• Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Nu närmar sig 3-årsdagen med stormsteg! Våra småttingar börjar bli storingar, precis som det ska vara. Vardagen rullar på för de flesta och småsyskonen dimper ner här och var. En del har fullt upp med ett barn medan andra fyller huset med små fossingar och fläckiga små fotavtryck på köksgolven.

    Vi mammor fortsätter att dela med oss av de liv vi lever, var vi än befinner oss i landet. Glädjeämnen, svårigheter, toalettbestyr, inköpsfrågor, livsfrågor eller bara allmänna egoinlägg - allt är välkommet i vår tråd!

     Att känna er är en ynnest,
    {#lang_emotions_heart} få har så många goda vänner, över så stor yta, som vi har! {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_sunny}

    Senaste tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m40098518.html
    Syskontråd: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m42309707.html

  • Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13
  • amasonas

    tack ropssan för den fina ts{#lang_emotions_smile}

    Idag har vi inhandlat en ny vagn till lille Emil! Det blev till slut en Emmaljunga Scooter, i färgen grey/apple, skitfin{#lang_emotions_wink}& verkar var toppenbra!

    www.blocket.se/vi/19596434.htm

    en sån här, men där vi köpte den kostade den 200 mer såg jag nu...{#lang_emotions_undecided}


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • Simon 060531

    Hej!
    Jag behöver tips eller nåt. Simons ögon rinner,klibbar och varar lite grann. Är det ögoninflammation då? Kan han gå på dagis? Och hur behandlar man det på bästa sätt?


    Mitt barn, får jag ge dig en gåva så ger jag min kärlek, mod, lycka
  • Det blåa huset
    Simon: När Are hade ögoninflammation ville inte personalen att han skulle vara på förskolan. Det smittar ju så lätt och barn är överallt med sina fingrar. Badda med ljummet vatten, kokt för rent vatten. Kanske inte bästa sätt men snabbaste.
  • polaris

    Tack rossan, superfin tråd! {#lang_emotions_heart}

    Ska hålla mina tummar för Stella i morgon, lovis. Hoppas att operationen går bra och att allt flyter på som det ska. Kram!

    simon: Förmodligen ögoninflammation. Rådet brukar vara att vara noga med handhygien och ofta torka ur ögonen med ljummet vatten. Se till att tvätta och sprita allas händer så det inte smittar vidare (extremt smittsamt, vet av egen erfarenhet). Jag har Chloromycetin hemma, antibiotikadroppar och det använde jag sist Elsa var drabbad. Är det en bakterieinfektion tar det bort det på ett par dagar (kan vara virus också men då varar det inte). Dagis har olika bud, vårt vill att vi har barnen hemma eftersom det smittar så mycket. Lycka till!

    Usch, om en halvtimme åker min man in med vovven för avlivning. Känns för bedrövligt men vet att hon får det bättre.

    Troja


  • Simon 060531

    Tack för tipsen.{#lang_emotions_flower}polaris: Vilken fin hund. Synd bara att den inte kan leva längre. Kram{#lang_emotions_heart}


    Mitt barn, får jag ge dig en gåva så ger jag min kärlek, mod, lycka
  • Det blåa huset
    Polaris: Jag tror att eran fina vovve får det bra. Hon kommer att bo med vår tjocka katt som har haft nästan tre veckor på sig att boa in. De hade det bra i detta liv, hos oss, nu är det dags att bo hos någon annan - eller själva. {#lang_emotions_flower}
  • amasonas
    polaris: Nä usch.....men dit hon kommer finns garanterat ingen smärta, kram till dig{#lang_emotions_heart}Simon: Ja det låter som ögoninflammation, Jamie har haft det 2 gånger & han har inte fått vara på dagis, det sätter sig på alla leksaker och sånt = skitjobbigt för personalen att skrubba allt & garanterat så hinner det smitta någon annan ändå...

    Första gången fick vi rådet från bvc att torka ur ögonen med ljummet vatten (finns även ögontvättlappar hos optikern att köpa, får användas på till och med spädbarn) Iallafall så funkade det inte alls & Jamie led.....efter en vecka gick jag till läkaren & fick droppar, funkade direkt typ!

    Andra gången gick jag till läkaren efter redan 2 dagar & fick droppar, funkade jättebra då med, tänkte att han inte skulle "plågas" lika länge den gången (jäkla bvc, ger skitråd ibland!)
    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • CasaMia

    Fin TS Rossan!

    Grattis Tesse!!! Go Girl!{#lang_emotions_heart}

    Kram till Polaris idag!

    Och självklart en stor kram till Lovis och lilla Stella! Tänker på er och håller tummarna extra mycket i morgon.


    ♥ (¯`°?.¸ ღ Sanna och Indra - vad vore jag utan er? ღ ¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13