• Happiest

    Tråd för oss immuniserade!

    Tänkte att det kan vara roligt att ha ett ställe där vi immuniserade kan prata av oss. Finns flera sorters immuniseringar har jag förstått och här är alla välkomna.
    När man är mitt i graviditeten med alla koller och allt vad det innebär så kan det vara skönt att kunna fråga och prata med andra. Men även efter en graviditet kan det vara intressant att prata med andra som varit i samma situation, speciellt kanske med tanke på att eventuellt bli gravid igen.

    Det kommer upp nya inlägg med jämna mellanrum där folk fått veta att de blivit immuniserade och alla skriver och vill få svar. Här kanske vi kan försöka samla på oss all information vi fått så att man lätt kan komma åt att läsa den.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-17 17:42
    www.lakartidningen.se/07engine.php

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-07 13:16
    www.orebroll.se/upload/USO/BlodC/Dokument/Region/Alloimmunisering%20under%20graviditet.pdf

    Hoppas länken fungerar. Intressant läsning. Synd bara jag är så dålig på engelska, i alla fall när det gäller sån här engelska Om någon känner att ni förstår texten får ni gärna översätta den på något vis och spara den så kan vi andra också få förstå

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-07 13:47
    se.babycenter.com/pregnancy/complications/whyneedantidexpert/

    www.kbh.uu.se/Education/SK-kurs/OveAxelsson_Immuniseringar_SK-kursvt09.pdf
    Här finns kurvan som de fyller i när man gjort flödes ul, hur tätt man måste dit för att göra nytt ul.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-07 14:16
    www.lio.se/upload/bildarkiv/Lmo/transfusionsmed/KK%20instruktion%20hemolytisk%20sjukdom.pdf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-07 22:14
    www.hu.liu.se/content/1/c6/14/12/16/F%C3%B6rel%C3%A4sningskompendier/2009/ImmunHudInfektion/Lektion%203%20Docent%2020080312.pdf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-13 21:25
    www.aftonbladet.se/wendela/barn/article217645.ab
    Nässpray kan förhindra missfall

  • Svar på tråden Tråd för oss immuniserade!
  • Happiest

    Oj vad jag skriver hela tiden Har lite att göra nu

    Vad kallas blodflödesultraljudet för något, har det något fack-namn? För när man söker på flödesultraljud kommer det upp massa om flödesul sm görs i navelsträngen för att se syretillförseln och sånt. Hittade en sida där det stod att "ibland görs flödesmätnigar även i hjärnan" men sen stod det inget mer.

  • Happiest
    Tasha78 skrev 2009-07-07 13:42:36 följande:
    tack för inbjudan hit happiest Intressant att läsa era berättelser och bra med en sådan tråd. Dom hittade antikroppar i blodet efter den sista kontrollen tror den var i v 35 men det var en lättare variant som inte var skadlig för barnet så bm ringde aldrig och berättade utan hon sa det på den vanliga kontrollen 2 veckor efter. Fast det stod att det inte var någon fara för barnet så blev jag orolig och bm var förvånad att det hade hänt så man fick inte så mycket hjälp av henne utan jag gick hem och sökte information på nätet och medan jag söker som en galning går vattnet och efter en tuff förlossning kommer min bebbe allt har gått bra vi har fått återvända till sjukan och sola eftersom hennes gulsot bara blev värre och värre men annars tror jag att allt är ok. Jag är mest orolig för hur det kommer gå med nästa barn jag ville ha barn tätt men det blev akut snitt med lillan så då vill jag vänta ett tag men jag funderar hela tiden om det blir samma sak med nästa barn och just tänk om det blir en värre immunisering
    Vet du vilket titervärde du hade? Visst var du rh-?
  • Tasha78

    ja jag är rh negativ tösen är positiv, titerväderna vet jag faktiskt inte allt gick ju så snabbt vattnet gick samma dag som jag fick reda på antikropparna och bm sa bara att det inte var farligt för barnet och på bb ringde dom på direkten till blodstället för att se så där fanns blod om det skulle behövas till mig


    Исидора
  • Momawi

    Tack alla för era inlägg, gud tårarna bara rinner på mig... Känns så viktigt att man träffar människor som är med om samma sak, för barn 2 kommer det inte bli lika lätt som den här gången... Tur att nätet finns och man kan hitta nästan allt man söker! Vore jätteintressant om ni som tidigare skrivit fortsätter att skriva!
    Hoppas att ni alla mår bra i den svenska sommaren!

  • Tasha78

    vi mår bra ska iväg på 3månaders vaccin idag


    Исидора
  • Tasha78
    Happiest skrev 2009-07-09 11:52:58 följande:
    Reportaget kommer publiceras här på första sidan på måndag fick jag precis mail om.
    va intressant
    Исидора
  • Tasha78

    så egentligen ska man hoppas att nästa barn blir negativt


    Исидора
  • after eight

    Tasha: Inte för att vara negativ, du kan ju ha tur och nästa barn blir negativ, men det kan också vara så att du inte kan få negativa barn. Så är det för mig. Jag och min man kan bara få positiva barn. Det tar de reda på genom att testa din makes/partners blod.


    Mamma till Isabel 050105 och Vincent 071211
  • Happiest

    Jag och min man kan också bara få positiva barn.
    After eight, har ni bestämt er för att det inte blir fler barn?

Svar på tråden Tråd för oss immuniserade!