• Smetis

    Nu är vi gravida med tredje barnet

    Nu är vu äntligen gravida med tredje barnet!
    En del av oss har fått kämpa länge medans det för andra gick snabbare.
    Här kan vi diskutera graviditeten och allt annat mellan himmel och jord.

    Modertåden: www.familjeliv.se/Forum-11-238/m41061071.html

  • Svar på tråden Nu är vi gravida med tredje barnet
  • Smetis

    Välkommen Susiepie. Är du gravid med tredje eller planerar du att bli?
    Själv plussade jag förra veckan och har BF 5 november enligt FL. Det kommer att vara 11 och 9 år mellan mina tjejer och den nya bebisen.

  • Smetis

    Det är klart att du får! Välkommen tillbaka! Hur går det med magen, växer du något? Mår du bra?


    SmBacke skrev 2009-03-07 17:20:05 följande:
    hejsan. får man vara med er oxå fortfarande? plussade i november och har följt er sen dess :)
  • Smetis

    Åh, din stackare! Magsjuka är det absolut värsta jag vet, det finns väl ingen som tycker om det..
    Jag mådde illa med mina tjejer men den här gången hoppas jag att jag klarar mig. Jag har precis gått in i v 6 tror jag så det är lite tidigt än kanske för att må illa.
    Hur gjorde du med dina barn, när berättade du för dem? Var det när magen började synas eller gjorde ni det tidigare?

  • Smetis

    Känner också av illamående. Det började imorse och nu har det kommit tillbaka. Ska bli gott att lägga sig och sova snart.. Jag har inte trott riktigt på att jag är gravid eftersom jag inte haft några direkta känningar, det har dragit lite i magen men inte mer. Illamåendet är ändå ett tecken, fast det hade varit skönt att slippa. Någon som har något tips??

    Den här veckan har startar rörigt, fick en ny kollega idag och ska nu lära upp henne. Saken är bara den att jag fått nytt jobb själv som startar 1 maj så allt är lite upp och ner just nu. De vet inte att jag är gravid men jag ska berätta det på onsdag, känner att jag vill vara ärlig.

  • Smetis

    Välkommen Neville!
    Inte kul att ha tröttnat redan, det är ju några veckor kvar.. Kände du likadant med dina andra barn? För mig är det så många år sedan jag var gravid så jag har glömt av hur det var...

  • Smetis

    Klart du får! Välkommen!
    Härligt att snart ha gått halva graviditeten. Hur gamla är dina andra barn?


    Mysismamman skrev 2009-03-11 10:07:09 följande:
    Hejsan! Om jag får, så hoppar jag in här! Är i v.19, snart v.20 och väntar tredje barnet. :O)
  • Smetis

    Välkommen!
    Jag har ett antal år mellan mina också, inte 1:an och 2:an, men mellan dem och 3:an. Det blir 9 år mellan den "lilla" och bebben.. Snacka om att börja om, men det ska bli jätte mysigt och jag ser så fram emot det. Jag håller med om att man glömmer men man blir snabbt påmind.

    Jag ska inte på första besöket på MVC förrän i 20 april och då är jag i v 11, känns lite sent men det kanske är skillnad på när man får komma beroende på om det är 1:a barnet eller inte. Jag kommer få göra ultraljud då och det ser jag fram emot.


    Linnselusan skrev 2009-03-11 13:14:02 följande:
    Hoppar in här jag med=)Har 5 år mellan första & andra,,nu blir det nästan 6 år mellan andra & tredje=)..Man har hunnit ha lite lugn & ro mellan barnen..Är i v 8 nu..Mår illa som tusan,,men det är precis som jag minns det. Man glömmer fort, men sen känner man igen sig som om det va igår...Illamående & hungrig på samma gång.Tjatade till mig ett VUL nu i början på veckan,,allt såg fint ut. Ingen garanti, men lugnar ändå nerverna på en. Fick MF i aug,,,man blir lite nojjig då.
  • Smetis

    Vilket svar från sjukvårdsupplysningen, man blir ju förbannad! Även om det hade varit missfall så kan hon ju inte säga så, då är det ju bättre att hänvisa vidare. En del borde inte få jobba med andra människor.. Skönt att allt är bra i alla fall!


    Neville skrev 2009-03-11 13:49:02 följande:
    usch ja, va nervös man är dom första veckorna. jag hade störtblödningar i v.9... fick panik, ringde sjukvårdsrådgivningen varav hon säger: men jaja, det är säkert ett missfall. det går över.jo men tack.dagen efter ringde jag gyn, kvinnan där var underbar och sa att jag skulle komma in med en gång då jag hade blött så förbaskat och hade ont i magen.men den lille levde, allt såg perfekt ut och hon kunde bara tro att det var ett blodkärl som gått sönder.efter det blödde jag varje dag i en vecka, trodde ju det var kört tills en jag fick en angelsound jag beställde i typ v.8... sen leverans men underbart.fick den i v.13 ungefär och hittade hjärtljuden utan problem!har lyssnat en gång till efter det oh hjärtat slår på. linnselusan, hoppas det går bra. som du sa; det lugnar nerverna något enormt! beklagar även ditt mf.
  • Smetis

    Oj oj, jag är i farten! Är det någon av er som provat att lägga tvätt i ättika? Har hört att det ska var bra på tex träningskläder som luktar svett fast det är rena. Jag testar nu på en vit T-shirt men jag har ingen aning om hur mycket ättika eller vatten så jag bara öste på lite, i värsta fall så kanske t-shirten blir gulare..
    Om det är någon annan som sitter inne med ett bra husmorstips på hur få bort deoderant fläckar så mottages det med glädje!

Svar på tråden Nu är vi gravida med tredje barnet