Inlägg från: Impertiff |Visa alla inlägg
  • Impertiff

    Pojke med tunika! Japp skitbra

    Jag tror det är enklare med tjejer... det är ju mer acceptabelt om en tjej har byxor och blåa kläder än om en kille har kjol och rosa på sig. Tyvärr.

    Nu har jag en tjej och jag försöker vara lite "mitt-emellan". Vi har ju någon kjol och klänning här hemma men väldigt mycket jeans och byxor.
    Sedan är jag själv inte så förtjust i ljusa färger så rosa och ljusblått har vi dåligt av här, det är snarare rött och turkost till exempel.
    Sedan gillar dottern att ha jeans och klänning (lite kuriosa - min mamma brukar prata om att när jag fyllde 4 och själv fick bestämma vilka kläder jag skulle ha den dagen valde klänning och byxor, vilket var "ovanligt" då på 70-talet).

    Jag har själv medvetet styrt bort mycket rysch-pysch och rosa... men visst finns sånt i klädgarderoben också.

    Och gällande leksaker har dottern ärvt både bilar och dockor från sina syskon. Dock är det dockorna som är favoriten även om de andra leksakerna också lockar i perioder.

    jag har inget emot att man klär sina barn "tjejigt" eller "killigt" eller ger dem tjej- respektive killeksaker. MEN jag tycker inte om när man behandlar tjejer/kvinnor som det "svagare" könet och killar som det "starkare"
    Man kan göra allt även i tyllkjol och klackskor typ

  • Impertiff
    prinsen06 skrev 2009-04-22 21:56:07 följande:
    Jag tror inte att man överlag föds som det, nej det tror jag inte. Jag tror det är något som man blir pga kanske olyckliga omständigheter eller att det kanske är en "häftig" grej man vill pröva. Har hört att en del har varit med om olyckliga omständigheter som barn och det har lett till den läggningen. Visst det kanske kan vara så att vissa föds med det också men jag tror inte att det är så överlag då tror jag att det är något som man "blir".

    Min son är INTE född till homo, trans eller bi. Du får tro vad du vill om dina barn men det tror jag absolut inte om min sonJag tycker att hela diskussionen om detta könsneutraliserande har gått så långt. Varför inte acceptera att det finns två kön i världen och det finns faktiskt vissa skillnader mellan dem, varför skulle det annars finnas två kön. Det är väl härligt att inte alla är lika. Tänk om hela världen var full med bara tjejer, kul : )Sen ska man inte behandla barn olika bara för könets skull. Kläderna visar ju bara lite mer om det är en pojke eller flicka.
    Jag har svårt att tro att bi- eller homosexualitet skulle vara något annat än något man helt enkelt är. Ungefär som jag är hetero så finns det de som är bi eller homo.
    Visst, man kan kanske påverkas sexuellt av sin uppfostran och bakgrund, jag vet inte. Men jag tror inte att man kan säga att bi- eller homosexualitet kommer från uppfostran!
    Och visst finns det de som provar sin sexualitet även "över gränserna" för att testa för att det är "häftigt". Men är man inte lagd åt det hållet man provar så stannar man inte kvar där om man så säger.
  • Impertiff
    prinsen06 skrev 2009-04-22 22:51:22 följande:
    Du är sååå dryg!! Det är han inte alls!

    Ja för det är lite mer neutrala kläder. Det jag menar är att vissa plagg är lite mer flickiga och de sätter jag inte på min son, ex kjol, klänning. Nu ärver ju inte han av henne då han är den äldre....
    I och med vad jag tror - så tror jag ju inte att någon av er har rätt eller fel... han kan ju vara hetero-, bi- eller transsexuell. Men det lär inte visa sig än skulle jag tro.

    Och att låta eller ge killar kjolar eller klänning tror jag är allmänt svårt. Även om man lever efter att försöka vara jämställd osv. så är det lättare att låta tjejer klä sig i pojkkläder än att låta en kille klä sig i tjejkläder.
Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra