väldigt mycket om detta, därför jag kände för att skriva. Vet inte vad jag ska ta mig till, jag och min sambo har försökt över ett år nu , ingen framgång! Inte ens ett mf, så det känns som jag inte kan bli gravid överhuvudtaget.

    Jag har regelbunden mens, ca 28 dagar, har ÄL typ varje månad. Pratade med kvinnokliniken...och de sa bara att eftersom jag är så regelbunden så skulle jag försöka typ ett ½ år till.... allvarligt vad är det för svar?? Fattar de inte att tiden går och man vill ju veta vad felet är. Sen blir det ju inte bättre av att jag har fått för mig att det är nåt fel, jag börjar må riktigt dåligt över detta. Alla andra brukar väl få hjälp efter att de försökt ett år, det står det ju överallt.
    Vad ska jag göra, vart kan jag vända mig?

  • Majja78

    Tilläggas bör ju att om jag nu känner av min ÄL och är så regelbunden så borde jag väl för f-n ha prickat in dem under alla dessa försök. Är så j-la trött på detta. Blir så ledsen varje månad. Och sen får man inte hjälp. Jag skulle slappna av och ha mer sex under ÄL perioden...ehe som om vi inte har det redan nu. Hur fasiken kan de inte veta att det är nåt annat fel på mig eller min sambo??? Är det bara regelbunden mens som räknas??

  • Majja78

    tack så mycket BettanB. Nä efter att ha läst några av era tidigare inlägg så börjar man förstå att man inte är ensam om att träffa/prata med konstiga läkare. Ska man försöka en gång till, och ljuga om att jag har oregelbunden, eller ska man söka privat?

    ursäkta men fy fan vad livet är orättvist, hamnade på kanal 5, unga mödrar eller vad det heter, nu är ju en 20 åring gravid med andra barnet...lever singel och hon hade redan hunnit göra slut med pojkvännen innan hon fick reda på att hon var gravid...det är ej samma pappa till barnen heller. usch vill bara gråta varför skulle jag se det där.
    Hur fasiken kan det gå så lätt för vissa, det är ju sjukt.

  • Majja78

    BettanB: I skåne. Jag har hört att Öresundskliniken ska vara bra, funderar på att ringa dem, men de är så dyra. Hade velat kolla upp mig på ett annat ställe först som är lite billigare. Sen om man måste gå vidare hade vi kunnat tänka oss Öresundskliniken.

  • Majja78

    BettanB: vågar man det? Kände jag blev så ställd när hon sa så idag, för jag har alltid haft för mig att man ska söka hjälp efter ett år. Men när kvinnokliniken ger mig ett sånt svar, vågade jag inte säga nåt mer. Jag kan inget om sånt här, jag vet ju inte vilka regler de har. Så man kan alltså få hjälp trots att man har regelbunden mens?
    Vart bor du?

  • Majja78

    Usch fy sånt önskar man att ingen skulle behöva vara med om, lider med dig och din sambo. Vad jobbigt det måste vara. Hoppas det ordnar sig för dig. Är det länge sen du gjorde mf utredningen?

  • Majja78

    hihi tack Jemema, ja jag får nog ta och ringa igen. Ska först resa iväg med familjen till fjällen, måste ladda upp mina krafter känner att detta tar på mig. Ska även träffa en zonterapet, det kan ju inte skada. Det hjälpte 2 kompisar till mig som har haft en massa problem. Båda har barn nu, så det ska bli spännande att höra vad hon säger. Om hon inte säger något vettigt får jag ta i tu med landstinget igen.
    Mamma säger också att jag ska överdriva och säga att vi har försökt 2 år. Men jag har så svårt för att ljuga, sen är jag rädd att de gjorde anteckning över när jag slutade med p-piller. Men jag är kanske bara nojjig

  • Majja78

    Håller med dig Blomsteröga, jag tycker oxå att det är ful att ljuga. Min mamma är extremt mycket emot lögner...förutom i detta fall, hon vill så gärna få ett barnbarn. Hon vill så gärna att jag oxå ska få vara med om glädjen att få bli mamma. Men vår tid kommer nog, det är ändå fel att ljuga för att få behandling,

    Jag ska nu vila upp mig i någon vecka sen ska jag propsa på att få hjälp. Ni har "tuffat" till mig. Kände inte att jag vågade säga nånting idag när jag pratade med KK, men nu känner jag mig mer taggad. Ni har hjälpt mig med lite argument jag kan säga, så tackar så mycket

  • Majja78

    Tack för ett välkomnande. Känner att jag ligger i lä med mina små bekymmer, många av er har ju vart med betydligt längre, jag förstår ju inte ens vissa förkortningar, känner mig helt novis på området.

    Lycka till blomsteröga på torsdag hoppas det kommer gå bra!! Har du gjort ÄP förut någon gång?

    Yrvind, Sarahkka, jag har kollat upp och det är eg 1 år här där jag bor, sen ska de erbjuda hjälp. Men de ville ju inte eftersom jag är regelbunden men det är väl som nån skrev här inne igår, det kan ju vara andra fel. Men ni har fått mig att inse att man ska nog tjata lite. Verkar som om många har problem med långa utredningar.

    Yrvind förstår hur du känner, flera på mitt jobb är oxå gravida, jobbigt att se varje dag. Sen igår kom en mamma, jag jobbar på en förskola, och berättade att de ska ha barn...jag kände själv hur anstängt mitt leende blev, men jag grattade iallafall.

    Sarahkka: har du några tips kring vikten? Min vikt står endera still eller så går den sakta men stadigt uppåt...sen jul har jag gått upp 5 kg nästan, fast jag rör på mig. Blir tokig på detta. Om det ändå vore en graviditet....men ack nej, inte ens den glädjen får man.

    Får nog göra som er andra...titta efter vårtecken. Har både krokusar, tulpaner i trädgården, solen skiner... mmm ja då har jag tittat klart.

Svar på tråden 30+ som arbetat mer än ett år på första barnet (del 13)