Inlägg från: Militär 51 år |Visa alla inlägg
  • Militär 51 år

    En nyckel och en sax i ett fönster

    Tvåbarnsmamma83 skrev 2009-04-03 14:02:05 följande:
    Såg i en tråd ett tips om att lägga en nyckel och en sax i ett fönster om man hade tappat bort något. Men jag förstod inte varför man skulle göra det.

    Kan någon förklara det för mig?

    Jag var med om detta idag. Jag är väldigt skeptisk till ockulta saker eller övernaturliga saker, därför testade jag det med skepsis.

    Jag skall åka på tjänsteresa på måndag till Tyskland. Idag fredag vaknade jag klockan 05:15 med ett ryck där jag drömde att mitt pass inte låg tillsammans med familjen andra 4 pass. Jag steg upp och kollade i lådan, passet var borta. Jag fick panik eftersom jag måste misstänker att tjänsteresan skulle få en annorlunda start om jag kommer utan pass till passkontrollen i Tyskland. Därför började jag leta överallt i väskor och fickor. Jag letade i garderober och i kavajfickor, jag letade i hyllor och i lådor. Puts väck! Grälade lite på barn och fru för den dåliga ordningen i de lådor som jag kollade (skäms för det nu), och kastade mig sedan över datorn för att kolla regler för Schengenavtalet. SKIT!

    På jobbet berättade jag för min kollega, en norrländska, om vad som hänt. 980 spänn hos snuten....skit också! Osv....så gick jag på.

    Hon kollade lugnt på mig o sa" Du skall få ett tips. Lägg en nyckel o en sak i fönsterkarmen så kommer det fram" Jag retade henne o kallade henne för Saida, Men 08:46 åkte jag hem, tog en nyckel och en sax i fönstret i fönsterkarmen. Började leta igen, på samma ställen, efter tredje stället lägger jag handen uppepå ett skåp och känner passet. Min fru kan svära på bibeln att hon ställde sig på tå på morgonen och kollade just där och jag erkänner samtidigt motvilligt och med skepsis att jag gjorde det också. Jag måste erkänna det är skumt detta. Hon svär på att hon kollat och jag vet att jag kollade men funderar på om det var morgonens mörker som gjorde att jag missade.....fan tro det men jag tände taklampan.... Det låg inte där. Nu låg passet där.... Jag tog nyckel och sax och la tillbaka sedan rusade jag ut ur huset o körde tillbaka till jobbet 09:05 var jag tillbaka.  Fan vet hur det gick till! Jag skall kolla med två andra ting nästa gång.

    Kan det vara att skikten i hjärnan för oss att komma ihåg saker om vi använder symboler?

    Vi kommer ihåg moment som vi trodde att vi glömt, eller vad beror detta på?

    /J       
Svar på tråden En nyckel och en sax i ett fönster