• Rammisen

    Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden

    Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden
    Dags för ny tråd igen!

    Det här är tråden för alla Västmanlänningar som har svårt att bli gravida och får eller ska få någon typ av behandling... Vi går på Fertilitetsmottagningen, KL eller någon annan gynmottagning. Om du står inför din första gynkontakt eller femte ivf, det spelar ingen roll. Alla är välkomna! Vi peppar och stöttar varandra i kampen för ett plus.

    Detta är vår 11:e tråd.

    Våra tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m14193019.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m16874638-1.ht
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m19914887.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m23022073.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m26190624.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m28874162.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m31587710.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m34247976.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m36825116.html
    www.familjeliv.se/Planerar_barn/Forum-11-261/m39918523.html

  • Svar på tråden Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden
  • Jez2012

    frk Lorelei... åh vad skönt att det växer, förstår att du vill han kontrollen, men det är ju lite svårt jag håller tummarna att det ser bra ut på fredag.

    Rammisen.. vad bra att ni hinner med ett ÄP innan sommaruppehållet. Att bara gå och vänta är jobbigt och tar på psyket helst när man vet att de har sommarstänt så lång period.

    Jag hoppas att det är BM K som jobbar på måndag nästa veckan för då ska vi dit för VUL längtar, mitt illamående har ökat men det ser jag bara som positivt. Laga mat är lite svårt men jag har en underbar sambo som fixar det

    Du har helt rätt Dahlia, BM Kerstin är värd alla roser som finns....hon är helt fantastisk, man känner sig lugn när hon är där..

  • Dahlia

    Vad kul att träffen blev lyckad igår! Nästa gång ska jag med

    frk lorelei- Det stämmer att äggblåsorna växer lite långsammare när man tar orgalutranet. Det händer för mig varje gång också.. Men det viktigaste är att de växer iaf!
    Kul med äggplock nästa vecka!
    Du kommer då få veta på fredag från uppsala när du ska ta LH och när du ska vara hos dem

    Rammisen- Härligt att ni hinner med ett försök till innan sommaren. Jag har beräknat äggplock vecka 23 men jag tror själv att det blir vecka 24 så då hamnar vi i fas med varandra igen.
    Anledningen till att jag tror att det blir v 24 är att jag den här gången ska få en så mycket lägre dos så jag tror att de kommer att få öka dosen och att det kommer att ta några dagar extra för det.. Men vi får se!

    jezzie- Det e ju bara bra att du mår illa för det borde vara ett positivt tecken tycker jag

    Igår ringde läkaren från KL och den 9 maj ska jag starta med provera och äta dem i 10 dgr. Sen när jag nån/några dagar efter det får mens ska jag starta med gonal-f på cykeldag 2 eller 3 ( jag fick välja själv sa hon) och sen börja med orgalutran sprutdag 5. Sen får vi se vad som händer den här gången!
    Det här blir mitt sjätte ivf och jag hoppas verkligen att det blir det sista!


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • frk lorelei

    Dahlia: Det hoppas vi såklart allihopa! Är det så att de har sådan koll på dig nu, hur din kropp reagerar, så att du inte behöver komma in för koll? Jag tänkte eftersom du ska börja med orgalutranet dag 5 osv. En annan måste ju kollas var och varannan dag. Fast jag tycker ju att det är bra, jag klagar inte. Jag känner mig väldigt trygg och övervakad. Vad är provera för någon typ av tablett?
    Jag hoppas att vi får klart besked på fredag, men jag kan inte heller tänka mig hur vi-inte-skulle kunna få det, för sen kommer ju helgen emellan. De måste ju helt enkelt veta på fredag. I min tanke så kommer ju mina äggblåsor inte vara mer än 15 mm då... jag tycker fortfarande att det är väldigt litet.

  • Dahlia

    frk lorelei- Nä sån koll har de inte på mig så jag inte behöver några koller Jag får gå på minst två vul innan äggplock men dag 5 ska jag alltid starta med orgalutran. Första vul + E2 är även dag 5. Sen vul dag 8 igen och sen ser de hur det ser ut då..

    Provera är som primolut-nor och gestapuran, ett gulkroppshormon så man får en blödning. Fast den är på 10 mg ist för 5 så då behöver man bara ta en tbl om dagen.

    Om de har tänk äggplock måndag eller tisdag så kommer du att få veta på fredag. För ska du göra det på måndag ska du ju ta LH på lördagen eller om du ska göra äggplock på tisdag ska du ta LH på söndagen..
    Även om äggblåsorna inte är så stora på fredag så kommer de att hinna växa några dagar till tills äggplocket och då är de lagom stora

    Säg tex att den största är 15 mm på fredag då är den ju iaf runt 18-21 mm på måndagen och det är ju lagom.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Rammisen

    God morgon! Jag ska äta p-piller tom 15 maj och börja med sprayen 11 maj. Sen innan sprutstart 27 maj kollar de mig extra med vul och blodprov så att jag är nedreglerad. Kul att vi är i fas igen Dahlia och kan följas åt på slutet iallafall.

    Jezzie: Underbart att det verkar positivt med liten i magen. Hoppas, hoppas på fint resultat på vul på måndag.

  • Linny79

    Hej mina vänner!


    JAg börjar tappa hoppet nu... molvärken jag haft hela tiden börjar smått övergå till mensvärkar..
    Känner mig jätteledsen... 
    Är det över nu?
    Kram
  • Dahlia

    Linny- *KRAAAAAAM*

    Fy så tråkigt

    Men eftersom ferten inte ger fler försök vilket jag tycker är urdumt eftersom ni faktiskt lyckades med Nova så tycker jag att du iaf ska ringa Linné och fråga om de kan ge er några försök till. Läste på deras hemsida att de gör vanligen sex försök.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Linny79

    Tack Dahlia, du är rar!


    JAg ska nog vara på ferten lite men tänker avvakta tills efter sommaren i så fall... Orkar inte mer just nu... Tyvärr...
    Kram
  • Dahlia

    Nä att du inte orkar just nu är absolut förståligt! Det tar så otroligt mycket energi av en att hålla på med det här.

    Du gör helt rätt i att vara på ferten lite mer. Ett argument är ju iaf att det "normalt" faktiskt kan ta upp till 12 ägglossningar innan man blir gravid. Det är ju det argumentet de har innan man får söka hjälp. Då tycker jag att det är konstigt att de inte låter en få 12 ägglossingar efterom det är det normala...

    Men hoppas att våren och sommaren kommer att ge dig ny energi att kämpa!

    Och du lämnar oss inte va?


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • brawny

    Linny: Stor kram! Förstår att det känns tungt just nu. Hoppas att ni kan hitta krafter och finna en väg som känns bra för er. Kram igen!

Svar på tråden Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden