• Rammisen

    Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden

    Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden
    Dags för ny tråd igen!

    Det här är tråden för alla Västmanlänningar som har svårt att bli gravida och får eller ska få någon typ av behandling... Vi går på Fertilitetsmottagningen, KL eller någon annan gynmottagning. Om du står inför din första gynkontakt eller femte ivf, det spelar ingen roll. Alla är välkomna! Vi peppar och stöttar varandra i kampen för ett plus.

    Detta är vår 11:e tråd.

    Våra tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m14193019.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m16874638-1.ht
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m19914887.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m23022073.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m26190624.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m28874162.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m31587710.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m34247976.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-125/m36825116.html
    www.familjeliv.se/Planerar_barn/Forum-11-261/m39918523.html

  • Svar på tråden Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden
  • frk lorelei

    Dahlia: Jo, man kan ju hoppas att det är så.... Men jag vet inte. Jag var ju så säker, eller i alla fall vågade hoppas, på att vi skulle till Uppsala och nu, även om vi har kontakt med Uppsala nu vid varje vul, så känns det inte så längre.
    Det känns faktiskt bra med sjukskrivningen, på vissa sätt, på vissa sätt inte. Men hur som helst känns det befriande att jag inte ska jobba i morn och att jag ska träffa kuratorn i morn redan.

  • Molina

    Jezzie: Så underbart att läsa att ni sett ett litet hjärta bulta.

    frk lorelei: Åhh vilka motgångar ni får.

    Här har jag legat på is ett tag bara småläst här och missat massor vad som hänt, har varit till flera olika läkare vissa säger att en ev graviditet kan orsaka stora problem för min hälsa medans andra sagt att det finns ingen garanti för hur mitt bäcken klarar. CVL ska ha en bedömning om min skada om vi ska få göra nån behandling där. Tjejen vi pratade med trodde inte att det skulle vara några hinder ivägen för oss.
    Det positiva smärtan är borta med kortisonspruta och akupunktur jippi

  • frk lorelei

    troll77: Jag hoppas att de ska komma fram till att en graviditet inte skulle orsaka stora problem för dig ändå, så att ni får komma igång igen. Vet du när det är dags för bedömningen från CvL?

    Idag var då min första sjukskrivningsdag och jag har haft tråkigt... och inte fått något gjort alls. Jag kom inte ens ut på en timmes promenad, något jag ändå fixat trots att jag jobbat förut. Det är typiskt mig, har jag för mycket tid på mig så blir inget gjort. :(
    Nu fram emot kvällen så har det börja dra lite neråt äggstockarna (eller ja, där de borde ligga enligt mina tidigare kunskaper då) och jag var till och med lite oroad ett tag. Jag reagerar såklart på en gång när det börjar kännas med tanke på hur ont jag haft förut. Men, rätta mig om jag har fel, ni som kan, men inte KAN det vara någon fara idag? Även om det nu växer som det ska där inne, dvs 2 mm/dag så kan ändå inte äggblåsorna vara mer än 13, de flesta, och någon enstaka på max 18. De glömde/jag glömde säga till om E2 igår nämligen, så lite oroad blir jag allt. På torsdag är det ju dags för vul och E2.

  • brawny

    frk lorelei: åh, det är inte klokt vad ni ska behöva gå igenom. skönt att du blev sjukskriven, vila och gör sånt som gör dig glad!

    linny: vad skönt att ni fått en tid bokad hos johan och eftersom det är lite tid kvar till mötet så har ni alla chanser att vässa argumenten för fortsatta försök hos ferten.

    dahlia: usch vad många det är som påverkas av varsel och den oro det medför men vad skönt att allt ordnat sig (min mans företag ska varsla...). hoppas nu att allt går bra för er med ivf:en!

    själv har jag äl i dagarna så nu vet ni alla vad vi sysslar med här. jag är fortfarande fascinerad av att hoppet är så starkt varje månad så vem vet. johan säger ju att vi har alla chanser att bli gravida, så vi får väl se om han får rätt. håll tummarna för oss!!!

  • Dahlia

    troll- Hoppas på positiva besked från CvL snart!

    frk lorelei- Åh vad jag känner igen mig när det gäller tid... Har man förmycket tid är det lätt att man inte får nåt gjort.. Men du kan ju ta promenaden imorgon ist
    Nä du kan inte bli överstimulerad innan du tar LH. Det är den sprutan som isf utlöser det hela. Men jag tror inte att det kommer att bli så för dig för jag tror att de har sån koll på dig att skulle ditt E2 vara förhögt så kommer de ist att bryta. Kan inte för allt i värden tro att de chansar med tanke på att du en gång blivit överstimulerad.

    brawny- Ja det e hemska tider med varsel för så många nu! Trist att det även ska varsalas på din mans företag också
    Ja, vad kul med ÄL idagarna! Nu är det bompa bompa hos er då Kör hårt så hoppas vi på en bäbis om 9 månader
    Hopper är alltid starkt!!! Det försvinner aldrig kan jag säga.

    Jag har efter alla år inte gett upp hoppet att kanske bli gravid av mig själv! Trots att det nog är större chans att jag skulle vinna 10 miljoner


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Cathy30

    Hm...lite hjälp här......
    Alltså...fick en blödning i förrgår...lite rostrött i början...sen mer som vanlig mens, kanske något mindre men fortfarande som mens liksom...blödde igår....och sen...inget inatt och inget nu ( och inga smärtor )........vad händer?

    Jag är ju fortfarande i ruvartiden....är på rd 12 idag.....så det kan INTE vara nidblödning...det var som mens men som jag sa något mindre kanske.....
    Jag brukar blöda mycket och i flera dagar när jag har mens...
    HJÄLP!!!!

  • Dahlia

    Cathy- Jag har ingen aning... Kanske en tidig mens eller kanske gravid och har blödningar? Tagit ett gravtest? Gör det annars..
    Eller ring till ferten och fråga vad de tror och vad de kan råda dig till. Svårt det där med blödningar då det kan vara i princip vad som helst..


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Cathy30

    Dahlia: Ja det är skumt varjefall...jobbigt när man inte känner sin kropp längre på grund av hormoner...
    Jag har td 4/5 så jag tar väl ett test då....har ju inga större förhoppningar men det är ju bra så man kan utesluta en graviditet...

  • Molina

    frk lorelei: Vi får svar under nästa vecka och jag hoppas dom säger att allt är OK för oss att köra.
    Om dom godkänner kör vi igång direkt efter sommaruppehållet.

  • Linny79

    Lycka till idag frk lorelei, Hoppas allt går bra idag och att du får en tid för ÄP! Nu är det verkligen på tiden!


    Kram Linda
Svar på tråden Vi som har svårt att bli gravida i Västerås - 11:e tråden