Inlägg från: Fröken Drutten |Visa alla inlägg
  • Fröken Drutten

    Skitungarnas fortsättning!

    Oj, redan ny tråd!

    Lina; Ja ucsh vad frustrerande med att han slår Sam. Jag vet inte hur man ska råda bot på sånt. Smilla slår inte Alice, men hon har ju andra mindre angenäma saker för sig. Ni vet det vanliga att inte lyssna eller göra helt tvärt emot vad man säger. Vägen hem från lekplatsen kan ta en halvtimme och då bor vi bara tre hus bort. Man kan bli tokig för mindre. Och blir jag arg står hon bara och hånflinar åt mig. Jag blir tokig!

    Igår var jag på möhippa. Är allt bra trött nu. Men det var roiigt hur som helst. Vi körde bla go cart och jäklar vad roligt det är. Jag gasade på så in i tusan och fick en silverplacering (av 10 tjejer) och jag hamnde på deras hemsida med den 113e bästa varvtiden för damer. Så det var lite kul. Vi åt på Fond på Götaplatsen på kvällen. Mycet dyr restaurang, men vi åt väldig god mat må jag säga.

    Kram!

  • Fröken Drutten

    Gud, här är det verkligen ingen action! Så jag får väl ta och bidra lite. Förstår inte vad all tid jag hade till att sitta framför datorn har tagit vägen. Eller jo föresten, två barn plus att utomhussäsongen har satt igång på allvar.

    Jenny: Har Patrik vant sig vid Vendel nu   Melvin och Vendel, namnen är lika mjuka båda två. Det blir fint! Hur går det med Vendels sömn? Förlåt att det dröjer med bilderna, men det är så mkt hela tiden. Snart, snart...

    Angelica; Var det bara sju st som hette det som tilltalsnamn för sex år sen? En kompis till mig känner i så fall den ena av dessa "gubbar" Vad tyckte Wilhelm om att åka färja? Godtog han det som att åka båt? En kompis barn stod på färjan och grät över att han inte fick åka båtarna som var nere i vattnet. {#lang_emotions_wink}Tulpan; Det låter som att du har det så mysigt med dina två små barn i vårsolen (sett dina statements på Facebook). Härligt! Hur sover Olle på nätterna? Har ni bestämt er om tvillingvagn? Förstår att du skulle vilja ha en, samtidigt som den kanske inte kommer användas så länge till. Vi har ju haft stor nytta av vår. Men nu vill inte Smilla sitta där så mycket, så jag hade nog inte köpt någon nu. Vi kommer dock säkert ha kvar vår tills sommaren är över, då har den tjänat oss väl i ett år.

    LL; Tack själv! Det var jättekul att ni kom förbi! Och det var roligt att det gick så smidigt med Wilma! Hoppas ni hittar er tomt snart så ni kan bygga hus!!! Jag har bestämt mig för att ringa rektorn nu och fråga om fler timmar för Smilla på dagis. Gud vad det skulle underlätta!

    Millou; Vad var det du mallade dig om på tåget imorse? Jag är nyfiken i en strut {#lang_emotions_wink}Carline; Hur går det med pottan?

    Lina; Har ni sommar i skåne? Med tanke på hur fint det har varit här borde det ju vara ännu bättre hos dig!

    Nä, nu måste jag fortsätta här

    Kram

  • Fröken Drutten

    En liten stund över

    LL; Ja visst är den söt! De där gröna plyschbyxorna har jag också till Smilla. De ser så sköna ut! Och så är dom fina så klart {#lang_emotions_smile}Angelica; Kan tänka mig att det var ett fint bröllop där på Kungälvs fästning! Måste vara kul att gå på bröllop nu när ni vet att ert ligger så nära! Oj, så stor Wilhelm har blivit! Jättesöt!

    Lina; Oj, då dröjer det nog inte länge innan han kryper! Häftigt (även om jag fattar att du helst vill ha ett stilla barn ett tag till). Jag misstänker att Alice kommer krypa långt före Smilla. Smilla gillade inte alls att ligga ner efter det att hon lärde sig sitta (vilket hon gjorde tidigt). Så hon lärde sig först hasa sig fram på rumpan och sen krypa strax innan hon lärde sig gå. Men Alice gillar både att sitta upp och ligga på magen. Nu mera backar hon baklänges när hon ligger på magen. Hon kan ta sig runt några meter på det sättet. Inte så praktist i långa loppet dock {#lang_emotions_smile}Ni som har erfarenhet av att era barn började med att åla bakåt, hur länge gjorde dom det innan de kom på hur de skulle åla sig framåt?

    Skönt att det gick så bra efter fallolyckan! Tänk vad mycket som kan hända ändå, jag har börjat bli så orolig över att Alice ska stoppa någon av Smillas pyttesmå leksaker i munnen nu när hon börjar röra sig mer. Men det går ju inte att ta bort alla dom sakerna, eller ska man göra det? Det är små leksaksköksprylar, detaljer till bilgaraget, pärlor, små dockkläder mm mm. Hur gör ni Lina och LL?

    Tulpan; Skönt att Olle sover så bra. Jag var också rädd över att ha Alice i sängen när hon var liten. Var så rädd att hon inte skulle få luft om hon hamnade under täcket, eller att man, gud förbjude, skulle råka lägga sig på henne. Men det gick ju bra och det är väldigt mysigt att ha barnet i sängen i mellanåt. Alice sov dessutom mkt bättre hos oss än i vaggan när hon var riktigt liten. Det har som tur var ändrat sig.

    Åh det låter trevligt med lite söndagsgrillning framöver! Jag kan dock inte lova att vi kan komma då vi har så himla mycket med både huset och tomten. Vi hade tänkt att vårt sovrum skulle blivit klart i juni. Men sen visade det sig att vi som har nybyggt hur inte får ta del av rotavdraget efter sista juni, så då har vi lagt om upplägget där uppe. Vi försöker ta in så många hantverkare som möjligt innan sista juni (elektriker, mattläggare för badrummet, snickare till fönsterfoder och dörrar). Så nu ligger krutet på att förbereda allt som måste göras innan dessa hantverkare kommer. När väl dom har varit här slutar vi jobba på övervåningen för den här säsongen och lägger allt vårt krut utomhus. Så inget rum kommer stå klart till semestern tyvärr, men alla rum kommer vara ganska väl förberdda för slutarbetet när väl höst och vintersäongen tar över. Men det har som sagt varit lite väl mycket, det känns nästan som att stackars Christer håller på att gå in i väggen.

    Millou; Hade du en trevlig födelsedag?

    Caroline; Jag vet inte riktigt vad som händer i ditt liv. Är allt bra?

    Jenny; Hur går det med båda pojkarna?

    Kram på er alla!

  • Fröken Drutten

    Nu har jag föresten passerat inskrivningsvikten med ett kg. Det känns bra! Har gått ner ca tio kg sen bb och ca 14-16 kg totalt (vet inte riktigt vad jag vägde precis innan Alice föddes). Hurra!

  • Fröken Drutten

    Hej och hå!

    Egentligen har jag inte alls tid för jag borde ringa en massa samtal bland annat till stenleverantören och överösa honom med en miljon frågor (vi ska lägga plattor om ett par veckor). Men men, nu vill jag göra något annat som inte är ett måste. En liten stund iaf.

    Ja hopp, nu vaknade Alice....

    ... nu har Alice ammats. Hoppas hon håller sig lugn på golvet en stund.

    Millou; Kul att höra lite från dig! Trist med att du blir arbetslös, men då kanske du kan hitta ett bra jobb närmare. Hoppas det! Ja de nya reglerna för ROT-avdraget är skit. Å andra sidan får vi ett nästan färdigt badrum där upp redan innan semestern. Annars hade vi nog tagit in hantverkare för det nästa år istället. Så det är ju positivt ifs. Vi har galet mycket att göra i trädgården. Listan är jättelång, men vi ska inte göra allt i år, för det går ju inte. Nä, allt var inte färdigsått förra året, men vi har hunnit så en del nu i vår. Allt är dock inte klart. När plattorna är lagda ska vi göra rabatter och det ska planteras och åter planteras. Det finns inget slut på det hela. Men samtidigt är det ju roligt att se trädgården växa fram.

    Jenny; Fy vad jobbigt det låter med kvällkoliken! Är ni säkra på att det beror på maten? Kan inte kolik bero på annat också? Vad vet jag inte, för jag har ingen erfarenhet av det. Jag har hört om bebisar som har fått akupunktur mot kolik och att det har hjälpt. Hoppas det ger med sig snart i vilket fall. Låter inte bra hur som helst att du inte får i dig någon mat. Det kan aldrig vara nyttigt. Jag har inte hunnit sitta med bilderna, jag har superdåligt samvete för det. Men nu har jag iaf lämnat in en blankett på förskolan med att jag arbetar, så att Smilla får vara där några fler timmar. Jag hoppas det kan börja gälla nästa vecka och då sätter jag mig med dina bilder.

    Angelica; Klart man vill se lite bilder! Om jag får? Du verkar ha bra koll på läget inför ert bröllop. Eller känns det stressigt och att ni inte kommer hinna med allt? Så du börjar jobba 50% nu. Hur känns det?

    Lina; Vilken störtskön kommentar från Elliot! Ja man får ju sig några skratt varje dag av roliga kommentarer. Jag minns bara inte efteråt vad Smilla har sagt {#lang_emotions_smile} Jättefina bilder på pojkarna. Är det någon slagt hoppis och skuttis som Elliot går på? Vi tänkte sätta in Smilla i någon sådan kurs redan i höstas. Men det har inte blivit av. Kanske kan bli till hösten istället. Jag har föresten också samlat alla små prylar i en ask som Smilla bara får leka med när någon är med henne. Det var en bra idé. Men tyvärr hamnar det ändå små saker på golvet som man inte ser när man plockar ihop småprylarna. Smilla är dessutom en fena på att smuggla över småsakerna till andra lådor. Hon lyssnar inte alls när jag säger att det kan vara farligt för Alice.

    Tulpan; Söt bild på Olle! Skönt att du kommer i dina kläder så snart efter förlossningen. Då har du nog inte mkt kvar. Helt nöjd är jag väl inte med min vikt än. Vet inte riktigt vad jag vägde efter Smilla, men kläderna satt bättre då än nu. Men att passera inskrivningsviken var mitt huvudsakliga mål och det har jag ju gjort nu. Så det är jag nöjd med.

    LL; Har Wilma börjat ta sig framåt ännu? Alice har inte kommit på det, men hon är supersnabb på att vända sig om. Grejar ni mkt i trädgården nu?

    Kan inte vi som är föräldrarlediga förska sammanstråla med våra barn i Slottskogen eller nåt sånt en dag när det är tillräckligt bra väder? Det hade varit så kul att ses nu när vi ändå är ett gäng som går hemma.

    Måste sluta nu, Alice är missnöjd!

    Kram kram

  • Fröken Drutten

    Kul att du vill ses Maria! För mig är egentligen måndagar och fredagar bäst iom att Smilla går på dagis tis-tors. Men om en av dessa dagar passar er andra bättre är det väl inte svårare än att Smilla får hoppa över förskolan den dagen, alt gå kortare dag.

    Måste bara berätta vad Smilla sa innan, på tal om roliga kommentarer från våra barn. Vi besökte toaletten båda två och så tittade hon extra noga mot en viss del på mig. Efter en stunds funderande frågade hon varför jag har skägg på snippan. Nja sa jag, det är hår. Alla tjejer får det när vi blir vuxna. Det skulle hon aldrige skaffa sa hon då, för det var så sticksigt. Det är inget vi kan bestämma sa jag utan alla tjejer får det när vi blir vuxna och det sticks inte. Då blev hon ledsen och sa att hon inte alls ville få hår på sin snippa när hon blev vuxen. Men du är ju barn sa jag och det dröjer länge innan du blir vuxen. Då konstaterade hon själv att både hon och Alice är barn och sen var det samtalsämnet över. Jag blev hur som helst rätt så munter av det samtalet. {#lang_emotions_smile}

    Kram

  • Fröken Drutten

    Hej svejs!

    Kul att träffa på dig idag Millou! Hittade du någon klänning? Jag gick till Twist & tango, det var väl den du menade? Jag hittade iaf en ursöt klänning där i lite 50-talsstuk och fick hänga undan den. Men nu har jag provat min klänning här hemma och den satt faktiskt rätt så bra. Så jag snålar lite och struntar i den söta klänningen jag såg idag.

    Jättefina bilder Angelica! Mina absoluta favorit är ju den när du sitter på golvet med en ros i handen. Alla ska visst på bröllop på lördag. Vi ska på bröllop i Varberg och Maria skulle också på bröllop i helgen {#lang_emotions_smile}Jenny; Hur går det med Vendels kolikskrik? Börjar det lugna ner sig eller är det lika jobbigt?

    Tulpan; Chokladboll och kebab, vad gott! Man måste få synda ibland {#lang_emotions_wink}Lina; Hur gick det för barnen den där dagen när det haglade? Blev de helt dyblöta?

    LL; Har ni fullt upp? Det var ett tag sen man hörde från dig.

    Caroline; Vinkvink...

    Vad kul att vi är ett gäng som vill ses i Slottis föräldrarlediga eller jobblediga! Vad sägs om nästa fredag om vädret ser ut att bli hyfsat? Man kanske kan besöka barnens zoo tex och luncha/fika/picknicka.

    Kram kram

  • Fröken Drutten

    Skriver snabbt här. Jag förslog nästa fredag för att jag tolkade det som att alla som uttalat sig om att ses faktiskt kan på fredagar inkl mig själv. Jenny kunde de flesta dagar, Tulpan kan, jag tror inte Angelcia jobbade den dagen och Caroline kan ta ledigt. Så om ingen säger ifrån om den dagen tycker jag vi kör på det. Vi får höras om tid. Vore kul om LL och Millou också kan haka på!

    Jag har en vansinnigt arg bebis här så jag måste sluta...

  • Fröken Drutten

    Åh så skönt med Vendels mage!!!! Hoppas verkligen det är ihållande! Tänk att det verkligen funkar ändå med akupunktur. Och jättegrattis till husköp! Ja det var verkligen eran tur, så som ni har letat!

    Klockan är mycket och jag ska nanna. Tänkte bara höra om fredag, ska vi ses då tro? Har du tagit ledigt Caroline? Vill du haka på trots att du fyller åt Maria? Kan ni, Tulpan och Angelica? Synd att inte du kan då Jenny, men som du säger blir det ju fler gånger. Millou, du råkar inte vara ledig? Jag och flickorna har iaf inget annat för oss utan skulle mycket väl kunna tänka oss att hänga med er ett par timmar. Typ lunch och framåt kanske? Skriv gärna om ni kan så man vet...

  • Fröken Drutten

    Hej och hå!

    Bra idé med att ses vid Plikta! Ska vi ha lunch-picknick kanske? Enklast är väl att alla tar med sin egen mat i så fall. Jag kan ta med mig en termos med kaffe. Det räcker kanske att nån mer gör det också. Säg vad ni tycker... eller om ni tycker vi ska ha knytis eller kanske hellre vill äta på café?

    Jag skulle kunna tänka mig att ses lite tidigare ifs. Typ redan vid 11 eller 11:30, det blir så sent med lunchen annars. Men det funkar med 12 också...

    Tulpan; Du är så duktig med att baka! Tycker att du jämt skriver att du ska baka. Här bakas det minsann inte ofta. Jag blir faktiskt lite avis {#lang_emotions_smile}LL; Vad roligt att du gillar Marks kommun! Jo men det är fint här faktiskt, fast vi har inte hunnit turista så mycket här i närområdet än. Hoppas det kan bli mer sånt längre fram. Duktiga Wilma som kan hasa sig framåt nu. Alice har inte riktigt kommit på tekniken, även om även hon tar sig framåt lite granna ibland. Men annars är det mest snurr på stället, vilket hon är en mästare på både sittandes och liggande på mage + att hon backar.

    Lina; Vilken kille som redan kan ställa sig upp och krypa runt. Jag ser faktiskt fram mot den tiden, även om jag fattar att man kommer tycka att det är jobbigt då {#lang_emotions_smile} Roligt med Barcelona!

    Caroline; Trist med kollegans man. Det är aldrig roligt när någon man känner dör.

    Oj, nu måste vi dra!

    Kram kram

Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!