Inlägg från: Anonym (Röding) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Röding)

    Vad är den sk 7-årskrisen i ett förhållande?

    Det finns ju olika kriser, men självklart får ju inte alla dem. Det beror ju på hur man är som människor och hur förhållandet ser ut

    3-månaderskrisen: När man varit ihop i tre månader så börjar det bli seriöst på allvar. Man kanske börjar presentera killen/tjejen för föräldrar och vänner och man blir påverkad av influenser utanför förhållandet. Den nykära känslan börjar klinga av och man "ser"varandra som man är.
    Här kan man få en kris och inse att personen kanske inte är den man vill vara ihop med. Man kan jobba sig igenom det eller göra slut. Eller så är allt jättebra och då får man ju ingen kris.

    1.5-årskrisen: Efter 1.5 år går ofta förhållandet in i en ny fas. Man kanske flyttar ihop, börjar fundera på förlovning eller äktenskap. Barn kanske kommer upp i samtal osv. Här får många en kris när de inser att partnern inte har samma värderingar eller drömmar som de själva.

    3-årskris: En del får en 3 årskris och kanske av samma anledning som 1.5-årskrisen.

    7-årskris: När man varit ihop i 7 år så känner man ju ofta varandra väldigt väldigt väl. Man kanske vill ha förnyelse eller att man ska kämpa hårdare för de drömmar man har. Det handlar ju inte enbart om passion och romantik, utan om att man kanske ovärderar hela förhållandet. Vill man bo där man bor? Vill man ha fler syskon till barnen? Eller skaffa sitt första barn? Om inte båda känner samma sak så kan det bli en kris här.

    Jag har varit ihop med min sambo i två år och inte haft någon 3-månaders eller 1.5-årskris. Men vem vet, det kanske kommer? Och gör det det så är ju inte det hela världen och inte heller ett mått på hur bra ens förhållande är, utan det är ju hur man hanterar krisen som betyder något.

Svar på tråden Vad är den sk 7-årskrisen i ett förhållande?