• Mamsie

    Sommarbebisarna 2006 i GBG - tredje året!

    Här kommer tråden igen för oss som fick barn sommaren 2006 i Göteborg m omnejd.

    Här pratar vi om allt stort och litet som händer våra små (numera större) barn, deras syskon och om barnens underbara mammor

    Välkomna!

  • Svar på tråden Sommarbebisarna 2006 i GBG - tredje året!
  • Mamsie

    Angeliqan skrev:


    Angeliqan skrev 2009-03-24 10:42:43 följande:
    Hallå i stugan! GRATTIS myran till nytillskottet. Hoppas att såret har blivit bättre nu och att ni är hemma och myser GBG: Hoppas att bianca mår bättre nu. Har oxå hamnat på det där rummet en gång. Litet som en toalett är det med skötbord och stol. Har ni fått reda på ifall det var RS viruset? ' Mamsie: Adriana sitter på datadordet och utbrast precis Max mamma helt överlyckligt.. Hon kände igen dig på din lilla visningsbild.. haha.. Räkna till "tie" känner jag igen. Vill ni ha sällskap så följer vi hjärna med till 4-H gårdar framöver. Hojta bara till NY TRÅD vill vi väl ha.. Den här tråden borde ju gå ut idag. Är det någon som vill fixa detta?? Vi måste nämligen rusa till dagis nu om vi ska hinna dit innan kl11. För övrigt så är allt bra med oss Kram på er.
    Tack tjejjen för att du påminde om trådfortsättning!
    Ha en bra dag!
  • Ankan 77

    Super Angeliqan & Mamsie!

    Spännande mamsie

    Här har jag en liten som kräktes ner hela sig i bilen förut. Fast annars så är hon på bra humör. Hon kräktes en gång i lördags kväll och har varit kass i magen efter det också nu en kräkning till. Vi andra tre mår bra. Mira har ju aldrig kräkts. Hoppas att inte Ellie blir en sådan som lätt får kräksjuka. Vad ger man en liten 10½ månaders som kräks att äta? Hon har fått majsvälling två gånger idag. Igår fick hon vanlig mat och banan för magen. Funderar på om jag ska ge morotspure och mer banan eller bara fortsätta med majsvällingen.

    Vi har redan börjat med 4h turerna. Vi var där i söndags, ponnyridning, fast då hann vi inte titta på djuren så vi åkte dit igår igen i det härliga vädret. Fast när Mira fick höra att det inte skulle bli något ridning så ville hon först inte åka dit. Fast hon fick ju hälsa på "sin" häst.

  • gbg30plus

    Men Myran, fy för det såret!! Hur har det gått, hur mår han och hur går det med amningen?

    Här är det lugnare nu; Biancas virusinfektion har klingat av och hon är nu bara mest förkyld. Hostar och snuvar men är pigg i övrigt och behöver inte inhaleras. Däremot trillade stackaren igår och slet loss en hel fingernagel *urk*. Blödde som attan och nu ser det rött och svullet ut. Håller utkik efter infektioner och tvättar så ofta jag får och kan. Elliot mår bra, gjorde dock en kul vurpa igår där jag nästan önskade att jag haft sinnesnärvaro nog att fota honom. Han trillade ner mellan toaletten och väggen (typ 15 cm) och kilades fast med benen på var sida om huvudet. Fy vad läskigt det såg ut, men så här i efterhand inser jag hur komiskt det såg ut också. Han klarade sig med blotta förskräckelsen dock. Så klart stod Bianca och balanserade på en pall vid handfatet samtidigt så jag fick sträcka ut mig så långt det gick och dra loss Elliot samtidigt som jag passade Bianca. Sicken action det blev.

    Nä nu måste jag sova!

    Ska bli spännande att se hur det går Mamsie, lycka till!!

  • Angeliqan

    Tack för tråden Mamsie, du är en ängel

    Så, det är officiellt nu Mamsie vad kul Hoppas att det tar sig snart då. Ska du och jag försöka oss på en 10:a måntro?? Haha, hur lät det då.. På varsitt håll förstås

    Ankan: Blåbärspuré, potatismos. Själv gillar jag att äta rostbröd med smör när jag varit magsjuk. Kan man äta det när man är 10 månader? *Minns inte* Hoppas att hon kryar på sig snart.

    Gbg: Ryser av tanken av att nageln åkte av.. Vad skönt att hon börjar bli bättre iaf.
    Försöker föreställa mig hur Elliot såg ut där mellan toan och väggen... Vilken tur att de är så mjuka och viga i kroppen.

    Nä, nu ska jag lägga mig. Ska jobba tidigt imorgon igen.

    Natti natti!

  • gbg30plus

    Måste skvallra : Lovis har fått en liten STELLA, fick ett sms vid halv tre. Leias lillasyster har en massa svart hår och enligt nyblivna morfar, som jag sedan träffade på utanför dagis, mådde alla bra och det var en milsvid skillnad mot förra snittet.

  • Angeliqan
    gbg30plus skrev 2009-03-25 16:14:52 följande:
    Måste skvallra : Lovis har fått en liten STELLA, fick ett sms vid halv tre. Leias lillasyster har en massa svart hår och enligt nyblivna morfar, som jag sedan träffade på utanför dagis, mådde alla bra och det var en milsvid skillnad mot förra snittet.
    Men men.. Hon skulle väl inte snittas förrän imorgon?? *Kliar mig i huvudet*

    Vad roligt iallafall

    GRATTIS LOVIS
  • gbg30plus

    Angeliqan: Trodde jag med, men enligt min syster som jobbar med Lovis så fick hon en ny tid på inskrivningen i måndags. Vi får fråga henne när hon är tillbaka på tråden.

  • Blå Flygare

    gbg30: Jo, det läker fint. Var på återbesök idag, men tyvärr fick vi träffa en annan läk och hon hade inte kollat på korten på såret så hon visste inte vad hon jämförde med *suck*.
    Enl henne skulle vi fortsätta med omslag, inte ha blöja och inte få bada än. Och fortsatt antibiotika till måndag. Men sen fick vi träffa en sår-ssk för att få förband och koksaltlösning för rengöring och hon fattade inte varför vi skulle ha det ena eller det andra för det var så fint, och bad var inget hinder heller, bara naveln läker först. Läk var med då och protesterade inte, så vi går väl på det. Och blöjor tänker vi faktiskt fuska lite med det med för nu har vi få1tt nog av 3 maskiner tvätt eller mer om dagen Vi ska lufta flera ggr per dag och så bara ha tygblöja har vi tänkt, med det så blir det luftigare än på avd där vi hade plastunderlägg han låg på.

    Läskigt med nageln! Hoppas det läker fint.

    Mamsie: Grattis till (snart) påbörjad bäbisverkstad. Håller tummarna!

    Albins har allt mer gaser och magont. Vi håller tummarna för att det bara är antibiotikan och går över i nästa vecka. Han är inte längre världens lugnaste kille!
    Går upp dåligt i vikt men jag får inga andra råd än "amma ofta" (vilket jag gjort från start) och väg ofta... Får ringa amningshjälpen imorgon, har hittils "bara" pratat med BB, bvc och medicin på ös.

  • Lovis 1
    Hej på er,
    tack för alla grattis!!

    Jag vart ju på inskrivning i mån o det visade sig att de meddelat mig fel tid, så vi hade tid för snitt redan i ons istället för tors. Det var dock helt ok, även fast man trodde man kunde planera när man hade planerat kejsarsnitt 
    Det var en väldigt fin förlossning denna gången, gulliga läkare o sköterskor. Jag var toknervös o rädd innan o kunde knappt skriva ngt i fl om det hela...  

    Stella fick full pott, 10 10 10 och mådde fint. Hon har dock en instabil höftled så hon ska ligga i en liten skena 6 v men sedan går det över. Jag lägger in foton i kväll eller i morgon.

    Vi mår fint o har det bra, fast rätt ont har jag ju i snittet o brösten men det får gå. Har massor av mediciner här...Hon sover dock hela tiden o ammar så himla korta stunder efter en 4-5 h så vi är lite nojiga, hon har ej börjat öka i vikt men vi får väl kolla med bvc i veckan.

    Hoppas ni mår bra!
    Leia, min älskade lejonunge
  • Ankan 77

    Grattis till lilla Stella Lovis!!
    Skönt att det gick bra och att det är bra med er båda (alla 4 ).
    Hur tar Leia det?

Svar på tråden Sommarbebisarna 2006 i GBG - tredje året!