• lilla mej

    Svenska föräldrar på Irland!

    Hej alla pa Irland hur har ni det? Kallt som 17. Jag bor lite utanfor dublin i en ort som heter Maynooth, helt ok. Jag jobbar pa ett stort hotell som heter K-club, ni kanske har hort talas om det. Jag har inga barn an men ar i bebisalder sa vi far val se..... Vill dock flytta hem till sverige har varit har i ca 4.5 ar snart. Jag alskar livet pa Irland men saknar min familj och vanner, min sambo ar fran NZ sa ingen av oss har familj har sa vi kommer inte sla oss ner har. Vi har presis kopt hus i sverige som vi far i november som vi ska hyra ut sa lange.
    Vart bor ni och jobbar ni? Vet ni nagra bra "svenska" stallen i Dublin, kanner inte manga svenskar over har saknar att tjata lite svenska.
    Ha d sa bra och hor av er.

  • lilla mej

    oj maste till det cafet kottbulle mackor med rodbetssallad!!!!

    KEWO: Gillar du vadret har!!! Nu har det nog regnat i 2 veckor i streck, min mamma sa att det var ca 20C och sol hemma!!! Visst e det vackert och jag kommer sakert bli som du att fa "hemlangtan" tillbaka nar jag val kommer hem igen.

    Lilith74 : Jo jag vet allt ar sa mycket lattare med jobb och ekonomin har, bade jag och min sambo har bra jobb och bra ekonomi sa just nu lever vi som kungar, vilket vi inte skulle kunna gora hemma, men han ar fran NZ sa ingen av oss har familj har sa det kanns inte som mitt hem... vi stannar nog ett ar till (ehhhe har sagt det i ca 4 ar nu) och ska forsoka spara pengar. Vi har presis kopt ett hus i sverige och kommer hyra ut det tills vi kommer hem.

    Jag sager er bara alla som har tankt att atervanda hem, om ni har rad sa kop ett hus i sverige och hyr ut, det finns sa manga som vill hyra hus nu, jatte bra satt att komma in pa husmarkanaden och ni har nagonstans att ta vagen nar ni kommer hem+ att nagon annan betalar ert lan!!!

    Vart ar det basta stallet ni har varit pa i Irland?
    Jag har vrit lite over allt men mitt favorit stalle ar nog, Trimore utanfor Waterford. En liten ort vi havet. Pa sommaren ser havet faktiskt helt gront ut som i grekland.

    Ha det bra.
    Kram

  • lilla mej

    jo jag vet standarden pa bostader ar helt kass, vi bor i en liten grannyflat som det heter har eller en gaststuga, pa ca 20kvm det var det enda vi kunde hitta om vi ville bo sjalva. Annars var det bara att hyra ett rum i ett hus med massa andra folk. Vi betalar E550 i manaden och da ingar inte varmen. Det ar saaaa trangt men jag skulle inte sta ut att bo med andra folk....

    Hur gar det med vikten da? Jag har gatt upp 10kg sen jag kom hit, jag tycker det ar mycket svarare att ata nyttigt har, och vill man ha ett social liv sa ar det puben som galler och ol ar ju inte sa bra for vikten heller....

    Fast jag har ett sa skont liv har INGEN stress, sa jag har hellre nagra extra kilon an magkatarr.....

  • lilla mej

    man kan tjana E220 i veckan skatte fritt, allt fran 220 upp till 500 ar 20% skatt allt efter 500 ar 40% skatt. Later kanske lite krangligt..... men i sverige far jag nastan samma lon som har fast far ut ca 2000kr mer har an hemma sa det ar ju lite mindre skatt har ,fast man far ju inget for skatten man betalar har. Hemma sa har vi ju bra dagis fria skolor, bra aldrevard, sjukvard osv.... jag vet inte nagot jag far ut av min skatt har!!

    ha de bra kram

  • lilla mej

    Man hyr nastan alltid moblerat har! Standarden pa boende ar som sagt mycket lagre an i sverige, vill man bo med riktigt bra standard da far man betala med.... en normal hyra i fororterna till dublin ligger pa ca E900 for en 2 sovrummare lagenhet. Ett hus far du nog rakna med E1100-E1500 i manaden, kallhyra. Har ni tankt att stanna ett bra tag sa tycker jag ni ska tanka pa att kopa hus eller lagenhet.

    Vart har ni tankt er att bo?

  • lilla mej

    man kan tjana ca E12000 om aret skatte fritt(tror jag) jag tjanar ca E400 i veckan och betalar ca E40 i skatt i veckan. Ja om du skaffar dig ett del tids jobb bor du inte betala mycket skatt.

    Oj i Dublin far ni nog betala skjortan for ett hus. Och visst kan ni nog hitta fina lagenheter med for det byggs som bara 17 har.

    Lycka till hoppas allt gar bra, det ar ett bra land med god ekonomi som ar pa vag upp, jag tror Irland kommer vara ett jatte bra land att bo i framtiden.

  • lilla mej

    Jag vill bara varna for public transports har..... det ar inget man kan lita pa alls, tex om det regnar for mycket en dag sa kan de stalla in alla bussa och tag!!! utan varning. Men som sagt det byggs och rustas upp over allt, och det galler aven vagar och jarn vagar sa sa smaningom ska det nog funka det med.. och man vanjer sig vid allt + att alla vet hur det funkar med bussar och tag sa att komma forsent till jobbet ar inget konstigt har, bara skyll pa trafiken.

  • lilla mej

    Ja det ar olika regler om man ar gift osv, min jobbar kompis tex betalar mer i skatt an mig fast vi har samma lon men hennes man betalar jatte lite skatt, fast han tjanar mer an henne.... vet inte riktigt hur sant fungerar, kolla med taxoffice de kan svara pa allt sant.

  • lilla mej

    Det kan regna mycket ibland ar det ingen skillnad pa vinter och sommar.... oftast blir det inte sa jatte kallt pa vintern har kanske som kallast 0 -1 eller sa, och ja husen ar svin kalla sa ta med er alla ylle trojor hit... Fast det ar fint i bland och oftast ar det finnare host och var an vi har i sverige.... Just nu har det regnat i ca 2veckor i strack.... men det ar val darfor det ar sa gront och vackert har...

  • lilla mej

    Kanns som jag bara sager negativa saker, men jag trivs jatte bra och livstilen ar sa skon har, ingen stress och massa trevliga manniskor...

Svar på tråden Svenska föräldrar på Irland!