Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips och hjälp om bakmaskin

  Mån 30 mar 2009 18:27 Läst 18559 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av vaniljvisp - Visa alla inlägg
  vanilj­visp
  Återställ
  Mån 30 mar 2009 18:27

  Hejsan!

  Tänkte köpa en bakmaskin men har inte alls koll på vilka som är bra. Så tänkte att de kanske fanns ngn här som kan hjälpa mig? Har suttit i två timmar nu o läst igenom andra trådar här på FL men inte blivit mycket klokare av det. Har dock kommit fram till lite saker som jag vill ha i en bakmaskin.

  - Vi är bara två vuxna så vill gärna ha möjligheten att göra lite mindre bröd. Bakar hellre små bröd ofta.
  - Vill kunna baka på natten så maskinen ska vara så tyst som möjligt när den arbetar.
  - Helst ska den va i rostfritt stål. Vill ju att den ska matcha de andra sakerna i köket Den inte ta allt för stor plats heller.
  - Man ska ju kunna lägga i frukt o sådant lite senare i under baket. Vill inte behöva gå upp mitt i natten för detta. Så de skulle vara en fördel om det finns ett fack inbyggt i maskinen där man lägger de ingredienserna så kan maskinen kan fixa detta själv.
  - Priset är inte det viktigaste... Hellre betala lite mer o verkligen få en bra maskin som fungerar i många år framöver.

  Hmm har tittat lite på denna;
  www.obhnordica.se/Default.aspx&PID=197&ProductID=2466&ProductNumber=6544&ShopGroupName=Bakmaskin&template=SE-DW-OBHproductdata1.html
  Den ser ju snygg ut om inte annat=) Men är den bra???

  Blir jätte glad över all hjälp jag kan få:D

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-30 18:48
  www.netonnet.se/index.asp

  Såg att de hade denna på netonet med.. Men de står inte så mkt om den där. Bättre eller sämre än OBHn?

 • vanilj­visp
  Återställ
  Mån 30 mar 2009 18:47 #2

  Carro W skrev 2009-03-30 18:29:45 följande:


  Tack! Men det är bla den tråden som jag läste innan jag öppna den här tråden=) Läste alla 30 sidor, phu!
 • vanilj­visp
  Återställ
  Tis 31 mar 2009 17:46 #4

  Tack så mkt MBert för ett super svar!
  Hmm det var ju synd att OBHn inte var så liten som jag tänkt mig. Är Kenwood ett bra märke? Har inte hört något om det tidigare. Tyckte om att den du visade hade en högre watt än de andra två maskinerna, och storleken verkar perfekt. Ska titta närmre på den med andra ord.

  Tillsats luckan kommer inte vara avgörande framöver. Spelar inte så stor roll om fröerna blir lite krossade så länge brödet smakar bra.

  Oh Ser verkligen fram emot att själv få experimentera fram olika bröd=)

 • vanilj­visp
  Återställ
  Tis 31 mar 2009 21:29 #5

  Ingen annan som har en bakmaskin där hemma som ni vill tipsa mig om eller avskräcka mig från?

 • vanilj­visp
  Återställ
  Tor 2 apr 2009 17:36 #7

  Usch vad svårt de e att välja! Varför kan de inte bara ploppa fram en perfekt bakmaskin framför ögonen som säger "köp mig, köp mig"??

  Det där med rund bröd är lite sentimentalt för mig. Min farmor bakade alltid runda bröd till oss när vi var små. Fanns liksom inga andra former på bröd för henne=) O de hade dessutom en sådan hård skorpa som de gärna blir när man bakar bröd med en bakmaskin med!

  Well.. kommer hem till sverige om ngn dag så då ska jag ge mig ut på bakmaskinsjack på allvar.

 • vanilj­visp
  Återställ
  Mån 6 apr 2009 09:43 #10

  Nej!! Skrev precis ett jätte inlägg och så bara försvann det! Attans=(

  Well jag är hemkommen nu iaf och har tom hunnit med att springa i lite affärer. Men har inte blivit klokare av det så är otroligt glad över all din hjälp MBert!

  Har kollat på både OBHs och tefals rostfria live och har väl kommit fram till att jag gillar OBHs utseende och receptsamlingen ska tydligen vara bäst till den. Men tycker däremot inte alls om den lilla insatsen då den är väldigt hög. Tefals maskin är väldigt stor vilket är ett stort minus, men insatsen är ju i gengäld bättre. Dessutom så står det på nätet att den ska vara mkt tystgående. Fast de kanske den inte är i jämförelse med OBHs när de väl kommer till kritan?

  Jag har dessutom kikat på Severins här på nätet, och insatsen till den är ju liggande vilket verkar super! Tyvärr så har jag bara hittat netonnet som återförsäljare till den och de har inte den inne i Malmö för tillfället=( Suck!

  Grejen är den att bakmaskinen är menad som en födelsedagspresent till sambon som fyller år till helgen så det börjar dessutom bli lite bråttom. Men börjar ångra mig nu, hade ju varit så mycket lättare om han med hade kunnat vara med och välja. Jag har ju allvarliga beslutsproblem här=P

 • vanilj­visp
  Återställ
  Sön 12 apr 2009 22:25 #13

  Hej!

  Just nu finns första brödet i bakmaskinen=) Ska bli spännande att se hur de går!

  Vilket problem de har varit att hitta en maskin! Min sambo fyllde år igår (han blev super glad över presenten!) o i torsdags var jag gråtfärdig. Precis alla rostfria bakmaskiner var slut i hela södra delen av skåne! Så tillslut blev det en OBH bread maker. Inte alls lika snygg som de andra=( Men man kan göra bröd på 600g i den o det är iof bra för oss.

  Tefals rostfria är snygg men den är rätt stor så den tar mkt plats i köket. Den är liksom knubbigare/bredare än de andra maskinerna som jag har sett. Dock är insatsen lite mer formad som en limpa jämfört med OBHs insats. Hade jag haft en större kök så hade jag köpt den.

  Tack för all hjälp MBert! Du har verkligen varit en klippa=)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll