Inlägg från: mamarazzi |Visa alla inlägg
  • mamarazzi

    Pojke med tunika! Japp skitbra

    Sen är det ju så att man klär bara sina barn till en viss ålder sen bestämmer de plötsligt själva. Jag har en dotter som jag själv gillar könsneutrala kläder eller iallafall färgglada och praktiska men min dotter har sedan 2 års ålder visat att hon gillar opraktiska kläder som är rosa med volang. Bläää säger jag men respekterar att hon har egna åsikter.

  • mamarazzi

    Ha ha ha! var inne på de bloggarna du tipsade om och speciellt ladydahmer.blogg.se/ skrattade jag lite åt. Precis så där såg min dotter ut fram till hon var 1,5 år. Ninja (bloggarens dotter) är väl typ runt den åldern nu så det ska bli intressant om bloggen ser likadan ut om ca 1 år eller om Ninja är rosa och i volang. Fniss!

    Ang. den andra diskussionen varför min dotter vill klä sig i "rosa och volang". japp det har säkert samband med att andra flickor klär sig så och att vuxna så snart en flicka har kjol/klänning på sig klämmer ur sig det fåninga "åh så fiiiiin du ääääär!" argh! Snacka om att uppmuntra till att tjejer bär tjejiga kläder. Min dotter har då aldrig fått ett "åh så fiiiiiin du äääääär!" när hon har biltröja och jeans. FNYS!

  • mamarazzi
    Malabuz skrev 2009-04-21 15:38:10 följande:
    Ja men då har hon själv gjort ett val och det tycker jag är bra... då äre det inte föräldrarna som prackar på barnen det. Men det är ju det så att jag inte blir missförståd att jag tycker tjejiga klänningar och sånt är jätte gulligt på en tjej men jag vill inte behandla min son som en pojke utan som ett barn. Han ska få möjligheter att få utforska olika saker och olika barnplagg, Jag tycker om färger och massor av dom, så rosa är ju en färg, så det sätter jag gärna på min son.. men inte en tröja med massa volanger och dyligt.
    Men om din son vill ha en tröja med volang och dyligt vägrar du honom det då?
  • mamarazzi
    Malabuz skrev 2009-04-21 15:47:40 följande:
    Nej det gör jag inte, jag skulle uppmuntra det.
    Även jag skulle uppmuntra en son att ha rosa och volang men med dottern får jag panik. Ha ha ha! kan inte säga att jag är könsneutral precis.
Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra