Inlägg från: LadyLee |Visa alla inlägg
  • LadyLee

    Nej men Lina vad jobbigt, ja skitunge är nog precis det man tänker i de situationerna. Julia är inte direkt så hårdhänt med nog kan Wilma få en liten kamoflerad knuff eller tjuvnyp emellanåt. Och gränserna testas ju ständigt, hon är riktigt arg och tjurig emellanåt! Känns inte som det hjälper att bli arg och ändå går det inte att hålla sig ibland, ush vad det kan vara tålamodskrävande.

    Men menar du att du blev avständ för att ha skickat likadana meddelanden, jag menar redan efter tre st? Tycker det skulle finnas en funktion att lägga till fler mottagare, ja åtminstone upp till en tio st. Men det är kanske bra att de motverkar spam...

    Katarina - tack för idag...jätte skoj att komma hem till er och att tjejerna lekte så bra. Nu är jag jätte sugen på att bygga hus igen, ni bor ju så fint och vad bra det kommer bli med övervåningen. Ska bli jätte kul att se deras rum. Hoppas du inte är alltför slut efter dagen med tanke på att du kanske hade lite att ta igen efter helgen

    Tulpan, jag rekommenderar ändå syskonvagn...jag hade inte heller bil första tiden och vagnen gör att man kände sig mindre låst. Även om Julia kan gå så orkar hon kanske inte så långt som man själv vill komma ibland. Vi använder den faktiskt bara när jag är ensam med barnen och vill promenera lite längre, men då är den nästan ett måste. Hoppas dagen gått bra, det är ovant i början men man kommer ganska snabbt in i det. Vet ni något om när Albin ska få förskoleplats?

    Nej nu ska här städas, det ser verkligen på riktigt ut som kriget här hemma hua!!

    Hoppas ni andra mår bra

    Kramar

  • LadyLee

    Jenny - vad roligt att det blev en liten Vendel Går det bättre med sömnen, minns den första tiden men tyckte den passerade i raketfart...inte som med Julia. Hoppas det blivit lite bättre.

    Tulpan - vad skönt att det går så bra med båda barnen hemma, är imponerad att du får ihop det. Jag tycker själv att dagis var lite av min räddning i början. Samtidigt så kommer man ju inte få så många mer chanser att vara hemma med sina små så man vill ju ta tillvara på den. Skönt att Olle sover så bra! Visst är det härligt att bo nära havet, så lyxigt att bara kunna promenera dit och njuta. G har varit ute med båten i helgen också, en änsålänge har vi inte varit ute hela familjen. Tulpan jag skickar ett meddelande till dig om programmet.

    Lina - vilka härliga bilder. Oj då dröjer det nog inte länge förrän han kryper. Wilma har precis lärt sig sitta hyfsat stadigt, men ligger fortfarande oftast på magen. Låter underbart att sova hela natten, jag har fortfarande bara sovit 4h i sträck en gång. Wilma äter flera ggr på natten men eftersom det går dåligt med maten och hon går nedåt på kurvorna (skiljer över 1 kg mellan henne och Julia) så tar jag alla chanser att pressa i henne mat. Men så fort maten sitter bättre ska jag ta tag i nätterna.
    Tur att det gick bra med Sam, det hade nog kunnat hända vem som helst men visst känner man sig dum

    Angelica - hur var bröllopet? Kul att Vendel engagerar sig i detaljerna till bröllopet, vad blev det för caketopper? Vad stor Wilhelm blivit, det märks att det var längesen man träffade barnen. Det är ju som du säger ingen liten kille längre. Vad roligt med SB bilderna, hade velat ge G sådana men tänker att jag får göra det i nån årsdagspresent istället.

    Millou- jag får också passa på att gratulera i megaefterskott! Fick du någon överaskning?

    Katarina - nu har jag beställt den prickiga mössan till Wilma också, tyckte den var så fin. Passade även på att beställa prickig body, gröna plyschbyxor och så t-shirt till Julia. Ush vad dyrt det blev

    Caroline - allt bra med dig? Det är snart dax för mig att göra ett besök förbi dig och lämna tillbaka Bumbon, den har verkligen varit KANON men nu sitter Wilma själv och i matstol vid bordet.

    Här hemma ska vi ha tvättdag nu när vädret är lite sämre, ligger ljusår efter med all tvätt.

    KramKram

  • LadyLee

    HURRA för vikten Katarina, härligt!!! Jag har också sett en ny siffra på vågen, men är långtifrån nöjd. Nu är det för att vara exakt 10,9 kilo till, det får ta den tid det tar.
    Föresten vad använder du för program till din bokföring?

    Wilma ålar sig också baklänges och snurrar i cirklar så det börjar bli många saker inom räckhåll. Jag försöker säga till Julia då och då att hon inte ska lägga småsaker på golvet men det glöms hela tiden av. Så nu säger jag istället att hon ska hjälpa mig att se till att Wilma inte stoppar små saker i munnen, det verkar vara mkt roligare för då får man ju säga till lillasyster Men det är ett orosmoment! Även Julia ålade sig bakåt men lärde sig aldrig framåt utan kom upp i krypställning istället och kröp till slut.

  • LadyLee

    Tulpan - måste bara snabbt säga att du vet väl att det numera finns näsdroppar att ge direkt från födseln? Man är alltså inte bara utelämnad till koksaltlösning. Kan säga att det räddade oss i början. Iliadin heter det, 0,1 mg i bra pumpförpackning. Men även Nezeril har 0,1 i engångspipetter.

  • LadyLee

    Hoppla, nu är det nog dax för mig att göra ett litet avtryck...var ju ett tag sedan sist. Vi har varit iväg i Mariestad/Eskilstuna och det blev nästan en vecka totalt.

    Jag missar säkert en massa saker nu när det var så länge sen jag skrev. Här är iallafall allt bra, ja barnen är förkylda igen. Men Wilma har äntligen börjat återhämta sig på sin nedåtgående viktkurva, sist hade hon bara gått upp 20g på en månad...men nu hade hon nästan gått upp ett halvt kilo senaste månaden. Känns bra, vi har ju fortfarande problem med maten här. Men efter att ha trugat gröt _varje_ dag senaste månaden gapade hon äntligen på egen hand imorse Visserligen bara tre tuggor men ändå! Nu tar hon sig fram för egen maskin också, hasar sig fram.

    Jag tror jag ska försöka komma nästa fredag också. Det är min födelsedag så eg skulle vi ha fixat en del hemma men jag tror vi hinner det med.

    Hur har alla haft det på bröllopen? Vi ska på ett i september, och planerar barnfritt dygn på...längtar!

    Katarina - har skrattat gott åt Smillas sköna kommentar, helt logiskt i ett barns ögon. Hur går det därhemma med slutspurten på övervåningen? Vi jobbar knappt nåt i trädgården, fast vi har allt en hel del saker att göra.

    Tulpan - vad skönt att ni börjar komma in i lite rutiner och att han sover gott. Låter underbart att han tar flaskan också så du kan sova lite längre om det skulle behövas. Här ska vi snart börja vänja bort något nattmål eftersom hon ökat bra i vikt. Tror faktiskt inte hon är speciellt hungrig utan det har bara blivit en vana att somna om så. Mysigt med de där första leendena och responsen!! Kan inte fatta hur fort tiden går.

    Jenny - jag har också hört flera som har blivit hjälpta av akupunktur. Bla en kompis i Sthlm, han skrek nästintill hela tiden men på bara tre behandlingar var han bra! (hur det nu funkar men... ) Jag hoppas att ni har lite krafter kvar, och att det snart blir bättre!

    Angelica - håller tummarna för att det kommer gå bra att gå upp i tid nu, förstår att det är skillnad! Spännande att med ringarna, skönt att allt är under kontroll. Vi köpte alkoholen i Tyskland, var ju väldigt mycket billigare...men vi har fortfarande sprit kvar Blev att man plockade på sig MÄNGDER istället.

    Lina - blä för mensen, den kan man gott vara utan! Jag har inte fått tillbaka min än, men det är nog på gång inom närmaste tiden. Ska bli "spännade" att se hur det funkar med spiralen. Jobbigt att han kryper, det är ju så skönt när de är där man lämnar dem. Wilma hasar sig fram nu, inte heller alltför fort men det finns ju oftast massa småsaker inom räckhåll ändå...och det är otroligt vad lååånga armar de kan få när de verkligen vill ha nåt!

    åh igår hade vi premiär med båten för hela familjen, annars är det bara G som varit ute själv. Var jättemysigt med lite picknick i båten.

    Millou - vad tråkigt om du skulle bli av med jobbet, fast jag är övertygad om att du snart hittar något annat...så det finns någon mening i det! Håller tummarna för dig. Flyttplanerna pendlar...vi renoverar om vi skulle hitta nåt bra objekt fast högst på listan står bygga nytt. Men precis där vi vill bo finns inte så mycket ledigt. Jag vill bara ha ett ställe där jag känner att jag bor på obestämd tid. Tycker det är jobbigt att känna att "vi fiar inget här, vi ska ju ändå flytta"...för flytten kan ju dröja ngr månader eller mångamånga år. Hur går det hemma hos er? Förstår att man inte orkar med en säljsväng till än...*pust*

    Caroline - hur är det med dig och familjen? Var längesen man hörde något om hur ni har det

    Hm jag är inte helt förtjust i snabblänken högst upp till höger i trådarna nu för tiden..."dela på Facebook" osv. Måste allt synas på nätet? Synd att man inte kan ha skyddade eller dedikerade trådar eller diskussionsgrupper. Tycker FL borde ha en klubbfunktion för just sådana här typer av trådar, där man kan välja medlemmar.

    Nu protesterar Wilma HÖGLJUTT!! Hon är så mån om att ha någon inom synhåll, ibland räcker det att man böjer sig utom hennes synfält för att det ska framkalla massiva gråtattacker.

    Trevlig helg alla!

  • LadyLee

    Vad festlig han ser ut Lina...visst blev livet en dimension jobbigare nu!! Wilma kryper inte men hasar sig fram till att hon är intresserad av. Man märker av att man glömt lite hur det var, vet inte hur många saker hon dragit ner eller fått tag i, som inte är lämpliga...och ALLT stoppas ju i munnen.

    Katarina - idag var jag kring dina hemtrakter, ja eller nästan. Gjorde en impulsutflykt till Skroten i Kinna för att köpa lite tyg. Ska sy två Snövitsklänningar till Julias dagisfest. Tog en reklambroshyr över Marks kommun och jag måste säga, vilket trevlig kommun det verkar vara. Och att åka genom naturen är ju en ren fröjd!!

  • LadyLee

    Halloj!!

    Har varit lite frånvarande men veckan har gått 100 knyck känns det som. Har förberett till dagisfesten som var idag, bl.a sytt askungenklänningar till både mig och Julia *pust* Och ett hem som är totalt i kaos nu. Jag tror jag ska komma imorrn, har inte riktigt beslutat än eftersom jag också måste hinna fixa fint inför helgen, men en liten kort sväng borde jag ju hinna med :) Fast Julia kommer tyvärr vara på dagis imorrn så det blir bara jag och Wilma isåfall.

    Hinner inte kommentera så mycket, men måste bara säga GRATTIS Jenny till husen och flytten. Ska bli trevligt med nya grannar Har du kollat med dagis än?! Det kanske kan löna sig att ringa rektorn för områden här direkt och fråga om det finns någon möjlighet för Melvin att få plats. Säg till om du behöver hjälp med nummer och sådant.

    Caroline - vad jobbigt för er på jobbet med din kollegas man som gick bort Så oväntat och inte gammal...

    Kramkram

Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!