Inlägg från: Jenny 28 |Visa alla inlägg
  • Jenny 28

    Skitungarnas fortsättning!

    Melvins lillebror heter numera Vendel!

    Trevlig helg allihop, jag får skriva mer en annan dag, är dödstrött då lillkillen inte vill sova så bra på nätterna...

    Kram

  • Jenny 28

    Vilka fina bilder på era killar!

    Jag vill också se Angelica!

    Här hemma flyter dagarna ihop... Vendel har vääääldigt känslig mage, så vi har haft en del kvällar med vad som måste betecknas som kvällskolik dvs oavbrutet skrik i typ tre timmar utan att något hjälper. Igår var den första lugna kvällen på flera dagar, då hade jag i princip bara ätit havregrynsgröt och smörgås med skinka. Han reagerar på ALLT känns det som, från mjölk till jordgubbar och sånt som är känt gasbildande. Patrik tycker jag ska sluta amma och gå över till mjölkfri ersättning, men jag är kluven... Samtidigt så mår ju inte jag direkt bättre av att knappt få i mig någon mat.

    Men när lillkillen är nöjd så är han ljuvlig! Försöker verkligen att njuta av de stunderna och gosa med honom så mycket det bara går. Känns lite vemodigt att tänka att det här antagligen är sista gången som jag har en liten bebis. Patrik är helt bestämd på att han inte vill ha fler. Jag vill väl inte riktigt stänga dörren ännu, saknar fortfarande den lilla flickan som jag inte fick.

    Om det är någon som har tid och lust att komma o hälsa på någon dag så är ni hjärtligt välkomna!

    Hur går det för er därhemma Maria T?

    Hur går det med bilderna Katarina? Är så nyfiken på resultatet! Fast känn ingen press, det är verkligen ingen brådska egentligen. Förstår att det är fullt upp med huset och trädgården.

    Vi har precis hoppat av en budgivning idag. Ett radhus i Billdal som gått upp en halv miljon från utgångsbudet till 3.2. Vi var med upp till 3.1. Och tidigare i veckan trodde vi verkligen att vi skulle köpa det, tänkte att det vi var beredda att lägga skulle räcka, men folk är verkligen helt galna i budgivningarna nu. Så surt, känns som att det aldrig blir vår tur trots att vi budar på friskt nu. Vill så himla gärna flytta... Fast å andra sidan är det ganska bekvämt här i Linné nu när Vendel är liten, det är ju supernära till Melvins dagis, till mataffär o kommunikationer, jag försöker tänka på det positiva.

    Kram till er alla!

  • Jenny 28

    Skägg på snippan... förstår att du blev uppmuntrad efter den konversationen! Var tvungen att läsa det högt för Patrik.

    Jag träffas också jättegärna i Slottsskogen eller någon annanstans nån dag framöver. Alla dagar funkar för mig, så bestäm ni andra något.

    Tack själv för igår Maria! Roligt att ses med våra killar, tiden går så fort och man tror man ska ses så mycket, och vips så har det gått en månad eller två.

    Vad händer i ert liv då Millou förutom jobb...? Hur går det med era flyttplaner, ligger de fortfarande på is? Tråkigt att du får sluta på ditt jobb som du trivts så bra med, har du något annat på gång?

    Ja Lina, kan tänka mig att det känns lite småjobbigt att Sam kryper redan. Med första barnet ville man ju att allting skulle hända så fort som möjligt, man gick liksom och väntade och såg fram emot nästa steg i utvecklingen. Med andra barnet är det tvärtom....

    Nej, nu får jag lösa av Patrik som försöker trösta en skrikande kolik-Vendel...

    Kram på er!

  • Jenny 28

    Förlåt, glömde ju dig Angelica- vilka jättefina SB-bilder! Och vad fin sviten verkar ha varit, med fina fönster och möbler. Undrar också vem som tagit bilderna..?

    Kram igen!

  • Jenny 28

    Jag har fått en ny bebis!!!
    Vi har gett Vendel akupunktur sedan i fredags, alltså fyra tillfällen hitintills, och det är HELT otroligt vilken skillnad det är! Jag kan knappt tro det själv, redan efter första tillfället märkte vi en förbättring, men då var vi skeptiska fortfarande och tänkte att det kan ju vara en tillfällighet. Men sen har det bara blivit bättre och bättre för varje dag, och idag var första dagen som han inte haft ett enda hysteriskt anfall på hela dagen. Jag fick dessutom ett antal leenden idag för första gången, så nu är jag helt salig. Hoppas, hoppas att detta håller i sig nu, jag vågar knappt tro det...

    Dessutom har jag ytterligare en glädjande nyhet att berätta; vi har köpt hus!!! Nja, eller nästan iallafall. Kontraktet är påskrivet, handpenningen ska in på onsdag och besiktningen är på fredag. Men om det inte framkommer något oväntat på fredag så är det klart.
    Och gissa var vi ska bo då? Jo, i Onsala! Kan meddela att Patrik är mer än nöjd över att ha fått sin vilja igenom (det hör ju inte till vanligheterna... ). Så nu blir vi nästan grannar LL!
    Det blev till slut ett parhus på 108 kvm med 400 kvm tomt. Inte stort med andra ord, men det är iallafall väldigt bra planerat. Vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum på nedre plan samt två sovrum och toalett på övre plan. Tomt på baksidan i söderläge med altan som delvis är under tak. Och, ett riktigt plus i mina ögon, ett plommonträd. Carport och isolerat förråd. Byggt -90, så det är såpass fräscht att vi inte måste renovera något förutom lite nya golv och tapeter.
    Det känns jätteskönt att äntligen ha kommit till ett avslut efter säkert över 100 visningar i ca 4 års tid. Sen är väl glädjen iofs blandade med lite ångest också över avståndet till Göteborg, men nu får jag helt enkelt ge det en chans och hoppas att jag vänjer mig och istället kan fokusera på fördelarna med området som ju är otroligt barnvänligt. Gångväg till förskola och skola, ja ni vet ju från LL hur det är där ute.
    Det bästa av allt är faktiskt att vi inte skuldsatt oss så mycket som vi hade kunnat göra. Ca 2.2 miljoner får vi lån på, så det blir en riktigt bra boendekostnad. Skönt att känna att det fortfarande kommer finnas möjlighet till semesterresor och shopping ibland.

    Vilken tid hade ni tänkt träffas på fredag...? Antagligen missar jag nog er, eftersom besiktningen är från kl 12 och ca 3 timmar framåt. Synd, men det kommer väl fler tillfällen hoppas jag.

    Vilka fynd du gjorde på loppisen Lina! Härligt med Barcelona, där är väl högsommar nu?!

    LL, vad skönt att det börjar gå bättre med Wilmas mat nu och att hon vänder uppåt i vikt. Hur länge hade du tänkt vara mammaledig? Vi har inflyttning i huset den 1:a oktober, vore ju roligt om vi är hemma några månader samtidigt och kan träffas! Hur går det med era husplaner, några nya tomter på gång? Jag har redan planerat för vårt nästa drag i huskarriären, drömmer också om att hitta en tomt om några år och bygga nytt o större när det börjar kännas trångt.

    Angelica: Nu närmar sig dagen D med stormsteg! Vad spännande! Angående din fråga för länge sen, jag åt mina SSRI-tabletter under hela graviditeten och fortsätter även nu under amningen. Enligt alla studier som är gjorda så ska det inte ge några men/skador, och Vendel är ju frisk och fin vad vi vet och växer som han ska.

    Hoppas att alla ni andra har det bra!

    Kram

  • Jenny 28

    Förresten, Katarina, var det inte du som hade varit på Twist & Tango nyligen och nästan köpte en klänning där? Kan tipsa dig, och er andra också såklart, att Twist & Tango har utförsäljning på Kastellgatan i Gbg fr.o.m. torsdag kl 07 t.o.m. söndag denna veckan. Brukar vara riktigt bra priser, oftast strax under halva priset. Det brukar vara kollektionsprover, så en del finns ute i butik nu. Kanske din klänning finns där med lite tur Katarina??

  • Jenny 28

    Tack Lina!
    Ja, just nu känns faktiskt livet ganska härligt. Får verkligen passa på att njuta nu och hoppas att lyckan varar lääänge.

  • Jenny 28

    GRATTIS Maria!!!

    Besiktningen gick bra idag, inga större fel på huset så nu har vi definitivt bestämt oss för att fullfölja köpet.

    Låter som en bra idé att träffas över en bit mat snart.

    Kram

  • Jenny 28

    Vilka härliga bilder Lina! Ni ser ut att ha haft en underbar vistelse med till och med middag på tu man hand. Vill också åka iväg till värmen... Försöker övertala Patrik att vi ska boka en chartervecka till något varmt ställe i januari, fast vi lär väl behöva pengar till allt som ska köpas när vi flyttar.
    Idag försvinner ju sommarvärmen, hoppas det blir fint snart igen.

    Nu ska jag ner till vårdcentralen o lämna prover.

  • Jenny 28

    Hoppas ni alla får en härlig midsommarhelg med mycket god mat och trevligt sällskap och snälla barn!

    Kraaaam!

  • Jenny 28

    Men Angelica då, vad jobbigt vännen! Vad kan man säga som inte låter dumt..? Vill du prata eller träffas för att skingra tankarna så är jag hemma. Stor kram till dig och hoppas att allt ordnar upp sig till det bästa snart!

  • Jenny 28

    Grattis Maria till jobbet!!! Gud vad skönt det måste kännas att ha det så nära nu, efter att ha pendlat så långt förut. Jag har liiiite ångest över att jag kommer öka avståndet rejält till mitt jobb, har ju varit bortskämd så länge med att bo på promenadavstånd.

    Nu finns det bilder på vårt hus på Facebook!

    Dags för amnning igen, lillgossen är så törstig heeela tiden nu när det är så varmt.

    Är det någon förresten som har tid/ lust att ses i veckan?

  • Jenny 28

    LL, ahaa, så de ni känner ska bygga ut däruppe, intressant att veta att det går och att man får bygglov. du får presentera oss för dem så vi kan få komma dit o kolla sen.

    jag måste erkänna att jag inte heller är så jättebra på att ta tillvara på solen. tycker det är föööör varmt mitt på dagen, och vendel gillar det inte heller. men idag har jag suttit ett par timmar i slottsskogen iaf, i skuggan då förstås...

    nu har jag precis ammat lillgossen till sömns, så nu ska jag passa på att fixa lite mat.

    kraaam

Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!